Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2011 feb. 3, 20:41 
Sziasztok.
Mindenkinek köszi a tanácsot.Tavaly nekem sem volt gondom a száraz fű beszerzésével.Csak időközben elköltöztem.De ezekre szégyellem,de nem gondoltam :(
Gábor ebben mi a furcsa? Inkább örülj neki h lesznek picik.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 feb. 3, 18:13 
Gábor írta:
Sziasztok.
Elég furcsa de a pintyeim 3 db. tojást tojtak.
A 3. tojás után 2 nappal elkezdtek ülni így már 7 napja folyamatosan kotlanak.
Mikorra várhatom a kikelést?

Szia Gábor!

12-14 napra kelnek. :wink:

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2011 feb. 3, 18:01 
Sziasztok.
Elég furcsa de a pintyeim 3 db. tojást tojtak.
A 3. tojás után 2 nappal elkezdtek ülni így már 7 napja folyamatosan kotlanak.
Mikorra várhatom a kikelést?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 3, 14:07 
Én a széna mellett még mohát szoktam betenni nekik.Azt szét szedik és behordják,jó puha fészket csinálnak belőle.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 feb. 3, 9:37 
Egy dologra felhívnám a figyelmeteket ....

a kókuszrost, vagy szizál színes, vagy fehérített változata előzetesen Hidrogén-peroxiddal van kezelve, a színes pedig az élő szervezetre káros anyagot tartalmaz.

A rostok közűl a legbiztonságosabb a natúr (barna színű) kezeletlen rost.
A fehér ügyan szép, de a vegyi anyag az állandó hő Hatására (kotlás, nevelés) folyamatosan párolog és megváltoztatja a az odú, vagy fészek mikro környezetét, mely akár a fiókák elhullásához is vezethet.

Hozzászólás 2011 feb. 3, 9:04 
Sziasztok!

De igazad van Amaryl, sokkal jobb a természetes, mint a pzs.
Amúgy, ahogy megfigyeltem olyanok, mint a verebek, mindent képesek behordani fészekanyagnak.
Ha ki vannak engedve, akkor az ágytakaró szöszét gyűjtik, ill. már a szálakat húzzák, tépik ki nálam. :D
Pár lehetőség még imi89-nek:
Én virágboltban szoktam rostot venni, csak arra kell figyelni, hogy ne a műanyag szálasat válaszd (150 Ft volt legutóbb egy kis szatyornyi).
A szénát én praktikusan a szembeszomszédtól szoktam kunyerálni, akinek van egy pónia (ennyitől még ő sem marad éhen), egy jó marok széna két-három költésre is elég.
Aztán unokatesóm gyűjt be egy kis szőrt mindig a kuvaszuktól. :D Meg egy régi tollpárnából szoktam kivenni nekik egy kis tollat. Utóbbival jó melegre és puhára ki tudják bélelni a fészket.
Csak arra kell figyelni, hogy a durvábbal kell kezdeni az adagolást, mert különben össze vissza behordják, ami nem baj csak lehet épp a tojások alá nem kerül a puhább anyagokból.

Z

Hozzászólás 2011 feb. 3, 0:32 
Azért némi kis széna nem ártana!! lehet venni még a Tescoban is pl.rágcsálóeledelként árusítják!Igaz,van amelyik elég durva szálú,de ha jól lenyomkodod akkor kis papírzsepi fecnikkel együtt jobb híján már elmegy.Lehet,hogy nincs igazam,de csak papírból a fészekanyag nekem nem igazán jön be,persze lehet,madara válogatja!)) Aztán nyáron meg a fűnyíróval kaszált füvet szárítsd meg,többet nem lesz ilyen gondod!))

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2011 feb. 1, 19:47 
sziasztok.
Lenne egy fontos kérdésem.
Száraz fű ill. bolti fészekanyag hiányában mit adjak a zebrapintyeknek fészekanyagnak?
Gondolkodtam csíkokra vágott papírzsebkendőn ill. ujságpapíron......
Előre is köszi a segítséget.

