Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2008 jan. 18, 17:55 
Hegedűs Zsolt írta:
...Bár az árat úgyis a piac dönti majd el, azért azt gondolom, hogy mozambiki csicsörkék ára nem sokáig fog a régóta domesztikált, gyakori egzóták /kommersz változatok/ árának közelében maradni /gould, kanári,stb/...

hát igen, a kereslet és a kínálat aránya döntő jelentőségű az ár alakulásában. jelenleg úgy alakul ez a történet a csicsörke-fronton, hogy nagyobb a kereslet, mint a kíválat, szóval minden bizonnyal áremelkedés várható a jövőben nem csak hazai, de szerintem EU szinten is... :roll:
javaslat: mondjuk tekinthetnénk az 5000HUF-ot minimál árnak (gyűrűtlen, gyengébb minőség) a 10000HUF pedig lehetne a maxima (gyűrűzött, jobb minőség) a 2008-as évre... :roll: :?:

Hozzászólás 2008 jan. 18, 15:34 
Sziasztok!

Csicsörke ajánlatára szeretnék klub taggá válni! S így előbb-utóbb tulajdonossá is! :D
Köszi.
Minus

Hozzászólás 2008 jan. 18, 15:20 
Szia Csicsörke!

Eddig volt már nimfám, és hullámospapagájom, zebrapintyem. Tenyészteni nem tenyésztettem őket, csak úgy voltak, mert szeretem a madarakat. :)
Most szeretnék vagy énekes kanári párt, vagy a csodálatos csicsörkét! :lol:

Hozzászólás 2008 jan. 18, 14:00 
Igazad van Zsolt!
Akár váló ok is lehet amit leírtál. Meg hát az a volier amit építettél! Egy autó ára.
Nekem Csicsörke javaslata szimpatikus.
Én szerintem ár tekintetében már most előbbrébb vagyunk, mint három nappal ez elött.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 0:57 
Tamás írta:
Sziasztok!

Talán mi adjuk, és akarjuk túl olcsón venni a madarakat.Gondoljunk bele, hogy 10 évvel ezelött sem volt sokkal olcsóbb egy csicsörke.
Gondoljunk bele, hogy a gondos és szakszerű tenyésztéshez mi minden szükséges. Minőségi eleség, jó tenyészanyag, amit rendszerint külföldön vásárolunk a már említett áron. Na meg a szakkönyvek, az Idő. Persze sorolhatnám. Stb.

Nemigen merem én ezt kiszámolni... mert gyanítom, hogy olyan összeghez jutnánk, amitől mindenki hanyatt vágná magát, ha itt mindent beleszámolnánk: az elfoglalt különépület, a volierrendszer, a szállítás, a tenyészmadarak beszerzése és költségei, utazások, stb., a fűtés, a világítás, a napi 1-2 óra élőmunka, a közel 1000 ft-os speciális magkeverék, az 500 Ft-os fürtösköles, négermag, a szépia, a vitaminok, a napi saláta, répa, zeller, petrezselyem, lágyeleség, a liszkukac....

Hajaj, csak a nejem el ne olvassa, mert még számolni kezd. :lol:

De hát szerintem többségünk nem is azért tartja őket, mert ebből akar meggazdagodni!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 0:22 
Csicsörke írta:
Tamás írta:
...a minőségi madárért el kell kérni a megfelelő árat...Szóval? Minőségi madarászat? Milyen áron? Alighanem most ezt mi tudjuk megmondani!

én amondó lennék, hogy kanári-árakkal dolgozzunk, hiszen ugyanaz a nem (Serinus) :D én a 2007-ősz-téli fiatalokat 5000HUF-ra kóóstáltam... szerintetek... :?:

