Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 feb. 10, 23:18 
africz írta:
mizo írta:
sonyextreme írta:
Macskakaját? :)
Hihetetlen miket nem adnak az emberek a madaraiknak.
És az mit tud hogy sűlt szalonna héjját adják a szikla papagájnak? :roll:

Én ismerek papagájt is akinek ilyen fura gusztusa van. A kis feketesapkás hímem elöl úgy kell dugdosni a töpörtyűs nájlonzacskót, mert ha meglátja ráveti magát és a zacskón keresztül próbálja kiszivattyúzni a töpit belőle. Többnyire úgy kell letépni róla! És morog közben mint egy pitbull! :lol: :lol: Veszélyes egy ááállat ez a papagáj! :mrgreen:

Papagájok intelleganiája kiugroan magas ez egyutt jar azzal, hogy ok sem szeretnek mindig ugyanazt enni csak ugy mint mi. Sajnos ezt egeszseges taplalekbol kielegiteni lehetetlen, Kakapo szinte mindent szeret ami nem egeszseges , de szerencsere hamar meg is unja a legtobb dolgot. Azt vettem nála észre , hogy kedveli az erőteljes izeket , mindegy édes, sos , fuszeres csak ize legyen persze egyiket sem ehetné... Sokáig tudtam neki adni az Iranból való aranyszinű mazsolát jó édes volt, egészséges nagyon örültem neki , hogy van. Szerencsére bojkottaljak Irant ,(fene egye meg őket) és most már nincs mazsolám, most szárított mangoval és papajával probálkozom. Sima mazsolát nem szereti, egészen mást ize van. Kakapo nagy kolbász és szalámi bolond, nem tudom mennyi megy be a pocakjába ,mert rengeted a hulladék belőle , lehet csk szétszedi és minimális amit lenyel.

Ezekkel a szárított cuccokkal csak az a baj, hogy van amelyiknek kén az adalékanyaga. Én meg szoktam nézni, mert általában a német aszalt gyümölcsökre rá van írva, hogy mi van benne és hogy ként nem tartalmaz. Én is keresem mindig, hogy mi az ami újdonság lehet a zöldeknek, mert ők elég válogatósak. Az enyémek pl. kifejezetten nem esznek sok napraforgót, van hogy hozzá sem nyúlnak. Egy tenyésztő barátomnak van egy marha jó kis keveréke, amit ő ugyan csíráztatni használ a madarainak, de az én fiaim simán is megeszik. Meg hát a mogyorók, diók. Na azokat is lesem, hogy mikor hol milyet tudok nekik venni. Én eléggé külső kerületben lakom, meg utálok is bemenni a városba, ezért ott vizslatom hogy mit kapok nekik. Főzeléket, sajtot, túrót, meg levest azt rendszeresen esznek, meg rizst és tésztát is. Rendszeresen adom nekik a máriatövismagot, nehogy a májukkal valami gond legyen. Az enyémek minden este meleg kaját kapnak, 7 órakor már figyelik az órát, hogy mikor jön a vacsi. :D A gyümölcsöket is elunják, almát csak akkor eszik, ha lophat.:-))
Hát nem egyszerű dolog egy papagájt élelmezni. A pasim szokta mondani, hogy azért megnézné az esőerdő közepén ki a frász főzöget nekik 8 féle babból kását! :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 feb. 10, 19:13 
mizo írta:
sonyextreme írta:

Én ismerek papagájt is akinek ilyen fura gusztusa van. A kis feketesapkás hímem elöl úgy kell dugdosni a töpörtyűs nájlonzacskót, mert ha meglátja ráveti magát és a zacskón keresztül próbálja kiszivattyúzni a töpit belőle. Többnyire úgy kell letépni róla! És morog közben mint egy pitbull! :lol: :lol: Veszélyes egy ááállat ez a papagáj! :mrgreen:

Papagájok intelleganiája kiugroan magas ez egyutt jar azzal, hogy ok sem szeretnek mindig ugyanazt enni csak ugy mint mi. Sajnos ezt egeszseges taplalekbol kielegiteni lehetetlen, Kakapo szinte mindent szeret ami nem egeszseges , de szerencsere hamar meg is unja a legtobb dolgot. Azt vettem nála észre , hogy kedveli az erőteljes izeket , mindegy édes, sos , fuszeres csak ize legyen persze egyiket sem ehetné... Sokáig tudtam neki adni az Iranból való aranyszinű mazsolát jó édes volt, egészséges nagyon örültem neki , hogy van. Szerencsére bojkottaljak Irant ,(fene egye meg őket) és most már nincs mazsolám, most szárított mangoval és papajával probálkozom. Sima mazsolát nem szereti, egészen mást ize van. Kakapo nagy kolbász és szalámi bolond, nem tudom mennyi megy be a pocakjába ,mert rengeted a hulladék belőle , lehet csk szétszedi és minimális amit lenyel.

