Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 jan. 4, 2:45 
Sziasztok!

Sajnos már ősz óta csak 1 darab tojóm maradt magában. Elég csapzott a tollazata, a farktollai közül csomót kiszedegetett, de még azért van neki. Napközben általában a kalitka alján piheg, de enni inni felugrál az etetőhöz/itatóhoz, és éjszakázni is a legfelső ágakon szokott.

Nem igazán tudom, hogy mi lehet a baja, olyan részletes leírást nem nagyon találtam a betegségekről.

Mivel alapvetően rendszeresen takarítva van, a kalitka, úgy gondolom, hogy maximum a kajával tudok még segíteni neki. Ahogy olvastam, a fürtös kölest ajánlották, azt már adom neki, meg korábban is kapott, de most mindig van előtte.

Ha tudnátok valami tanácsot adni, hogy mit adjak neki enni, vagy mit csináljak vele, azt megköszönném!

Hozzászólás 2011 jan. 3, 22:52 
Szia audivhat!

Köszi szépen a választ, megnyugtattál vele. Akkor viszont, szerintem szimplán hasmenése lehet. Nem erős - szóval nem teljesen folyékony állagú -, inkább úgy mondanám, hogy a szokásostól lágyabb. Ez ellen mit adhatok neki? Lehetséges, hogy az okozza a problémát, hogy túl sok lágyeleséget (főtt, reszelt tojás + Orlux) eszik, mert ahol van, abban a társas kalitban állandóan a rendelkezésükre áll a madaraknak a lágyeleség, ugyanis az egyik fészekben fiókák vannak, a szülők szorgalmasan etetnek.
A másik kérdésem a költéssel kapcsolatos: Egy másik tenyészkalitban szintén fiókák vannak. Már szépen kitollasodtak, már nem sok van a kirepülésig. Ahogy nőttek, a fészekodú mérete egyre kisebb lett számukra (4-en vannak). A szülők miden éjjel velük alszanak. A tojónak sajnos a fészekodúban felhalmozódott ürülék bepiszkolta at egyik szárnyát, egy kis darabon rászáradt. Van bent nekik fürdő, szokott is a tojó fürdőzni. Sajnos még nem tisztította le magáról a rászáradt "cuccost". Az lenne a kérdésem, hogy foglalkozzak-e ezzel (letisztítsam valahogyan), vagy bízzam a madárra? mondjuk szerintem addig nem érdemes tisztogatni, amíg minden éjjel a fészekben alszik, bepiszkolja magát. Mi a meglátásod?

Előre is köszönöm!
Birdboy

Hozzászólás 2011 jan. 3, 20:24 
Birdboy írta:
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem.
Az egyik zebrapintyemnek (tojó, még nincs 1 éves) szerintem valami baja van. Én tojásvisszamaradásra tippelek. Eléggé híg az ürüléke, kicsit erőlködik, amikor a dolgát végzi. A kloáka enyhén duzzadt. Pontosan mik a tojásvisszamaradás tünetei? A közérzetével semmi baj nincs, talán egy kicsit kevesebbet repked, ha lehet, akkor beleül az etetőedénybe, úgy mint a párja. Teljesen úgy viselkednek, mintha az edényben tojások lennének és kotlaniuk kellene, de az etetőben egyetlen tojás sincs. Ha valóban tojásvisszamaradása van akkor mit tegyek? Olvastam a paraffinolajos-infralámpás módszert. Vagy netán valami más baja lehet? Nem szeretném ha tojásvisszamaradás miatt kezelném és közben pedig nem is az lenne a baja.
Mit tanácsoltok?

Üdv.: Birdboy
Szia Birdboy!!

A leírt tünetek alapján nincs a madaradnak tojás visszamaradása!
Ha az lenne a problémája akkor 1-nap alatt legyengül és
sajnos elpusztul!!