Valódi név: Császár Andrea

Hozzászólás 2011 jan. 31, 15:02 
Hello!

Igen, fél évesek a madaraim, de én nem szeretném őket egyáltalán tenyészteni. Csak párben vettem őket, mert így érzik jól magukat. A mindennapjaikhoz hozzátartozik a párzás, az ellen nem tudok tenni. Szépia is van bennt nekik, eszik is rendesen, meg a főtt tojás héjját is be szoktam nekik rakni, egészbe is, meg összezúzva a magkeverékbe. Lágykaját most kb. másfél hete nem kaptak, de azóta is volt tojás, amit megettek.
Kiveszem a fészket és meglátjuk mi lesz.
Köszi!

Üdv!

Valódi név: Kálmán Zoltán

Hozzászólás 2011 jan. 28, 17:58 
Szerintem vedd le a fészekodut. Ne kapjanak lágykaját csak a szokásos magkeveréket plusz adjál nekik szépiát. Egy féléves madár ha letojik 10 tojást az a csontrendszerét is tönkreteheti.
Várj velük fél évet utána próbáld meg a tenyésztést.

Üdv: Zoli

Valódi név: Császár Andrea

Hozzászólás 2011 jan. 28, 12:29 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem: van egy pár, kb. fél éves zebrapintyem. Eddig kb. 10 tojást raktak, de mindet meg is ették. Szoktam nekik adni lágyeleséget, de az mellett is megeszik a saját tojásaikat. Mit lehet ez ellen tenni?
A másik probléma az, hogy soha nem ülnek a tojásokon. Előfordult már olyan, hogy nem ették meg rögtön a tojásokat (de végül mindig eltűnnek), megvoltak akár 1 hétig is, de soha nem ülnek rajta. Lehet, hogy túl fiatalok még ehhez? Később megtanulják majd, hogy mit kell tenniük?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv!

Hozzászólás 2011 jan. 27, 18:22 
Sziasztok!

Szép jóllakottak a picik, Bernát.

Négy és fél hónap pihenő, és két heti ínyec ellátás után, a múlt hétvégén az enyémek is megkapták a fészkükeket. Ha minden igaz, holnap reggel érkezik az első tojás. :) Remélem minden rendben fog menni ezúttal is, mint az előző költési szezonjukban. És hamarosan én is mutogathtom a kis pánkokat.

Zoli

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 jan. 24, 18:21 
:mrgreen:
4ből 3 szépen cseperedik. :D
Kép

A másik páromnál megint van 5 toji. :mrgreen:

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 jan. 23, 15:39 
Szia Gabi!
Nálunk minden napra jut egy tojás :lol: Kb 4-6 napig minden nap lesz eggyel több toji.
Általában 4-6 tojás van egy költésnél, az utolsó tojás után felváltva kotlanak. Kb 10-12 nap múlva kelnek ki a kicsik,egymás után.
Én a lágy eleséget kikelés előtt 3 nappal kezdem nekik kis adagokban adni.A fészekanyagot nem tanácsos nekik adni,mert lehet hogy betemetik a tojást,de ha végképp nem bír magával a hím,én szoktam nekik betenni,kb 5 cm-es füszálacskákat,azzal még bélelgeti az odút.
Jelen pillanatban is ez a helyzet,és nincsenek betakarva a tojások.

Hozzászólás 2011 jan. 23, 15:31 
Sziasztok.
Multkor meséltem, hogy nálunk nem úgy megy a párzás, ahogy lennie kéne, de tegnapmegvolt az első tojás.:)
Azt szeretném kérdezni, hogy hány nap múlva tojják a következő tojást?Mikortól kezdjem a lágyeleséget adni nekik?
Mióta tojás van jobban keresik a fészek anyagot, de nem merek adni nekik mert félek, hogy betemetik a tojást. Jól teszem, hogy nem adok nekik többet?
Előre is köszi a választ.

Hozzászólás 2011 jan. 12, 12:12 
Szia RoffRoff!

