Korábban írtam, hogy az idei év szervezeti célkitűzéseinek egyike az ESSB - European Society of Serinus Breeders -el történő komolyabb kapcsolatfelvétel az együttműködés reményében.
Szeretnélek benneteket tájékoztatni, hogy kapcsolatfelvételt követően úgy tűnik sikerül jó viszonyt kialakítani az ESSB vezetőségével, s rendkívül nyitottak az együttműködésre, s segítőkészek felénk. A weboldal,
http://www.serinus.diszmadarinfo.hu kialakításakor is sok fotóval, ötlettel segítették munkámat.
Hogy a tisztelt Tagságot is tájékoztassam a dolgok jelenlegi állásáról bemásolom ide Gaétan Vicentinivel / ESSB vezető/ történt utóbbi levélváltásomat. Kérlek benneteket, hogy jelezzétek felém, ha a felsoroltakon kívül bármilyen egyéb javaslatotok, ötletetetek lenne az ESSB -vel kialakult, ugyan még kezdetleges együttműködésen belül!
levél:
Kedves Gaétan!
Szeretném bemutatni az ESSB-t a magyarországi csicsörke tenyésztők számára!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy segítsetek nekem ebben a munkában!
Megtisztelnétek azzal, ha első lépésben segítenétek megismerni az ESSB-t, tevékenységét és célkitűzéseit.
Amennyiben lehetséges néhány mondatban írjátok le az alábbiakat angol nyelven, amit azután le tudnék fordítani magyar nyelvre. Az írást szeretném megjelentetni a
www.serinus.diszmadarinfo.hu oldalamon, illetve egyesületem oldalán is a
www.idre.hu weboldalon.
Amennyiben lehetséges csicsörke klubunk szeretne bekapcsolódni valamilyen szinten az ESSB tevékenységébe. Úgy érzem tapasztalatokkal, tudásotokkal sokat segíthetnétek nekünk abban, hogy magyarországon is ismertebbé váljanak a csicsörkék a madártartók körében.
Természetesen szívesen vennénk bármilyen segítséget, anyagot, írást, ami a csicsörkék tartásához, tenyésztéséhez kapcsolódik!
Lehetséges témák:
Az ESSB magalakulásának körülményei, alapító tagok
Az ESSB célkitűzéseiről
Az ESSB vezetősége, a vezetőség bemutatása
AZ ESSB eddigi tevékenysége
Az ESSB működése
- Kiállítások
- rendezvények
- programok
- kiadványok, könyvek, fordítások
- cikkek, tanulmányok
- csicsörkék európai állományfelmérése
- tenyésztői eredmények
- egyesületi eredmények
- tagszervezetek
Az ESSB tervei a következő évre, időszakra
- hosszútávú tervek
- éves terv
- programtervek
kapcsolódási lehetőségek az ESSB munkájához
üdvözlettel Hegedűs Zsolt
válasz
Kedves Zsolt
Nagyon köszönöm kedves és tartalmas üzeneteid! Hogy érthető legyen, minden felvetett kérdésre, ötletre külön fogok válaszolni.
Nagyon kreatív fiatalember vagy komoly tudással a weboldal-szerkesztésben (csinos, remek munkát végeztél !) és sok energiával is bírsz!
A célokat melyekről írsz, mind remeknek tartom, ezt John és Huub is megerősítette. Azonban megvalósításuk csak idővel lesz lehetséges, nem azonnal, hiszen ez egy hosszútávú project lenne.
Talán Huub és John is egyetértenek azzal, ha tevékenységedet azzal akceptálnánk, hogy elfogadnánk a „csapat” tagjaként Téged, s fejleszthetnéd a kapcsolatokat Kelet-Európában.
Tudomásul kell venni azonban, hogy a köztünk lévő földrajzi távolság nehezíti a hatékonyságot, ugyanúgy mint az alapszintű angol nyelvtudásunk.
Számomra az a legfontosabb, hogy egyfajta barátságot alakítsak ki becsületes hobbimadarászokkal. A becsületes szót itt etikai értelemben is használom.
ESSB-n és Passerina.eu-n belül szerencsés voltam, hogy találtam néhány igazi jó barátot és néhány hosszútávú project is kialakulhat ebből a fajta együttműködés/társulásból.
Mielőtt továbblépnénk megvárom barátaim reagálást, hogy figyelembe vehessem véleményüket, hiszen tény, hogy minden munkát ők végeztek:)))!
Üdvözlettel Gaétan Vicentini
ESSB