Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 20, 22:37 
Nem tudom mit csinálok rosszul. Kapják a lágyeleséget, magvakat, almát, szépen esznek, a fészek gyönyörű, a hím pedig ki sem mozdul szinte az odúból. Napközben mindketten bent vannak.
Majd csak lesz valami. Nem lehet, hogy a helyet kellett először megszokniuk?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 20, 22:33 
Nálam általában 5-6 tojást szoktak rakni. A tojód nálam tavaly 6-ot rakott és az 5. tojás után kezdett el kotlani. Mondjuk elég régen írtad, hogy megvan az első tojás. Ha azóta lett a 3 tojás, és még mindig nem kotlott el, akkor ezeken a tojásokon nem is fog. Nem tudom miért csinálja ezt, mert nálam nagyon példás tojó volt tavaly.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 20, 10:57 
Csaba, jelenleg 3 tojás van az amandináimnak. Napközben mindketten bent ülnek, de a tojó este kint alszik. A hím este már bent aludt. nagyon gondoskodó, de normális ez, hogy a tojó meg kint van? Lehet még fog tojni és nem kezdte el a kotlást :?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 18, 13:12 
Én az előző években nem vettem észre ezt a fiatalokon, de most az idén megnézem majd, hogy ez csak figyelmetlenség eredménye volt-e.

Hozzászólás 2010 dec. 18, 13:01 
Srácok lenne egy kérdésem, a fiatalok szárny vezértollaik fehér élei amik kiszélesednek mire utalnak, nemre vagy színbeli eltérésre? Bocs a kép minőségéért egy hirtelen fotó volt, ja meg a tudatlanságért is. :oops: :)
Kép

Hozzászólás 2010 dec. 13, 19:32 
Szia Gabi! Mi újság nálad, vagy is a gouldok körül, ja és a lábad helyre jött már?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 12, 21:48 
Linkek (lustáknak ;)) :

Ekodiár Plusz Premix, és a Chicktonic

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2010 dec. 12, 21:06 
Szevasztok Gouldosok!

Az előttem szólók védelmében, sokan használják a jolovitot. Én a magam részéről inkább chicktonic-ot itatok az utóbbi időben. A másik termék amire szeretném a figyelmet felhívni,- már aki még nem használja - az egy premix (megpróbálok képet mellékelni, ha sikerál) az ekodiár premix változata. A magam részéről a gritthez keverem, és néha a lágyeleséghez szoktam adni egy kevéskét. Jó az árfekvése, és ugyanazokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik mint az emulzió!

Üdv:
G.G.
Kép

Hozzászólás 2010 dec. 12, 20:26 
Köszi Szabi! Ja tudok egy srácot aki ilyen kalitkákat gyárt (forgalmaz), ha akarod megadom az elérhetőségét de lehet hogy nincs rá szükséged :scratch: :-D

Hozzászólás 2010 dec. 12, 18:42 
Gratulálok Gyuri, szép madárkák! ... és szép kalitkájuk van, úgy látom!

