Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 feb. 1, 8:53 
Szia Mona!

CSŐRKOPTATÓT????????????? Ne haragudj, de ezt kimondta neked? Szépiát -igen- ,de csőrkoptatót?? Bocs, hogy átdumálok! Állítólag neked nemes kanárid van. Nem???

Hozzászólás 2008 feb. 1, 7:45 
Sziasztok!

Van bent nekik csőrkoptató, ilyen néven vettem, nem szépiát tettem be. Rágják is rendesen! Igaz, hogy tojáshéjat nem adtam még nekik, ez lesz akkor a következő.
A tálkák nálam már rég átalakultak, mindenhol (azóta, hogy a tojó beletojt egy hónapja), nagyon pici, belülről felakasztható etetők vannak, amiben a napi adag ippeg, hogy elfér, és nem is kapnak annál többet. Ezt egészítem ki lágyeleséggel, csíráztatott maggal, almával, minden nap mást és ezt is kis kupakokban kapják, amibe a fejük belefér, nem túl mély, és nem tudnak beleülni. Ezt már megtanultam, így tényleg csak a fészek az, ahova tojni tud.
Nem vettem kézbe a tojókat, amióta pasiznak, előtte még nem voltak elhízva, egy nagyon kevés kis sárga zsír volt a hasikájuk alatt, amit úgy mondtatok, hogy normális.
Tojást megeszi-e? Na, ezt nem tudom, mert látni nem láttam, nyomokat sem fedeztem fel. Viszont aki csak egy tojást tojt, ő szépen üli azt, kotlik, ahogyan kell, már ma lesz 3.napja. Eddig üveggolyón ült, tegnap este visszatettem a tojását, hadd költse azt, ha nem tojt többet. És üli, ma reggel is ott találtam, este úgy feküdt le, hogy ott volt bent. A tojása egyébként szép sötét kékes, barna pettyekkel.
Aki nem tojt még, őt most békén hagyom, adom neki a felkészítő eleséget tovább, pasit már nem, és elvileg úgyis kb. 2 hét múlva kell, hogy lassan elinduljon, addig ha nem tojik, nem lesz baj.

Köszi a segítséget!

Még egy kérdés: a beteg kismadaram úgy tűnik teljesen jól van, egészséges. Őt mikor tehetem vissza a többiek közé? Vagy hagyjam már külön? Elkezdjem-e felkészíteni a költésre, vagy az antibiotikum miatt idén ezzel ne is számoljak?

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 feb. 1, 7:37 
Halihó!

Üdv Necó!

Nekem most még van kb 2 hetem a beindulásig. Amíg van egy kis időm, esténként német cikkekből fordítok, hátha megtudok valami okosat. (2006 -tól AZ tag vagyok és minden hónapban kapok egy jó újságot)Eközben szembesülök néhány nyelvtani kérdéssel. Pl. gesangtouren, rollertouren, stb. Értem miről van szó, de hogyan mondjuk helyesen magyarul? Én is a futamra gondoltam, de ezt így nem szoktuk használni. Csak azt mondjuk pl.: "milyen jól hozta a kongva csengőt". Ezért hoztam fel ezt a kérdést. Akkor , ha mindenki egyetért, maradok a futamnál.
Különben is nehéz szavakkal leírni a roller énekét, ezért gondoltam, hogy akkor már jobb ha szakkifejezésekben megegyezünk és egyféle szavakat használunk.

Kedves Mona! Ezer oka lehet a gondodnak. Férfiasan bevallom, hogy nincs konkrét ötletem. Fiatal a menyecske? Az első fészekaljnál hasonló gondok nem jelentenek betegséget, vagy azt, hogy valamit elszúrtál. A tojó egyszerűen még kezdő. Fényviszonyok, nem stresszes? Takarmány, ásványi anyag? Én ásványi anyag kiegészítésre szépiát használok. Ezen kívül a lágy eleségbe mindig keverek zeolitot és tak. meszet. Gabesz remekül kiollózta a tojó ivarszervének iskolai ábráját. Mikor is válik le a petesejt a petefészekből is indul el az útjára? Ennek alapvetően idegi-hormonális szabályozása van. Ezeket a folyamatokat lehet stimulálni, vagy gátolni. Erről korábban már írtam. Az ökölszabályokat (azt a bizonyos négyest) viszonylag könnyű betartani. De ekkor kezdődik a tapasztalat gyűjtés, az egyedi különbségek, fali-fajtabeli tulajdonságok, helyi adottságok. Ezért azt javaslom, hogy ne légy türelmetlen, és ha nem jön össze ne keseredj el. Próbáld újra! Tapasztalataidat értékeld és vonj le belőlük tanulságot. Én pl 5 éve rollerezek, de eddig úgy érzem minden évben elszúrtam valamit. Ezeket a következő évben javítom és csak előre haladok egyszer. Szóval türelem és kitartás!

