Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 24, 18:06 
Jó napot mindenkinek!

Nincsenek jó híreim...teljesen kitakarítottak a madaraim a tojások alól,csóri kis kezdemények csupaszon figyelnek a fészek alján...le se tojják őket!! :(

Csak az vígasztal,hogy 10 nap múlva költözünk,és valószinű nehezen viselték volna a kis csipaszok azt a nagy felfordulást és hurcolkodást.
Így legalább ott nyugodtan kezdhetjük elölről! :!:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 24, 17:01 
Meg már Te is ...szerintem :57: , mert amennyit kerítesz itt a rigóidnak, már tuti hogy beindultál ?!...Fiúk ! Óvatosan Zalaegerszeg határában ! A Moncsi szabadlábon van !.... :lol:

Hozzászólás 2008 jan. 24, 16:14 
Sziasztok!

Imola, az én történetem annyi, hogy amikor megkaptam Doromboló champion madarát, nagy örömömben ki is engedtem másnap, szürkületkor, hadd repdessen egyet. Persze akkor még nem tudtam, hogy csak úgy szabad ezt megtenni, ha nem ég máshol a villany, mert a madár a fény felé fog repülni. Nos, az étkezőben égve maradt a villany, és a madár ezerrel húzott is ki! Persze a hirtelen nagy fénytől megrészegülve, nem figyelve semmire egyenesen az ablaknak repült! Nagy koppanás, én meg csörtetek, hogy vajon hova esett szegényke, természetesen beesett a hűtőszekrény mögé, ahol ugye a hűtőrács meleg.... Meg is kapaszkodott a kis lábaival a tetején, és hálásan pislogott, amikor leemeltem onnan. A szívbaj kerülgetett!
Azóta is eléggé ficánka maradt, ma reggel miközben betettem neki az eleséget, a kezem mellett akart kihúzni, csak a másik kezem meg ott volt, így a feje pont a tenyerembe érkezett. Kivettem, kicsit megszidtam, hogy nem szabad így viselkedni, és betettem a helyére vissza.
Egyébként most nagyon be van indulva, folyamatosan énekel, még a besütő holdnak is este 10-kor.
A másik még mindig nem énekel egyáltalán, semmi jelét sem mutatja ennek. Kézbevéve sem tudom eldönteni, hogy milye van, a lányokkal és a hímmel is jól kijön.
Hogy miért kell a kettő hím? Biztosan a vérvonal miatt, ez természetesnek tűnik nekem is. Meg egy fiúra 4 lány azért nem kevés, szegény madár idő előtt elbúcsúzik tőlem, ha túlhajszolom.

Kati, nem kaptam pü-t, talán ma este leszek skype-on, majd figyellek.

Doromboló, most akkor Kynyooné??? És ki az a Gabi? A menyasszonya, vagy a mi Gabeszünk??? :shock:

Én már megrendeltem a gyűrűket, de azok után, amit a Kati írt, nem biztos, hogy a fickó vette az adást! Igyekszem rákérdezni tőle, mert az egyik tojóm már tuti fiút kíván.

Hozzászólás 2008 jan. 24, 9:29 
Gyerekek !...Képzeljétek, a Kynyoooo nem is a a Kinó, hanem a Kinóné ! :lol: ... A manöken alkatú kedvese a Kinyóóóó, mert mint kiderült az ő beceneve volt Kinyó...Hát ha már elcsórta a nevét akkor legyen a Gabi = Kinyó...A Kinyó meg = Gabi !....De jóóóóó ! :shock:

Hozzászólás 2008 jan. 24, 7:23 
Üdv Mindenkinek!
Kedves Szmolai! Rögtön kiszúrtad Dagit a 89pontost gratulálok de soha nem válnék meg tőle... :lol:
Hello Neco! Örülök hogy egy újabb szakmabelinek is tetszenek a madarak! Teljesen felborították az életünket ezek a kis madárkák! Tavasszal indul majd a munka betonozás stb. készül a hely nekik mert mivel több fajt is tartok így ez elkerülhetetlen! Mondjuk csak a különlegesebb madaraimat tartom meg a többit nem! Mivel a családomnak is jobban tetszenek a "rikácsolókkal" szemben így nincs ellenvetés! Annyira sokrétű és különleges tenyésztés a rolleré hogy azt hiszem évek óta ezt kerestem! Ugye mindenkinél más a motiváció sajnos sok embernél a pénz én nem vagyok gazdag gyerek de nem azért tartok madarakat hogy az árukat a kocsmában hagyjam, sajnos itt ahol én lakok ez a sikk! Szóval a lényeg az hogy elindulunk a rögös úton és meglátjuk mi lesz! További szép napot Mindenkinek!

