africz írta:
Szerintem a Jákó nem fog be állni a sorba.
Hidd el, africz, körbejártam a dolgot emberesen. Nagyon sok madarásszal levelezek, van akinek 12 jákója, nemtudomhány kakaduja és még vagy 4-5 fokföldi papagája él egy légtérben minden macera nélkül (nem itt hanem Kanadában és 20 éve vannak papagájai, ő is bíztatott), van itt barátnőm 2 jákó+1 nagysanyi+1 kongó+2 ara csapattal, neki sincs ilyen gondja és még sorolhatnám egy darabig.
Az a lényeg talán, hogy ő ebbe fog bele csöppenni, neki ez lesz a természetes, hogy a csapatában vannak zöldek meg kisebbek is. Ez olyan, mint a srácoknál, aki egyke nyilván később nehezebben fogad el tesót, mint az aki beleszületik abba hogy van körülötte 2-3-4 gyerek.
A jákók a természetben csapatban élnek, nem idegen ez a felállás.Alapból sem annyira szeretik, ha fogdossák, gyurmázzák őket, legalább is az ivarérés után, de konfliktus kerülőek, nem verekedősek.
Azt mondták, mikor a sapisokhoz nemest vittem, hogy majd jól megverekednek naponta, soha még semmilyen attrocitás nem volt közöttük, ha valamelyik kakaskodik, elég ha rászólok. A kis sapis hímem, mikor elvittem őket együtt vendégségbe, kihívta verekedni a házimadarakat, hogy megvédje a csapatát és abban Sámson is benne volt.Mikor hazavittem Mózest, olyan vad volt, hogy a kalitból nem tudtam kivenni, mert szétmarta a kezemet, mára az első aki repül a vállamra ha kinn vannak.Mikor azt mondtam, hogy a 2 nemest egy kalitba szeretném szoktatni, volt aki azt mondta hogy hülye álmaim vannak, már egy ideje egy kalitban élnek teljesen normálisan. Az idő, a türelem, a következetesség, a magabiztosság és a szeretet nagy úr ám!