Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2011 márc. 3, 0:06 
Hát majd meglátom. De nem szeretném, hogy az esetleges üres tojások miatt hanyagolva lennének a kicsik...

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 márc. 2, 23:41 
Magot azért kapnak!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 márc. 2, 23:35 
Köszi Tibi!

A szóbanforgó kicsik a hét végén lesznek 1 hónaposak. Még nem önállóak, de a hím tovább eteti őket, láttam, szóval nem aggódom emiatt.
Bántani se bántja őket, de azért majd figyelem őket. Régebben volt, hogy szegény fiatal hímeket üldözte a hím, ilyenkor persze kivettem őket.
Remélem most nem lesz ilyen incidens.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 márc. 2, 23:24 
Timba írta:
gutiz írta:
Csak, hogy meg legyen a mérce.... :D :D :D

Hát jó magasra van téve! :lol:

Egy gyors kérdés, ha már itt vagyok...
Ki mennyi ideig adja a lágy eleséget kelés után?
Kérdem ezt azért, mert nálam 2 párnál is a még alig kiröppent (vagy kitessékelt) fiókák mellé tojtak megint tojásokat a tojók...!?
Gondolom ez azért nem teljesen normális dolog...
Ha valaki megkérdezné, akkor a hímek is bent vannak, a kicsiket etetik a földön... a kicsiket nem bántják...
:roll:

Szia Timba!
A lágyeleséget én speciel a vedlés végéig adom az összes madárnak.Tenyészidény alatt a felnőtt madaraknak,mikor nincs mellettük fiatal,akkor nagyon minimálisat.
Szerintem teljesen normális,hogy a tojó szinte a kirepülés után máris nekikezd az új fészek építéséhez,nálam a tojók 80-90 százaléka évek óta így csinálja.
Sajnos az is hozzátartozik,hogy ilyenkor sokszor előbb kezd kotlani a tojó,mint a fiókák önállóak lesznek.Ha szerencséd van,a hím nem bántja a fiatalokat és minden további nélkül felneveli őket,de van olyan is,hogy a fiatal hímekkel agresszív lesz,ilyenkor lehet megoldásokat keresni.

Hozzászólás 2011 márc. 2, 23:20 
Hát eddig én is adtam, de lehet túl vannak emiatt "pörögve", ezért tojnak a kicsikre.
Arra gondoltam, hogy mostantól kelés után 1 hétig adom, aztán ennyi volt. De lehet ez sem jó megoldás!?

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 márc. 2, 23:05 
gutiz írta:

Hát jó magasra van téve! :lol:

Egy gyors kérdés, ha már itt vagyok...
Ki mennyi ideig adja a lágy eleséget kelés után?
Kérdem ezt azért, mert nálam 2 párnál is a még alig kiröppent (vagy kitessékelt) fiókák mellé tojtak megint tojásokat a tojók...!?
Gondolom ez azért nem teljesen normális dolog...
Ha valaki megkérdezné, akkor a hímek is bent vannak, a kicsiket etetik a földön... a kicsiket nem bántják...
:roll:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 feb. 27, 22:51 
Sziasztok kaptam 1-1 képet az idei világbajnokság sárga intenzív 1. és 3. helyzettjéről, illetve 1 képet a sárga nem intenzív 3. helyezettjéről:

http://kanarimadar.mindenkilapja.hu/#/html/19285714/render/gyonyoru-madarak

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 feb. 27, 12:13 
Helló!!!

Igazatok van, így már semmi értelme, mivel sokan nem tudják értelmezni a bejegyzést.
Kössssssz!!
:42:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 feb. 27, 11:06 
Bocsi, az véletlen volt :oops:
Visszaraktalak...

Hozzászólás 2011 feb. 27, 10:04 
Helló!!!!
Na meg úgy látom, hogy én is kilettem .....a!!!!
A viszontlátásra!!!!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 feb. 27, 9:31 
Sziasztok,

Úgy látom valakiknek ismét jó éjszakájuk volt! Gratulálok hozzá!