Hozzászólás 2011 feb. 10, 16:19 
sonyextreme írta:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 feb. 10, 16:04 
Hogy csúszik le itt a szalonna héjja? :)

Kép

Hozzászólás 2011 feb. 10, 16:00 

Hozzászólás 2011 feb. 9, 21:39 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, talán valaki tud ötletet adni...
Szeretnék venni Versele Laga-s ennivalót Zénónak nagyobb kiszerelésben, eddig kilós kiszerelésben vettem, de az 1390,-/kg.
Amelyikben pellet van, azt jobban szereti, és több féle dolog is van benne, de a pelletet mindig meghagyja.
Találtam egy takarmányboltot ahol kimérve is lehet kapni a Prestige Prémiumot, és a simát is, ott 800,-/kg. körül adják de legutóbb azt vettem észre hogy "higítják" összehasonlítottam az eredeti egykilós kiszerelésben kaphatóval...
Szóval hol, mekkora kiszerelésben lehet kapni, kérnék elérhetőséget, és hogy esetleg van-e házhozszállítás, illetve mennyibe kerül?

A másik kérdésem: valahol azt olvastam hogy lehet adni a Jákónak macska kaját...igaz ez?
Ha igen milyet?

Köszönöm segítségeteket! Laci

Sajnos a Versele vecsési boltjában csak tenyésztőket szolgálnak ki. A napokban voltam a Galambászkuckóban és láttam a V.L. African Parrot Loro Park Mix keveréket, amit a jákók nagyon szeretnek. Én már évek óta használom, nagyon jó minőségű, illatos mag. (Ez az alap a nemsek magjában :D )
A Galambászkuckó postáz is, itt a honlapja:

http://www.galambaszkucko.hu/

Hívd fel és kérdezd meg Szűcs Józsit, de tuti hogy elküldi postán. Nagyon rendes ember.

Nála lehet kapni tojásos-mézes lágyeleséget is, én gyümölcsre szórom egy héten 2x, nem romlik, soha még gondom nem volt vele.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 9, 20:51 
molnarl.g írta:
Amelyikben pellet van, azt jobban szereti, és több féle dolog is van benne, de a pelletet mindig meghagyja.

Ezzel az összes madaram így volt eddig. Volt amelyik a vizébe hordta a pelletet aztán az a melegben nagyon gyorsan megbüdösödött. Nem vesztesz semmit vele, hogy meghagyja.

molnarl.g írta:
Szóval hol, mekkora kiszerelésben lehet kapni, kérnék elérhetőséget, és hogy esetleg van-e házhozszállítás, illetve mennyibe kerül?

Netes boltokban vagy néhány bolt van ami címre elküldi (elég drága a szállítás, nagy tételben éri csak meg). Egy a sok közül: http://www.petdrogeria.hu/web/

molnarl.g írta:
A másik kérdésem: valahol azt olvastam hogy lehet adni a Jákónak macska kaját...igaz ez?

Inkább ne próbáld ki. Ártani nem ártasz vele, de a "tojásos lágyeleség" 1000x jobban megéri.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 feb. 9, 20:27 
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, talán valaki tud ötletet adni...
Szeretnék venni Versele Laga-s ennivalót Zénónak nagyobb kiszerelésben, eddig kilós kiszerelésben vettem, de az 1390,-/kg.
Találtam egy takarmányboltot ahol kimérve is lehet kapni a Prestige Prémiumot, és a simát is, ott 800,-/kg. körül adják de legutóbb azt vettem észre hogy "higítják" összehasonlítottam az eredeti egykilós kiszerelésben kaphatóval...

Ha igen milyet?