Hát amikor egymás közti a csere-bere van, akkor az ár csak virtuális. :lol:
Ráadásul a csicsörke klub tagsága körében, ill. a honlapon lévő tenyésztők között végzett felmérés tükrében nem vagyok biztos abban, hogy jut-e egyátalán külső piacra az idei szaporulatból. Gyakorlatilag a megkérdezett 20 tenyésztő közül talán 6-7-nél van szaporulat, s szinte kivétel nélkül mindenki szeretné a fejleszteni az állományát. Legnagyobb örömömre!!!! :lol:
Nehogy mohónak nézzetek, mert nem hiszem, hogy túl sok eladó csicsörkém lenne idén, sőt lehet, hogy magam alatt vágom a fát, ha vásárolnom kell, de:
A kanáriállomány Mo-n kb. 1000x-ese csicsörke-állománynak. Sértődés ne essék, de ez köszönhető könnyebb szaporíthatóságának is többek között. Az sem véletlen, hogy a többezer import mozambikiból mára már csak néhány tucat maradt.... Ráadásul a kanárik ára sem homogén. A szomszéd topikban olvastam, ha jól emlékszem, hogy egy valamirevaló roller ifjonc is alaphangon 10.000 Ft- ot kóstál itthon. A ritkább fajták ára pedig jócskán e fölött van.
Bár az árat úgyis a piac dönti majd el, azért azt gondolom, hogy mozambiki csicsörkék ára nem sokáig fog a régóta domesztikált, gyakori egzóták /kommersz változatok/ árának közelében maradni /gould, kanári,stb/. A gouldok ritkább színváltozatainak ára sem 5000 Ft.
Ha nem is fogja soha elérni a nyugat- európai árszintet a magyar, azért a tendenciát követni fogja. Mert ha túl nagyra nő a különbség, akkor mivel határok már nincsenek, akinek minőségi gyűrűzött madara van, az a hóna alá csap mondjuk 20 fiatal csicsörkét, s viszi nyugatabbra majd eladni. Ha csak a 70 eurós "dömpingárat" nézzük akkor is 20x12.000 Ft lesz a különbözet, ami ugyebár 240.000 Ft, ebből 40.000 az utiköltsége.
Persze az is igaz, hogy 3-4 fiatallal nem rentábilis a dolog.
Ha megnézzük néhány hasonlóan ritka egzóta árát itthon, pl. magellán csíz: 10.000 Ft, tűzpinty: 8-10.000 Ft, / ezeknek az ára már szinkronban van a német árakkal nagyjából/ akkor ez már érezhető, a ritkább afrikaiak áráról meg ne is beszéljünk. /nem is tudok itthoni árat hozzájuk:))

Hozzászólás 2008 jan. 17, 23:55 
Csicsörke írta:
Tamás írta:
...a minőségi madárért el kell kérni a megfelelő árat...Szóval? Minőségi madarászat? Milyen áron? Alighanem most ezt mi tudjuk megmondani!

én amondó lennék, hogy kanári-árakkal dolgozzunk, hiszen ugyanaz a nem (Serinus) :D én a 2007-ősz-téli fiatalokat 5000HUF-ra kóóstáltam... szerintetek... :?:

Valóban, ez egy jó megközelítés!
Meg is ragadom az alkalmat, és keresek 5000 Ft-ért egy "érett" hím Mozambiki csicsörkét. Kizárólag tenyésztői gyűrűvel, makulátlan küllemmel. Max kettő évest. Esetleg cserére ajánlok 1db 2007-es gyűrűzött fiatal madart.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 17, 22:35 
Tamás írta:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 17, 22:29 
Hegedűs Zsolt írta:
Az Európai Csicsörke Tenyésztők Szövetségének honlapján regisztrációt követően elérhető hozzávetőleg 300 európai csicsörke tenyésztő adata...

köztük két magyaré is :lol:
ezúton biztosítalak, hogy teljes mellszélességel támogatom minden ESSB-törekvésedet! :wink:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 17, 22:24 
eszterolajos írta:
...az idei Karcagon tartandó minősítőre, szeptemberben lesz, az Országos meg novemberben...

szervusz Lajos Bátyám :D
bizony jól látod, hiszen a karcagi a legjobb egzótás kiállítás széles e hazában :wink:
a többit majd meglássuk :shock: 90 pont alatt (COM bírálat!) szerintem nem lesz értelme tovább vinni őket... :roll:
két 2007 novemberi fiatalt tettem félre a kiállításokra, remélhetőleg addigra majd szépen ki is fognak színesedni!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 17, 22:17 
zozimo2 írta:
...Akkor kérlek, vedd fel a rendelésem...

Rendben van, a rendelés rögzítve :D
persze ez nagyban függ a csicsörkéim tavaszi produkciójától is... :roll:

Hozzászólás 2008 jan. 16, 21:25 
Sziasztok!