Hozzászólás 2008 jan. 23, 23:45 
Nem baj Maris, ne add fel, még megtáltosodhat ? Ha egy napot rajt ült az azért nem baj, mert nemhiszem, hogy forró volt a teste, mert akkor ott is maradt volna !...

Hozzászólás 2008 jan. 23, 23:43 
Drága Imolensis...! Nem kell a szomszétba vinni a rigókat, elég ha papírt rax közéjük !...Valami keményebbet, mert a vékonyt szétszedik...Persze nem tudom, hogy egymáson volt e két kalitka, vagy egymás mellett ?..Mert ha egy nagyobbon volt a kisebb, akkor elég a nagy tetejére egy kinytott újságot tenni és arra a kisebbet és kész...

Hozzászólás 2008 jan. 23, 22:50 
Kedves Amaryl!
Azt írtam, hogy érdekel a műtojás sőt a gyűrű is, mert nekem nincs.

Drága Kincs! Légy szíves adjál nekem számot. Persze nem tudom, hogyan kell kérni, de, ha nincs számom, mit fognak a gyűrűmre írni? Az állatorvos hajlandó meggyűrűzni a madaraimat, ha lesznek.

Lifo átszállítva a fiam szobájába. Az ajtót nyitva hagytam. Ha így sem nyugszik le, becsukom.

Ky! Nagyon szépek a madaraid!
Ha elúnod azt a rácson tornázó srácot, csak szólj!
:wink:
Kedves Móna! Kiderült már, hogy az esetleg fiú is biztos lány? Azért kevés egy hím, mert így csak egy vérvonalad lesz?

Kedves Marcsi! Hátha még kikelnek azok a tojások! Én úgy várom az élménybeszámolót! És nagyon drukkolok!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 23, 22:37 
Sziasztok!

Húúúú Kynyoo! Q..a jó kiállású ez a csapat! Ma voltam Dorombolónál a Röder féle madarakért én is. Ha a tieidnek a törzslapján is olyanok állnak mint az enyéméin, akkor boritékolok neked egy dobogós helyet az idrei versenyen!
Különben meghallgattam, megnéztem Dorombolónál a szlovák-német szerzeményeket (és a törzslapokat is), és azt hiszem piszok jó madarakat kaphatott mindenki! Megtaláltuk a tizesem "unokabáttyát" is. Tök ugyanaz a madár, tök ugyanazzal a hanggal. Kísérteties a hasonlóság!
Megsasoltam Doromboló német útifilmjét az Andreasberg-i roller múzeumtól, Gehling mester tenyészetéig. A versenyen szerintem majd le kéne vetíteni míg pontozzák a madarainkat, mert nagyon érdekes és tanulságos.

Gyűrűket meg intézzen mindenki, nehogy kifussatok az időből!!!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 jan. 23, 22:02 
Jaaa és Imola,nem jött át a privid!!!!!!!

Hozzászólás 2008 jan. 23, 21:58 
Mona!!! a gépem megőrült,nem tudok priviben válaszolni...ha meg ment válasz,az nem Neked,szól,hanem Imolának...szóval nem vagyok teljesen őrült,csak félig!!! ha esetleg meglátnál a skype-n vagy az msn-en,zörgess meg,de nem biztos hogy a gépem jelzi...szóval a modem döglődik,én meg őrjöngök!!!!úgy hogy jól elvagyok!!!! :33: :41: :46: :23:

Hozzászólás 2008 jan. 23, 21:04 
Drága Főnökúr!

Semmit nem változtattam az elmúlt 2 nap,nem vettem ki a hímet,nem zavargatta,etette inkább a csajt,1 napig ült is a csaj a tojásokon,aztán egyszercsak kijött enni,és elfelejtett visszaülni!
Most is inkább a hím nézegeti a fészket,a tojó már le se tojja. :?
Sajnos egy napot már ült rajtuk,így gondolom romlottak az esélyeink.
Viszont ha elbuktuk ezt a fészekaljat,akkor nagyívben kihajítom az etetőt,mégegyszer eszébe ne jusson ebbe rakni a tojásokat. :twisted:

Hozzászólás 2008 jan. 23, 20:47 
Perényi Laciiii ! Kérem írdd ide a címedet mert elküldöm levélben a törzslapokat, mivel túl komplikált nekem a részletes leírás a gépen !...