Köszönöm segítségeteket! Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 7, 22:10 
Azért ez biztatóbb kép:

Kép

Hozzászólás 2011 feb. 7, 21:22 
:(

http://limbewildlifecentre.wildlifedirect.org/category/african-grey-parrot/

Hozzászólás 2011 feb. 7, 12:51 
Betty írta:
Igen, nagy valószínűséggel meg fogja a többi madarat is szokni, de azért megnézném majd amikor bogarássza a többieket :)

A sapisok nem játszanak csak egymással, Mózes senkit nem enged a közelébe a hendikepje miatt, morgással figyelmezteti hogy ne menjen közelebb. Ergo egyedül Sámsont bogarászhatja, ha Merlin tojó lesz akkor szerintem ez rendesen működhet, ha hím akkor inkább a békés egymás mellett élést gyakorolhatják. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 7, 12:39 
mizo írta:
Szerintem inkább a sapist kéne figyelned 4 hónap múlva. :mrgreen: Konkrétan nem félénk madarak.

Valahol láttam egy videót ahol egy sapis terrorizált egy kutyát (nem is kicsit). :mrgreen:

Hozzászólás 2011 feb. 7, 12:36 
Betty írta:
Kati, nagyon aranyos a kis Merlin. Rengeteget nőtt az előző képhez hasonlítva :) Édesek a sapisok is, de megnézném 4 hónap múlva mit kezdene velük :)

Szerintem inkább a sapist kéne figyelned 4 hónap múlva. :mrgreen: Konkrétan nem félénk madarak. Trompi barátom kissapisa simán nekiállt az arával is comboskodni, még a csőréből is kiszedte a kaját és jó haverok voltak! :D

Egyébként meg össze fognak szokni. Az egyetlen dolog amit nem tolerálok, az a verekedés. És ezt mind a 4 tudja, Merlin meg majd megtanulja.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 feb. 7, 12:35 
Igen, nagy valószínűséggel meg fogja a többi madarat is szokni, de azért megnézném majd amikor bogarássza a többieket :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 7, 12:24 
Betty írta:
Kati, nagyon aranyos a kis Merlin. Rengeteget nőtt az előző képhez hasonlítva :) Édesek a sapisok is, de megnézném 4 hónap múlva mit kezdene velük :)

Ha fiatalon hozzá van szokva, hogy más tollas lények is vannak körülötte, akkor nagy valószínűséggel nem bántaná őket. Szvsz.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 7, 12:22 

Hozzászólás 2011 feb. 7, 10:13 
Betty írta:
Kati, a Te eseted szerencsés, hogy a kis jákó már olyan környezetbe fog kerülni ahol vannak tőle idősebb madarak és azt szokja meg, hogy nem csak ő létezik egyedül a világon. Neki valószínű természetesebb lesz, hogy a szereteted meg fog oszlani és nem csak vele fogsz foglalkozni nap mint nap, hanem a többiekkel is.

Ha egy jákó mellé akarunk társat és a jákó már jóval elmúlt egy éves, akkor ott szerintem nagyon nehéz dolgunk van. Nálunk mikor Kincső bekerült a családba, Gyurcsit egyből vetélytársnak tekintette és mint az örült támadta, zavarta. Nem bírta elviselni, hogy Én Gyurcsit is szeretem és neki is adok puszit, simogatást. Persze most már finomabban, érdeklődve közelít hozzá, de el kellett telnie 9 hónapnak, hogy ez bekövetkezzen.
Volt olyan, hogy megmutattam Kincsőnek egy kis kecskepapagájt, (persze kalitkán belülről), hogy mit is szól hozzá.
Látni kellett volna ahogy ült a vállamon Kincső és észrevette a kis kecskét a kalitkában :shock: Mint a bagoly vagy a sas, vadászat közben ő is lehúzta a fejét vagyis felvette a támadó beállást, befókuszált a kis madárra és támadásra készenállt. Persze nem volt lehetősége bántani a kis kecskét, de ha egyedül hagytam volna őket, biztos szétszedte volna.

Úgy tudom, hogy kakasos ismerősének a jákója alig múlt 1 éves. Még ebben a korban talán könnyebb a barátkoztatás.

Igen, erre gondoltam én is amit írsz, hogy a kicsi ezt fogja megszokni a többiek viszont békések, nem hiszem hogy a vérét akarnák venni! :)
Pénteken meg is látogattam Merlint. Kitettük őt az asztalra a kis dobozában, mert még csak most jönnek a tokok a testén, nehogy megfázzon. Aztán a barátnőm kihozott 2 kis 9 hetes feketesapkást. Hát azok csuda fazonok, az egyik rövid tanakodás után beugrott Merlin mellé, a dobozba. Merlin csak lesett, mint a lukinyúl, hogy ki ez a sárgagatyás fazon vele szemben. Aztán elkezdtek barátkozni, annyira hogy a másik kissapist is betettük melléjük. Végül a két sapis fióka beverte a szunyát, Merlin meg mint egy Góliát üldigélt közöttük, néha megkurkászta őket és vigyázott rájuk.
Sajnos csak telóról tudtam képeket csinálni! :(

Kép

Kép

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 7, 9:54 
Kati, a Te eseted szerencsés, hogy a kis jákó már olyan környezetbe fog kerülni ahol vannak tőle idősebb madarak és azt szokja meg, hogy nem csak ő létezik egyedül a világon. Neki valószínű természetesebb lesz, hogy a szereteted meg fog oszlani és nem csak vele fogsz foglalkozni nap mint nap, hanem a többiekkel is.

