Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 jan. 19, 18:56 
" Nem-nem, ez a tudás!!!! 8) :lol: "

Meghajlok a tudásod előtt--de megfognád a pennantomat is?( itt körözz Pest fölött ) :D

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 jan. 19, 18:04 
Nagy Tamás írta:
Helló Tasi!

Lényeg, hogy a vége jó

Igen, minden jó, ha a vége jó!! :alien:

dino írta:
Én azon csodálkozom, hogy így tud repülni a katalinod! :thumleft: :D És mi lett az eb jutalma?

Előtte gyakorolt!! 8)
Nem messze tőlünk építenek egy házat, az ács mesélte, hogy odarepült hozzájuk is, de a tetőn elég nehéz lett volna elkapni, meg mint kiderült az egyik szomszédasszonyom is megpróbálta, de Ő nem volt ilyen ügyes!! :mrgreen:
A kutyunak pedig elmagyaráztam, hogy ezt máskor ne!
Nem hiszem, hogy megértette... :?

Ildó írta:
Sziasztok!
Mekkora mázlia van a kis jószágnak.

Szerintem is mázlista.
Egy macska biztos nálam is ügyesebb lett volna... :shock:

jojo írta:
Hali!

Szerencséd volt, de leginkább azzal, hogy egy kiszökött papagájt kézzel megfogni az utcán, ami nem is szelíd--na ez a mázli.

Nem-nem, ez a tudás!!!! 8) :lol:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 jan. 19, 16:47 
Hali!

Szerencséd volt, de leginkább azzal, hogy egy kiszökött papagájt kézzel megfogni az utcán, ami nem is szelíd--na ez a mázli.

Nekem csak két esetben szökött meg madaram.A hatalmas hím pennantom 10 méter magas mandulafáról kacsintott rám-- azt az életbe nem fogja meg semmi, hacsak nem a ragadozók, vagy ha végelgyengülésben le nem kóvályog a földre..
Viszont a törpéim 3 hét illegalitás után hazaszálltak az udvaron lévő kalitkájukba.Érdekes mód az egyikük ezt az előző gazdájuknál is megcsinálta a szüleivel és két testvérével.Ott is 1 hétig szökésben voltak, de mind az öten hazamentek önkéntesen a jó megérdemelt szabi után.Ez is ritka.

Hozzászólás 2011 jan. 18, 19:18 
Sziasztok!
Mekkora mázlia van a kis jószágnak. :P

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jan. 18, 19:03 
Én azon csodálkozom, hogy így tud repülni a katalinod! :thumleft: :D És mi lett az eb jutalma? :twisted:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 18, 18:27 
Helló Tasi!

Lényeg, hogy a vége jó :mrgreen: :wink:

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 jan. 18, 16:39 
Üdv Mindenkinek!

Egy kicsit más a téma, remélem nem baj? 8)

Leírok egy sztorit, ami tegnap esett meg velem.
Talán még tanulsága is van!! :roll:

Tűzoltó vagyok, 24/48-as váltásos rendszerben dolgozom.
Amikor reggel szolgálatba megyek, úgy etetem a madarakat, hogy elég legyen másnap reggelig.
Így volt ez tegnapelőtt is.
Tegnap, miután hazaértem, mentem a madarakhoz, megdöbbenve láttam, hogy a katalinok kalitkájának ajtaja tárva-nyitva, madár sehol. :x (Egy párom van)
Nyitva felejtettem előző reggel az etetésnél.
Abban bíztam, hogy mindketten az odúban vannak, mert a tojó éppen tojásrakás közepén van.
Bekukkantottam az odúba, de csak a tojó ült szorgalmasan a tojglikon.
Átvizsgáltam az épületet, hogy hol lehet a hím, de nem találtam sehol.
Ez egy kazánház, ami fűtetlen, mert egy gázkazán van benne, de csak nagyon ritkán használjuk, ha esetleg több napra elmegyünk itthonról, most itt telelnek a madarak.
Ebben a helyiségben van elszállásolva a kutyapotlónk is.
Egy westie a szóban forgó eb, akinek a postás a legnagyobb haverja, az idegeneket kitörő lelkesedéssel üdvözli, és általában az éjszaka közepén kezd el teli torokból ugatni, de hogy mit arra még nem sikerült rájönnöm…?
Rá terelődött a gyanú, hogy benne lehet a madár eltűnésében, mivel neki állandó szabad ki-be járása van a kutyabejáróján keresztül, máshogy a kis kati nem mehetett ki a helyiségből.
Átvizsgáltam az udvar minden zegét-zugát, de csak a teraszon találtam pár katalin faroktollat, tehát kihozta ez az átok.
Abban reménykedtem, hogy nem nyúvasztotta ki, mert máskor fogott egy egeret és azzal is csak játszott az udvaron.
Körbe vizslattam a környéket, de ez olyan vállalkozás volt, mint tűt keresni a szénakazalban.
A falu szélén lakunk, a telkünk mögött egy fiatal akácerdő, szemben üres telkek, pár éppen épülő vagy nemrég épült házzal.
Szomorú voltam és mérges, legfőképp magamra, hogy hogyan hagyhattam nyitva az ajtót.
Délután nekiláttam dolgozni az udvaron, az éppen épülő madárházamat hegesztettem mikor fura csipogásra lettem figyelmes.
Tudtam, hogy nem lehet veréb, vagy énekesmadár, mert ilyet még nem hallottam errefelé, egyből arra gyanakodtam, hogy a katalin lehet.
Füleltem! Csönd.
Folytattam a munkát.
Újra csipogott, az utca felől!
Előre mentem, hallgatóztam.
Semmi.
Vissza. Zúg a hegesztő, újra hallom, egyre határozottabban.
Futás előre, ki az utcára, még mindig hallom!
A szemben lévő üres telek felől jön a hang.
Odafutok a kerítéshez, újra rázendít, jó hangosan!!
Látom ám, hogy tőlem pár méterre a száraz gizgazak között csücsül az én szép kis kati hímem, :alien: és teli torokból kiabál (de úgy, ahogy még katalint soha nem hallottam kiabálni) a párja után, vagy csak valakinek, hogy jó lenne, ha már haza vinné végre, mert már nagyon éhes és fáradt, meg egyébként is, az asszony tojásokon ül, és meg kellene etetni őt is…!!!!
Fogtam magam, átugrottam a kerítésen és már majdnem elkaptam mikor felröppent, és uzsgyi el!
Rohanok utána, visszarepült a kerítés felett a másik szomszédhoz, én is kommandózok át, (közben azon töröm a fejem, mi a fenével kellene elkapni, mert persze munkás kezeslábas van rajtam, még egy pólót sem tudok rádobni…) mikor elfáradt végre és leszállt a földre.
Még fel sem ocsúdott, hogy mi történik mikor már el is kaptam, puszta kézzel!! 8)
A feleségem az ablakból szemlélte az egészet, azt mondta, nagyon jól néztem ki ahogy rohangáltam ott, meg ugráltam a kerítésen ki-be szemmel láthatóan egy verebet üldözve! :D

Megvizsgáltam, a kutyu lejátszotta a faroktollai felét, meg a hátán egy kis foltban a tollakat, egyébként „kutya baja”!!
Visszaraktam a helyére. Evett, ivott, és ment az asszonyhoz az odúba!!
Ma reggelre pedig meglett a negyedik tojás! :mrgreen:

A tanulság talán annyi, hogy a katalinok nagyon jó fej, csöndes, ideális kis szobamadarak, de ha kell (és persze ha tele a hócipőjük), tudnak kiabálni is!! :lol:

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 jan. 16, 15:38 
Amúgy tökmindegy, hogy milyen néven hirdeti, itt "kettőn áll a vásár". Egyszer láttam egy szikla/kék sárga ara hybridet, na az tényleg különleges volt :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 14, 23:05 
dobozostej írta:
A hangjukkal mi a helyzet? :shock:

Ha van benne szikla, akkor csak hangos lehet a végeredmény :roll:

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 jan. 14, 23:00 
A hangjukkal mi a helyzet? :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 14, 22:10 
conure írta:
Itt már volt aki elítélően szólt a hibridgyártásról (1.5-2 éve volt az eset) és simán le lett hurrogva, mondván más országokban is csinálják. Lehet. Lehet hogy csinálják. De biztos vagyok benne, hogy a keletkezett végterméket ott nem próbálják meg "alfajként" eladni, hátha egy balek befut a csőbe. Mi még nem tartunk ott, és nem is látok esélyt arra, hogy eljussunk odáig.