Szerk.Moderátor:
VladTepes és Fric32 fórum jogosultságai ezennel korlátozásra kerülnek!
Vlad: 2 hétig hozászolásai csak moderátori jóváhagyással jelennek meg.
Fri32: mivel nemrég került ki a korlátozásból, így az Ő jogosultságai 4 hétre korlátozódik. Ez alatt az idő alatt az Ő hozzászólási is csak moderátori jóváhagyással jelennek meg. Azonban ha ez idő alatt továbbra is a fórum szabályzatának nem megfelelő stílusban ír, regisztrációja zárolásra fog kerülni.

Hozzászólás 2011 feb. 27, 7:30 
Helló!!!
Jó lenne abba hagyni ezt stílust,- vagy stílustalanságot- mind a kettőtöknek. És az is jó lenne, ha az MDOSz.-t nem kevernéd bele Feri, a kis vitáitokba.Azt hiszem sokan tudjuk, hogy a Feri miért a "MÁSIK" oldal felé húz, de akkor miért nem azok fórumán vitatkozik.
És egy adalék: -elismerem, hogy a kanárisoknak a legjobb kiállítás az a "bizonyos" kiállítás, de én többször voltam kiállításnézőbe ott, és pl. nekem egzóta szempontból minősíthetetlen volt. (Na????) És adalék az is, hogy egy 100-szor akkora város, és még nem számolom a vonzáskörzetét.(???????) Gondolkozni is kéne, mielőtt valamit leírunk. Ja, és akkor azok "szabotálják" a magyar bajnokságot, akik azon részt vesznek. Tisztelet a kevés kivételnek.
Alapjaiban, azonban az egész madarásztársadalmunk "beteg", ez az igazság.(És szerintem erről nem is biztos, hogy maguk a madarászok tehetnek, mert egy-egy kiállítás több tízezer forintjába is kerülhet egy madarásznak.Arra meg, hogy kiállítóként kimenjen egy COM kiállításra nagyom keveseknek van pénze. Akinek meg van, az meg örüljön neki !!!!)
És most itt szépen be lett mutatva kicsiben, hogy milyenek is a magyarok, éljenek azok bárhol a világban.
A példa az szép, csak nem követendő.

MADARÁSZ üdvözlettel: VAJÓ SÁNDOR :oops:

Hozzászólás 2011 feb. 23, 22:22 
"sőt, némelyik vicces kedvű tojó még fütyül is."

ez így azért nem igaz de úgy igen,hogy fütyörészik mert fütyülni csak hím fütyül :D sztm :lol:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 23, 18:32 
nelly_12 írta:
kedves Vlad Tepes:Megfeledkeztél rolam,vagy nem tudsz képet küldeni a madarakról?

Ezt inkább a hirdetéséhez kellene írni (neki pedig a a képeket szintúgy). ;)

Valódi név: Gutléber Ferenc

Hozzászólás 2011 feb. 23, 18:05 
kedves Vlad Tepes:Megfeledkeztél rolam,vagy nem tudsz képet küldeni a madarakról? Tudod szatiné.Ha esetleg nincs időd rá,legalább egy üzenetet hagytál volna itt a forumon.Azt hittem egy madárkereskedőnek ez érdeke hogy eladja ami kiadó. Tisztelettel:Nelly_12

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2011 feb. 23, 17:35 
feketemarcsi írta:
boxer77 írta:
feketemarcsi írta:
Na szívás... Szombathelyen vettem egy szép kis tojót a Tóth Sanyitól, ma elkezdett énekelni. :cry:

Neked legalább énekel,én vettem töle olyat,kettöt hogy csak enni és gubasztani tud,az egyik 300-as gyürü számal utazik,a másik 240 es.De az a igaszság láttam csak azt hittem,vedlik vagy ilyesmi és bele ugrodtam mert nem volt tojóm azt hittem helyre jönnek.Na mindegy többé nem, kell töle madár.Remélem senkit nem bántodtam meg.