Ha egy jákó mellé akarunk társat és a jákó már jóval elmúlt egy éves, akkor ott szerintem nagyon nehéz dolgunk van. Nálunk mikor Kincső bekerült a családba, Gyurcsit egyből vetélytársnak tekintette és mint az örült támadta, zavarta. Nem bírta elviselni, hogy Én Gyurcsit is szeretem és neki is adok puszit, simogatást. Persze most már finomabban, érdeklődve közelít hozzá, de el kellett telnie 9 hónapnak, hogy ez bekövetkezzen.
Volt olyan, hogy megmutattam Kincsőnek egy kis kecskepapagájt, (persze kalitkán belülről), hogy mit is szól hozzá.
Látni kellett volna ahogy ült a vállamon Kincső és észrevette a kis kecskét a kalitkában :shock: Mint a bagoly vagy a sas, vadászat közben ő is lehúzta a fejét vagyis felvette a támadó beállást, befókuszált a kis madárra és támadásra készenállt. Persze nem volt lehetősége bántani a kis kecskét, de ha egyedül hagytam volna őket, biztos szétszedte volna.

Úgy tudom, hogy kakasos ismerősének a jákója alig múlt 1 éves. Még ebben a korban talán könnyebb a barátkoztatás.

Hozzászólás 2011 feb. 6, 22:30 
africz írta:
Kakasos írta:
A kalitkában van hinta,mindenféle lógós játékok. Egész nap vele van a gazdája, több órán át, többször van kint. Ha dolga akad és visszateszi a madár máris felhábordik, ha kint van teljesen csendes. Egyhuzamban 1-2 órát van kint. Egyértelműen több törődést akar ami nem is baj, csak nagyon hangos. A tv mindig megy neki. De ha dolgozik, nem tudja kint hagyni csak mellette lenni mert legyilkolja a monitort meg mindent, muszáj addig bezárni.

Nem fogja megérteni, hogy miért van bezárva. Ha legyilkolja a monitort meg mindent valószinüleg éhes , szomjas és jó eséllyel utálja a magot amit kap enni. Nálam legalábbis ez a helyzet, ha jól lakott , ivott és dögönyöztem is egy kicsit békésen szunyokál a monitorom tetején , semmi probléma nincs vele.

A jákót nem ismerem, de azt tudom hogy a nemes jól kijön vele. Sok ismerősöm van aki mindkettőt tartja. Ha több madarad van, annak is vannak előnyei. Ha egy eszik, a többi is azonnal elrohan kajálni, olyanok mint a kismajmok. :D Persze az más kérdés, hogy ha a jákó az idősebb akkor hogyan fogadja a nemes fiókát. Nálunk ez nem lesz gond, mert a madaraim hozzászoktak hogy sokan vannak és békében élnek. Nálunk a jákó fog a csapatba újoncként bekerülni, de mivel ő ezt fogja megszokni, neki ez lesz a természetes. Egyébként is csapatban élnek.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 feb. 6, 21:55 
Kakasos írta:
A kalitkában van hinta,mindenféle lógós játékok. Egész nap vele van a gazdája, több órán át, többször van kint. Ha dolga akad és visszateszi a madár máris felhábordik, ha kint van teljesen csendes. Egyhuzamban 1-2 órát van kint. Egyértelműen több törődést akar ami nem is baj, csak nagyon hangos. A tv mindig megy neki. De ha dolgozik, nem tudja kint hagyni csak mellette lenni mert legyilkolja a monitort meg mindent, muszáj addig bezárni.

Nem fogja megérteni, hogy miért van bezárva. Ha legyilkolja a monitort meg mindent valószinüleg éhes , szomjas és jó eséllyel utálja a magot amit kap enni. Nálam legalábbis ez a helyzet, ha jól lakott , ivott és dögönyöztem is egy kicsit békésen szunyokál a monitorom tetején , semmi probléma nincs vele.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 148  Következő