Hát ez tényleg siralmas.... :( Kizárt, hogy ha saját szaporulata, akkor ne tudná, hogy az nem "alfaj" hanem "hibrid".

Hozzászólás 2011 jan. 14, 22:02 
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ezt a mai magyar madarász társadalmat már nem is tudom és akarom minősíteni :11: :11: :11:
Múltkor egy nagy és kissándor hibridet hirdettek az expresszen "kistestű nagysándor alfajként" most meg aranysapkás és szikla hibrideket hirdetnek "különleges sziklaként". Eszébe sem jutott egyik "nagyszerű!!!!" hibridgyártónak sem, hogy odaírja az igazságot, pedig bizonyára mindkettő tudja miről van szó.
Itt már volt aki elítélően szólt a hibridgyártásról (1.5-2 éve volt az eset) és simán le lett hurrogva, mondván más országokban is csinálják. Lehet. Lehet hogy csinálják. De biztos vagyok benne, hogy a keletkezett végterméket ott nem próbálják meg "alfajként" eladni, hátha egy balek befut a csőbe. Mi még nem tartunk ott, és nem is látok esélyt arra, hogy eljussunk odáig.

Kép

Kép

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2011 jan. 14, 10:29 
Warhawk írta:
xelgon írta:
Csak én nem találom, vagy a http://www.galambaszkucko.hu/ -n tényleg nincs fent árlista?!
De lehet csak én vagyok vak....

Tényleg nincs fent. De hívd fel telefonon (nyitvatartási időben) és biztos elmondják az árát annak ami érdekel. A tulaj nem nagyon ért az internethez, így az oldal "kissé" elmaradott a kor követelményeihez képest. :roll:

Hmmm, akkor ezek szerint ne nagyon várjak visszajelzést arra a mail-re amit küldtem :mrgreen: No sebaj, akkor marad a telefon :D
Ja, és köszi szépen!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 14, 10:15 
xelgon írta:
Csak én nem találom, vagy a http://www.galambaszkucko.hu/ -n tényleg nincs fent árlista?!

Tényleg nincs fent. De hívd fel telefonon (nyitvatartási időben) és biztos elmondják az árát annak ami érdekel. A tulaj nem nagyon ért az internethez, így az oldal "kissé" elmaradott a kor követelményeihez képest. :roll:

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2011 jan. 14, 10:06 

Valódi név: Vida István

Hozzászólás 2011 jan. 8, 20:37 
tiszteletem mindenkinek!
nimfa csere érdekel valakit Fejér Megyében?
tojót szeretnék bármejikért.
10-hónapossak
tojó
Kép
hímek:

Kép

üdv:István

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 jan. 8, 20:11 
Mekkora para volt! :lol: :lol: :lol:

De sikerült épségben 7 emeletet levinni kézben. :mrgreen:
Kivolt centizve minden forduló. :lol:

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 jan. 8, 20:07 
Madár fogás Bernáttal, én nem értem fel a röpde felső részét Így Bernát fogta be a madarakat a röpde is szép, jól elkészített szerkezetű.

Kép

Kép

Köszi mégegyszer.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tompe73 2011 jan. 8, 23:18-kor.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 jan. 2, 22:05 
Mindenkinek sikerekben,erőben,egészségben és szeretetben gazdag,boldog új évet kívánok! :wink:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2011 jan. 1, 19:53 
Boldog Új évet minden kedves fórumozónak és családjának! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 100  Következő