Hozzászólás 2008 jan. 23, 20:39 
Umariska kedvesem !
Sürgősen tedd vissza a hímet s majd ő vissza zavarja a fészekre, ha pedig bent van akkor vedd ki egy kis időre, ha van hová tenni, legalább fél napra... A tojásokat ha még nem kezdte el ülni, akkor egy hét múlva sem késő, hogy ráüljön... Igaz az is, hogy ha 3-4 nap után sem kotlik meg , akkor már nem is fog...Jobbat mondok : Ha bent volt a hím és miután kivetted, a tojó ráült a fészekre, akkor ne is tedd vissza mert valószínű, hogy ő zavarja le a fészekről...Ez oda visza is működik, mert mint fentebb írtam, van olyan tojó, amelyik annyira ragaszkodika párjához, hogy csak a teljes megkotlás után viseli el, hakiveszik tőle !..
Rollerosok ! Nálunk a tojó egyedül költ !!!!!!!! A 4. tojásután már nincs csajoztatás !!! Nem törvényszerű, hogy a rollerok szétverik egymást a szerelmeskedés után de sajnos gyakori...ezért nem kell kockáztatni !
Imoliánó ! Ha nem akarod még párba rakni a madarakat akkor úgy helyezd el őket hogy NE lássák egymást !!! Mert a farkukat törik, meg bediliznek !!!....

Hozzászólás 2008 jan. 23, 20:03 
Köszönöm szmolai,hogy aggódsz,sajnos a másik tojóm még csak nem is kezdett fészkelni,szóval ő biztos nem tud segíteni,más pedig nekem nincs. :(

De biztos majd jól megkapom,hogy mit nem olvastam el jól,mert valamit biztos máshogy kellett volna csinálnom... :cry: :cry:

Kynyoo,nagyon szépek a madárkáid,igazán irigyellek érte!!
:shock:

Hozzászólás 2008 jan. 23, 19:45 
A hat tojó és négy hím!

Hozzászólás 2008 jan. 23, 19:44 
Hoztam pár képet a rollereimről...
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 jan. 23, 19:29 
:(
Ez nagyon szomorú Marcsi! Nincs akivel ki lehetne költtetni a kicsiket?
Mindjárt jönnek a nagyok és megmondják, lehet-e segíteni. Drukkolok, hogy lehessen!

Nagygabe! Bocsánat az elmaradt h betűért! Rosszul jegyeztem meg a bolt-hálózat nevét!

Hozzászólás 2008 jan. 23, 19:24 
Szép estét kívánok Mindenkinek!
Kedves Amaryl, én írtam Neked Püt, de, hogy elment-e azt nem tudom. Igyekeztem:)
Drága "Kincs" ! Szerintem Te rajtam nevetsz. Váljék egészségedre! Meséld el légy szíves, mitől lett ideges Lifo ( a lány). Csipog, ugrál, próbál kilátni a kalitból Fifo irányában. (Semmi kacarászás, pedig olyan édesen tud kacagni.)
Fifo is éneklés helyett visszacsipog neki. Tollászkodik össze-vissza. Leoltottam a villanyukat, hogy lenyugodjanak.

Kedves Nagygabe! Azt mondták a Fresnapf-ban, hogy csak ilyen van. Tényleg nem hiszem, hogy jót tesz, tele van vitaminnal és sajátos a szaga. Adom tovább a dobozos kanárieleséget, aztán veszek olyat, amilyet Doromboló ajánlott, mielőtt Kinccsé vált:)

Kedves Ky! A háromszáz ft tényleg nem ezer.

Leendő nagy tenyésztőknek: találtam egy kalitrendszert, amit már egy éve hirdetnek
Kanári kalitkák 2x12 db
blokkban komplett
felszereléssel 24db
füttyülö kalitkák szintén
blokkban 3 db nevelő nagy
kalitkák 6 részes fából
új szerü álapotban eladó.
Tel:06-30-525-37-47 egész
nap este:06-28-453-445
http://www.startapro.hu/tobbi_kategoria ... rak/492469 ezen a linken

Hozzászólás 2008 jan. 23, 19:16 
Sziasztok!
Jelentem madárkám be is fejezte a költést,tegnap óta rá se néz a fészekre,pedig 4 tojás várta..
Megint ugrál a felső rúdon csőrében egy kis papirfecnivel,és hívogatja a párját.
:cry: :?:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183 ... 261  Következő