Az enyémek is szoktak minden nap sziesztázni egy kicsit, van, hogy kétszer is egy nap, kb 15-30 percet, nyáron a nagy melegben délutánonként hosszabban is. Sőt, most, hogy bent vannak, megfigyeltem, hogy borongósabb időben, őket is úgyanúgy elnyomja az idő, mint az embert. Szerintem ez miatt ne aggódj! Ákos blogján olvasható bejegyzés: Hétalvó zebrapintyek.
Ha meg eszik rendesen, akkor nem hiszem, hogy baj van vele. Tollát borzolja, gubbaszt? Ha ilyen tüneteket produkál, akkor lehet valami gond vele.
Az evéshez visszakanyarodva, elülés előtt jól szokott látszani, hogy tele a begyük. Van, hogy féloldalas, azzal sincs semmi probléma. A fiatal madaraknál mégjobban látszik, először én is megijedtem anno, aztán felvilágosítottak. (A zuza nem látszik, belső szerv.)
Amúgy túl lehet őket etetni, gondolom. Alapjáraton annyit esznek, amennyire szükségük van, csak nem mindegy, hogy mit (olajos magvakat nem célszerű a bent tartott pintyeknek adni, pl: hántolt napraforgó, vagy szezámmag, mák, ezeket csak elvétve kapjanak, nagyon kis mennyiséget, lágykajából is megárt a sok - főleg, mert a májukat károsíthatja/elzsírosítja).
A párzáshoz meg legyen minden adott, fészek, sok finom falat stb. Ennek utána tudsz nézni fórumon belül, jó lapozgatást!

Gondolom majd jönnek a tapasztaltabbak is, remélem kijívítanak, ha valamit nem jól írtam.

Z

Nem gondoltam volna, hogy a mandarinnak ilyen nagy sikere lesz, de nagyon rákaptak az enyémek. (A külső hártyát lehúzom nekik -csak a hátán hagyom meg, a körívnél- a belső sejtes részt meg kicsípik maguknak.) :)

Valódi név: Alexandra

Hozzászólás 2011 jan. 9, 15:15 
Sziasztok
Nekem van 2 zebrapintyem, a leányzó minden reggel nyöszörög, sőt egész nap. a fiu is néha rákezdi a trillázását. mégsem pároznak. Mi lehet a probléma? Fiatalságuk nemtudom menynire játszik közre, mert nekem mindkettő kifejlett példánynak tűnik. Van mégegy problémám. Létezik olyan h kövér a pinty és ezért nem párosodik vagy mozog? Mert egy ideje figyelem, hogy sokkal nagyobb a fiu minta lány. alig mozog folyton zabál, de inni nemnagyon iszik és kakilni is ritkán látom. ma egész nap alszik például és anyakán elől van ilyen dudor. Én arra gondoltam h a zuzájában felgyülemlenek a magok, amik normál esetben megörlüdnek, de neki valami miatt nem és ezért a zuzája megdagadt. Lehet hogy hülyeség amit irok. Ha valami más ésszerű magyarázat van erre a két problémára. segitsetek kérlek titeket!

Hozzászólás 2011 jan. 8, 12:33 
Gábor! Attól még lehet kövér a hím! Valószínű,hogy a tojó standard,a hím meg a normál zebrapinty! ilyen esetben persze hogy látványos a méretbeli különbség. Ettől még,ha nem kövér,pározatna,hacsak nem nagyon fiatal.

Hozzászólás 2011 jan. 8, 12:12 
Pont, hogy fordítva, a tojó óriási.

Valódi név: Tóth Peti

Hozzászólás 2011 jan. 8, 11:51 
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot kérnék tőletek!
Pár napja a tojó állandóan üldözi és kopasztja a hímet. Idáig nagyon jól megvoltak, nem tudom mire vélni ezt a dolgot.
Enni, inni kapnak rendesen.
Van valami ötletetek?? :?:
Előre is köszi!
Üdv: .Peti

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 205  Következő