Hozzászólás 2010 dec. 12, 18:08 
Ja! Srácok itt vannak a fiatalok amit most már meg merek mutatni, mert sikeresen felnevelték a szülők, 6-ból 6-ot. Szerintem ez nem rossz eredmény egy fiatal pártól, na meg egy vidékitől sem.
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 dec. 12, 16:44 
Szia! Nem is állítottam hogy van benne, csak azt hogy jolovit-tal helyettesítem! Egyébként ha összeakarod hasonlítani a két szert akkor itt a jód előállítása, már csak a jolovit összetevői előállításához szükséges anyagok előállítását kell megkeresned és már meg is teheted. Lehet hogy fogsz köztük hasonló anyagokat találni, de ha nem én akkor is ezt használom és neked nem kell figyelembe venned az én hozzászólásomat.
Idézet:
Kémiai elem; jele J, atomsúlya=126,54. Ez elemet Courtois fedezte fel 1811. a tengeri növények hamujában; közelebbről Davy, főképpen pedig Gay-Lussac vizsgálták meg. A természetben színállapotban nem fordul elő; vegyületei közül a jodidok a természetben igen elterjedtek. Némely ásványos vízben kissé jelentékenyebb mennyiségben, továbbá a tengervízben kis mennyiségben előfordul. A tengerben élő állatok és növények többje a jódot szervezetében felhalmozza. A chilei salétromban és más ásványokban kis mennyiségben szintén előfordul. Általában a természetben előforduló kloridokat kis mennyiségű jodidok kísérik. A jód előállítására a tengeri és tengermelléki növények hamuját használják, különösen tengeri algák, a Fucus- és Laminaria-féleségek tartalmaznak jelentékenyebb mennyiségű jódot. E növények hamujában sok a nátriumkarbonát, továbbá szulfátokat, tioszulfátokat és kloridokat tartalmaz, ezenfelül nátrium és magnéziumjodidot; a hamu jódtartalma 0,1-0,5%. E hamut Skóciában kelp, Normandiában varek-nek nevezik. A jód előállítása végett a hamut vízzel kilugozzák, amikor az említett sók feloldódnak. Az igy kapott oldatot besürítve, a nehezebben oldható sók kikristályosíthatók. Az így előállított anyalugot a még benne foglalt nátriumkarbonát, tioszulfát és szulfid elbontása végett, híg kénsavval megsavanyítva felfőzik, azután belőle a nátriumszulfátot lehetőleg kikristályosítva olyan végső anyalugot kapnak, mely nátrium- és magnéziumjodidban bővelkedik. Ezt kénsavval és barnakővel alkalmas készülékben melegítik és az elillanó jódgőzöket üvegedényekben megsűrítik. Az így előállított nyers jódot megtisztítás végett először is megszárítják, azután újból felszállasztják, rendesen kevés káliumjodiddal vegyest, hogy a szennyező klórt és brómot eltávolítsák. A jódtartalmú anyalugból ugy is készítik, hogy abba annyi klórgázt vezetnek, amennyi a jodidok elbontására éppen elegendő; ilyenkor a jód csapadék alakjában kiválik. A leszűrés, kimosás és megszárítás után felszállasztják. Újabban a chilei salétrom átkristályosításakor kapott anyalugot, amely jódsavas nátriumot tartalmaz, jód előállítására felhasználják. E végből ez anyalughoz ferroszulfát és rézszulfát oldatát elegyítik, amidőn a ferroszulfát a jódsavas nátriumot nátriumjodiddá redukálja, ebből pedig a rézszulfáttal kuprojodid válik le csapadék alakjában. A kuprojodidot kénsav és barnakővel melegítve, jód válik szabaddá.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 dec. 11, 23:23 
Szia!

A Joloviban van jód?

A leírásában nem látom.

(JOLOVIT 100 ml
Folyékony vitaminkészítmény.
Garantált beltartalom:
Vitamin-A 14 000 000 begin_of_the_skype_highlighting              14 000 000      end_of_the_skype_highlighting NE
Vitamin-B1 1,400 g
Vitamin-B2 2,100 g
Vitamin-B6 1,400 g
Vitamin-B12 0,014 g
Vitamin-D3 1 400 000 NE
Vitamin-E 10 500 NE
Biotin 0,035 g
Vitamin-K3 0,175 g
Nikotinsavamid 14,000 g
Folsav 0,175 g
Kolin-klorid 140,000 g
D-Pantenol 6,550 g
b-Karotin 0,010 g
Vivőanyag ad 1 000,000 ml)

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 dec. 11, 22:51 
Ja a jóddal kapcsolatban én egyszerűen a jolovit-ot szoktam adni nekik ami már ezer éve bevált, lehet hogy maradi vagyok de már nálam nem egyszer bizonyított, és megfizethető. :wink:

Hozzászólás 2010 dec. 11, 22:45 
Szia Szabi, nem akarom elkiabálni de úgy néz ki hogy már meg van az új gazdija, elméletileg holnap fognak találkozni. :drunken:

Hozzászólás 2010 dec. 11, 21:59 
Na végre valaki érti a tréfát!!!!!!!!

Gyuri, eladtad már azt a szép pasztel himedet?

Hozzászólás 2010 dec. 11, 21:45 
Szerintem biztos jobb mint a Pesti klóros csapvíz. :roll:

Hozzászólás 2010 dec. 11, 21:25 
Remélem semmi.... szentkirályit isznak, mint mi és nekünk sincs semmi bajunk tőle......

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 11, 21:21 
Szabi írta:
Akkor a szénsavmentes ásványvizzel sem teszek túl jót a madaraknak, amit inni adok nekik?????

Mi baj lenne vele?!?

Hozzászólás 2010 dec. 11, 14:48 
Hello André!

Akkor a szénsavmentes ásványvizzel sem teszek túl jót a madaraknak, amit inni adok nekik?????

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 98  Következő