Talán mi adjuk, és akarjuk túl olcsón venni a madarakat.Gondoljunk bele, hogy 10 évvel ezelött sem volt sokkal olcsóbb egy csicsörke.
Gondoljunk bele, hogy a gondos és szakszerű tenyésztéshez mi minden szükséges. Minőségi eleség, jó tenyészanyag, amit rendszerint külföldön vásárolunk a már említett áron. Na meg a szakkönyvek, az Idő. Persze sorolhatnám. Stb.
Azonnal belátható, hogy a 2-2500 Ft/db-os ár túl alacsony.
Mi saját magunk tesszük értéktelenné kedvenceinket!
Ezzel azt akarom mondani, hogy igazodnunk kellene a Ny-Európai árakhoz. De csak akkor, ha minőséget teremtünk. Igen a minőségi madárért el kell kérni a megfelelő árat. Ami nem minősíthető azt pedig el lehet adni hobbi madárnak, akár az említett áron is.
Szóval? Minőségi madarászat? Milyen áron? Alighanem most ezt mi tudjuk megmondani!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 16, 9:43 
Redsiskin volt kint a Straubingi börzén. Velem szemben, aki 1 db mozambiki csicsörkét sem láttam otóberben, ő látott most januárban 3 db eladó mozambiki csicsörkét.
1 szép ivarérett hímet 100 Eu-ért
2 db nagyon szakadt madarat 70 Eu-ért!
A felhozatal siralmas volt, az árak meg rémísztőek!

Úgyhogy kedves mozambiki csicsörke tenyésztő társak:
Gatyát felkötni, mert nagy valószínűség szerint jobbára csak egymásra számíthatunk majd a közeljövőben!
Mint a hímes tojásra úgy vigyázzatok az állományra, a svédasztal mindig legyen előttük, s kényesztessétek őket rendesen! :lol:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 16, 9:35 
Az Európai Csicsörke Tenyésztők Szövetségének honlapján regisztrációt követően elérhető hozzávetőleg 300 európai csicsörke tenyésztő adata, elérhetősége, állományának összetétele.

http://www.serinus-society.eu

Sikerült a vezetőséggel is jó kapcsolatot kialakítanom, mely alapja lehet egy későbbi együttműködésnek a Csicsörke Klubbal. Több tenyésztővel is jó a kapcsolat, levelezünk, illetve oldalamhoz is számos fotót küldtek. Az idei évre tervezem, hogy komolyabban beszámolok a honlapom, az ESSB tevékenységéről, munkájáról, s feltérképezem az együttműködés lehetőségeit.

Természetesen személyesen szerzett tapasztalataidnak, kapcsolatoknak örülnénk!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 16, 7:51 
Szia Csicsörke !

Ha jól látom készülsz az idei Karcagon tartandó minősítőre, szeptemberben lesz, az Országos meg novemberben. Ha a világkiállításra is pályázól ( és miért ne ?) az viszont január közepétől a végéig tart. Tehát így tervezzétek a tenyész időszakokat. Most megpróbálok külföldi tenyésztői címeket is beszerezni csicsörke fronton....

Hozzászólás 2008 jan. 15, 20:42 
Szia Péter!
Köszönöm a lehetőséget!
Akkor kérlek, vedd fel a rendelésem. A többit majd megbeszéljük!
Üdv.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 15, 10:53 
zozimo2 írta:
...már készen vannak a dobozkalitok...Akinek van eladó csicsörkéje kérem, jelezze. Előjegyzésre is érdekel...

:31: :55: :59:
igazán példaértékű!
ha gondolod, nálam is elő lehet jegyezni egy párt a reménybeli 2008 tavaszi szaporulatomból... :?: (egy párra már most van előjegyzésem, pedig még az ősziek sem kerültek az új gazdáikhoz :wink:

Hozzászólás 2008 jan. 15, 9:38 
Szia Zsolt!
Köszi az elismerést!

Megpróbálok türelmes lenni, bár ez elég nehéz lesz az üres röpdében!
Üdv.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 15, 1:47 
Gratulálok hozzá!
Rendkívül igényes, mutatós és praktikus lett!
Igazán gondos tervezés és profi kivitelézés!

Tudom, hogy szinte kibirhatatlan most számodra az üres kalitok látványa.
Azonban mégis azt javaslom, hogy türelemmel várd ki, míg sikerül megfelelő fajú, minőségű, korú madarakat, párokat szerezned!

Csicsörkében remélem tudunk itt a klubon belül segíteni.
Aranymellű és helenapinty ügyben szerintem keresd meg Dobosapát, remélem tud segíteni, tűzpinty ügyben pedig javaslom Redsiskint.

Hozzászólás 2008 jan. 14, 22:01 
Sziasztok!
Elkészültek a rácsok, így már készen vannak a dobozkalitok!
Akinek van eladó csicsörkéje kérem, jelezze. Előjegyzésre is érdekel.
Két párra lenne szükségem, a kalitokat fenntartom nekik!
Köszi!

Kép

Kép

90x60x50cm
Kép

90x75x50cm
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 59  Következő