Hozzászólás 2011 jan. 2, 17:01 
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem.
Az egyik zebrapintyemnek (tojó, még nincs 1 éves) szerintem valami baja van. Én tojásvisszamaradásra tippelek. Eléggé híg az ürüléke, kicsit erőlködik, amikor a dolgát végzi. A kloáka enyhén duzzadt. Pontosan mik a tojásvisszamaradás tünetei? A közérzetével semmi baj nincs, talán egy kicsit kevesebbet repked, ha lehet, akkor beleül az etetőedénybe, úgy mint a párja. Teljesen úgy viselkednek, mintha az edényben tojások lennének és kotlaniuk kellene, de az etetőben egyetlen tojás sincs. Ha valóban tojásvisszamaradása van akkor mit tegyek? Olvastam a paraffinolajos-infralámpás módszert. Vagy netán valami más baja lehet? Nem szeretném ha tojásvisszamaradás miatt kezelném és közben pedig nem is az lenne a baja.
Mit tanácsoltok?

Üdv.: Birdboy

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2011 jan. 2, 15:35 
Szia Opel501!
Én sima tuját raktam be a madaraimhoz. Többiekről nem tudok. :)

Teszek fel képet az egyik kis feketemellű kicsiről! :)
Sztem nagyon szép lesz. :D De elfogult vagyok.

Kép

Valódi név: Czeglédi Balázs

Hozzászólás 2011 jan. 2, 15:05 
Tisztelt zebrapinty tartók,

Van egy pár zebrapintyem, már egészen megszoktak engem, teljesen nyugodtak a közelemben, valamint egésznap ugrálnak és dudálnak a kalitkában. Szeretném tudni vajon ki szabad engedni repkedni őket a szobában és utána visszamennek a kalitjukba? :?:

Üdv.:
Glowli

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2011 jan. 2, 13:46 
sziasztok! valamilyen tujafajtát berakhatnék a madarakhoz? vagy milyen növényt ajánlanátok?
köszi.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 jan. 1, 14:16 
kasia197 írta:
Sziasztok!
Először is Boldog Új Esztendőt kívánok minden fórumozónak. :04:
A segítségeteket szeretném kérni.A zebrapintyeim télen kint van a garázsban kb 5-10 fokos hőmérsékletben.
Megtudnátok esetleg mondani,hogy mivel egészítsem ki a mageleségüket a zöldön kivűl? Rettenetesen sokat esznek,ami gondolom a hideggel van összefüggésben.
Azt láttam már hogy télen a cinkéknek,verebeknek stb faggyú golyót, szalonnát adnak, de azt nem tudom,hogy a zebrapintyek ehetnek-e ilyesmit.....
Köszönöm és szép napot nektek.

Szervusz Kati !

Igazad van... a téli időszakban ridegen :69: tartott Zebrák lényegesen több takarmányt fogyasztanak, ha alaptakarmányon tartod őket, ezért a hőmérséklet csökkenésével párhuzamosan növelni kell az alaptakarmány növényi zsír tartalmát, amit legegyszerűbben az olajos magok arányának emelésével érhetsz el.
Erre a hőfokra az alaptakarmányhoz adj még 1-1 arányban összesen 1o %-nyi olajos magot ...
a következőkből válogathatsz : (olajlen, kender mag, héjjatlan napraforgó, tökmag, dió, kesudió, törökmogyoró, mandula, pisztácia, mák, bármilyen paprika mag, repce, néger és szezám mag ...) Földimogyorót, Szóját ne adj nekik !
Én mindezt egy kissé összezúzom és a lágyeleséghez adagolom, de ha darabosan adod a magkeverékbe is keverheted. Az összezúzást hetente végezd el és a zúzalékot hidegen tartsd a felhasználásig. Közvetlen a felhasználás előtt keverd a takarmányhoz az avasodás elkerülése miatt. Ha hűtőben tartod akkor többet is összezúzhatsz egyszerre. A keverési arányokra vigyázz, mert könnyen elhíznak a madaraid és nem fognak kellően szaporodni.
Még egy tanács ... + 15 C fok felett nem kell csak 2 - 5 % nyi olajos magot adagolnod az alaptakarmányhoz, + 2o C fok átlagos hőmérsékletnél meg 2 % olajos magot adj és annak is a fele néger és szezám mag legyen.
A faggyú és a szalonna állati eredetű zsiradék a magevőknenek nem a legjobb, ezért azt ne adj nekik.

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kívánok Neked is.