Az enyém nagyon szép kis madár, eleven, temperamentumos kis jószág, ez benne van a pakliban, mivel egy közös röpdében sokszor a kevésbé domináns hímek rejtve maradnak. A sajátjaim közül is van, ami tojónak tűnt, most meg hirtelen elkezdett énekelni, aztán pont egy éves.

Az enyémnek is 3 jegyű a gyűrűszáma, egy olasz vérvonalú kis szépség, már családot alapított és építgeti a fészket egy onyx tojóval. :D

Hello Marcsi!

Még csak annyit szeretnék hozzáfűzni ehhez a témához, hogy csak az Én tudomásom szerint
6-8 db eladott madár lett hím tojó helyett!!! :cry: :cry: :cry:
Ha én mint vevő rászánom a pénzt / nem kevés / a madárra, szerintem jogosan várom el, hogy ne zsákba macskát vegyek. Viszont az eladó ha nem 100 % -ig biztos a madár nemében, akkor várjon inkább 2-3-4 hónapot és akkor adja el a madarát, amikor már biztos a nemében és ne csak az anyagi haszonszerzés vezérelje. Ennyi.
Részemről a téma lezárva!!!

ÜDV.: Betti

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 feb. 23, 16:12 
VladTepes írta:
zsuzsanna írta:
Frici írta:
És még azt írja, hogy párzási időszak előtt 3 héttel kell kezdeni, és tojásrakás kezdetén abba kell hagyni a kúrát.
amitől aztán kikészül a mája.Ennyi erővel tojást is etethetsz 3 héttel párzás előtt.De S-sel együtt kell adni.

Igen, az E vitaminnak szelénnel együtt van értelme (legtöbb jó készítmény így is tartalmazza).

Májat akkor károsítja, ha túladagolják - úgy bárkinek a máját szétcsapná a sok E vitamin (nem véletlenül olyan a mája sok sportolónak, mint egy kannásboros alkoholistának :-))

Tojást - szintén ésszel, mértékkel - bármikor lehet adni, sőt kellhet is, hiszen több esszenciális aminosav csak állati eredetű kajában lelhető fel - növényben, magban nem.

Én spec se a vitaminozásnak, se a fészekben színezésnek nem vagyok híve (jó minőségű madár, jó vérvonalból vedléskor adott színezéstől is hibátlan telítettségű lesz, a fióka pici szervezetének viszont nem hinném, hogy használ a piros festékanyag), így vitaminozás helyett is inkább az előre átgondolt, minőségi etetést, jó fény és hő viszonyokat, jó tartási körülményeket preferálom - ha ezek megvannak, nem kell plusz E vitamin az "indításhoz". (de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja)

Köszönöm, így már érthetőbb :D .

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 feb. 23, 16:01 
zsuzsanna írta:
Frici írta:
És még azt írja, hogy párzási időszak előtt 3 héttel kell kezdeni, és tojásrakás kezdetén abba kell hagyni a kúrát.
amitől aztán kikészül a mája.Ennyi erővel tojást is etethetsz 3 héttel párzás előtt.De S-sel együtt kell adni.

Miért készül ki a mája? Lehetne kicsit bővebben?

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 feb. 23, 15:04 
Frici írta:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2011 feb. 23, 11:53 
Tamás,a nekton e mivel én még nem használtam én sem tudok adni egy adagolási utasítást,de kérdezz rá telefonon a Szűcs Józseftől,szerintem talán ő tudja hogyan kell adagolni.
Itt az elérhetősége,egy telefont megér:

Galambász Kuckó

1098, Budapest Napfény u.6

Tel: 06/1 378-48-96 , 06/30 245-89-70

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 134  Következő