:04:

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 jan. 1, 13:09 
Sziasztok!
Először is Boldog Új Esztendőt kívánok minden fórumozónak. :04:
A segítségeteket szeretném kérni.A zebrapintyeim télen kint van a garázsban kb 5-10 fokos hőmérsékletben.
Megtudnátok esetleg mondani,hogy mivel egészítsem ki a mageleségüket a zöldön kivűl? Rettenetesen sokat esznek,ami gondolom a hideggel van összefüggésben.
Azt láttam már hogy télen a cinkéknek,verebeknek stb faggyú golyót, szalonnát adnak, de azt nem tudom,hogy a zebrapintyek ehetnek-e ilyesmit.....
Köszönöm és szép napot nektek.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 1, 11:24 
Sziasztok!
Ez a változat fellelhető nálunk? (Lehet, hogy Dunát lehet vele rekeszteni, csak nekem új :lol: )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BupF-ZR0UeQ[/youtube]

Hozzászólás 2010 dec. 30, 23:32 
A Belga világkiállításon láttam sárga zebrapintyet párban, de a tulajdonosuk nem volt hajlandó semmit
elárulni róluk és nem is voltak eladók. Mellékesen nekem nem tetszenek.

A piros szemű madárról annyit írnék röviden, hogy nem minden piros szemű albínó, de minden albínó piros szemű.
Nekem egyébként van olyan hímem, aminek piros szeme van és teljesen színes madár.
Külföldi tenyésztőtől tanultam ha a madárnak piros a szeme és tojó, akkor az a madár tovább tenyésztésre
nem igazán alkalmas. Ellenben ha hím akkor minden további nélkül tenyészthető.

Hozzászólás 2010 dec. 30, 0:22 
Vagy beleugrott némi sáfránnyal fűszerezett húslevesbe! :lol: :lol: :lol: aztán lehet ragozni,mondjuk 1 sárga kanári,csak kirúzsozták a csőrét!:D

Hozzászólás 2010 dec. 29, 19:14 
ckuzmos írta:
Frici írta:
kari4312 írta:
Kép

Ez tényleg zebrapinty lenne??? :shock:

Karibátyánk még engem is gyakran meglep az internetező tehetségével, fogalmam nincs honnan halászta elő ezt a képet :D
A képen szereplő névre (Bart Aubrael) semmit nem dobot ki a googli. Szóval első nekifutásra szerintem egy szép fehér zebrapinty photoshop-sárga színezővel táplálva. :mrgreen:

Én is ilyesmire gondoltam, jó nagy "mutációs ugrás" lenne egy sárga zebrapinty :lol: . (Tudok ám szakszavakat alkotni :mrgreen: )

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 29, 18:24 
Sziasztok!
Szerintem se kell elhinni azt a sárga madarat. PS gyanús a dolog...
De lehet tévedek. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 29, 18:22 
Szia Csaba!
Bernátnak válaszoltam a képéhez a tarkát! :)
Az én képemen feketemellű fiatalok vannak, csak még nem színesedtek ki.
Mutatok róluk egy példát kiszínesedés után is. :D

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 29, 18:18 
Frici írta:
kari4312 írta:
Kép

Karibátyánk még engem is gyakran meglep az internetező tehetségével, fogalmam nincs honnan halászta elő ezt a képet :D
A képen szereplő névre (Bart Aubrael) semmit nem dobot ki a googli. Szóval első nekifutásra szerintem egy szép fehér zebrapinty photoshop-sárga színezővel táplálva. :mrgreen:

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 dec. 29, 17:50 
ckuzmos írta:
Ha mész új madárért (gondolom ugyanahhoz a forráshoz) akkor nézd meg most más szemmel is mit hozol el. Ha tojónak adták el, akkor feltételezhetően az eladó sem tudta hogy a hímnek sincs pofafoltja ez esetben.

A másik madárról rakj fel képet légyszi.

Hoztam új madarat ez már 100% tojó hó fehér narancsos csőrrel képet sajna nem tok csinálni mert nagy helyen vannak és izeg mozog az összes na szóval az említett pár standard hím
fél standard tojó szerintem az utódok standard zebrák lesznek ha téved akkor javítson vki

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2010 dec. 29, 17:44 
Frici írta:
kari4312 írta:
Kép

ha az akkor én is szeretnék 1-et :shock: :drunken:

Hozzászólás 2010 dec. 29, 17:35 
kari4312 írta:
Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 dec. 29, 14:02 
Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 205  Következő