üdv

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 1, 3:43 
iker írta:
Szia Doromboló!

Hogy fordítjuk szakszerűen a "Gesangtour" kifejezést?

üdv

Sziasztok!

Feri, nem az ének egyes futamaira utal a szövegkörnyezet?

Különben itt vagyok a környéken tyúkocskáim. Zsolti kakasán én is jót mulattam, és feszülten figyelem kinél mi történik.
A madaraimnál annyi a helyzet, hogy nagyon takarítani kéne :? !

Mona gondjának több oka is lehet, többek közt az is amit Doromboló említett, szerintem várakozó álláspontot képviselj (a megfelelő mészutánpótlás mellett, és azt is figyeld nem-e eszi meg a tojásokat?!).
Különben nem kövér a kismama?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 feb. 1, 0:03 
doromboló írta:
csak már annyi hülye tálka van a madárrajongók madarainak kalitjában, hogy alig fér el !.

Én EGY hülye tálkába teszem az összes ilyet, aztán lehet válogatni, kinek mi kell.... :24:

Hozzászólás 2008 jan. 31, 23:47 
Üdv Mindenkinek!
Látom azért vicces a helyzet Monáét leszámítva! Gabesz ez a kép nem semmi ennyire mélyen még soha nem gondoltam bele hogyan lesz a tojás! Mona Doromboló jó dolgot mond mondjuk én a lágyeleséget szoktam kicsit "megsózni"! Meglátod beindulnak a tojások majd győzd leállítani a menyecskéket! Jó hogy nálatok már így megy a nász nekem még egy hónap! Aztán majd én is állhatok értetlenül a dolgok előtt ti meg addigra talán már fiókákat nevelgettek! :64:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 31, 23:05 
Szerintem nincs tojáshéjnak való a kalitkában ! Akár egy faldarabot kell berakni a kalitka rácsai köé, vagy bedrótozni mert a sépya kagyló inkább foszfor és megnézium de kevesebb kalcium... De lehet kapni a madarasnál is aktív meszet, ők úgyhiszik hogy csőrkoptató de nem azért szeretjük elsősorba ! Aztán érdemes a tyúktojás héját összetörni és azt beadni egy tálkában....csak már annyi hülye tálka van a madárrajongók madarainak kalitjában, hogy alig fér el !...Gondolom Monánál sincs másképp....?!

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 31, 21:48 
Örülök, kedves Doromboló, hogy "hazajöttél" :wink: . És mi van Necoval? Ti összebeszéltetek? Büdös itthon, mi? :lol: Közben meg Monánk nyakig ül a gondban... Tényleg, miért van az, hogy leáll a tojás??? Szakik, mondjátok el nekem legyetek szívesek, hogy mi történik ilyenkor??? A tojásképződést szépen illusztrálja az oktatás részben a kép is a szöveg mellett, de mitől áll le ez a folyamat (Mona esete)? "A petesejt akkor termékenyül meg, amikor a petefészekből kiszabadul - ez fajtól függően egy-vagy kétnaponként következik be." Ha egy elindult, kialakult a tojás és jó esetben meg is termékenyült, a többi miért nem követi? Egész fészekalja tojást remélünk :roll: !

"A petefészekből kiszabaduló pete hosszú fejlődésen megy keresztül..."
(kép a főoldaldról- a madarak anatómiája)
Kép

Rajna, nagy a lendület :D ! Ügyes vagy! Csapj le arra a szekrényre!!!
Imola, lezártad a lurkókat? holnap itt nálunk is utolsó napja ez első félévnek!!! HURRÁ!!!!!!

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 31, 21:01 
Szia íDoromboló!

Hogy fordítjuk szakszerűen a "Gesangtour" kifejezést?

üdv

Hozzászólás 2008 jan. 31, 18:29 
Sziasztok!

Kicsit visszatérve a szakmai dolgokra: érdekelne mi lehet az oka annak, hogy a tojóm nem tojik már 3.napja újabb tojást? Az meg pláne, hogy a másik meg miért nem tojik egyáltalán??? :shock:
Tudnék-e tenni valamit értük, vagy hagyjam a csudába, maradjon bent a fészek mindenhol, és majdcsak lesz valami?
Addig meg csak rakjam hozzájuk szorgalmasan a hímet felváltva? Vagy azt se tegyem?

Amaryl, drága, megérkezett hozzám a műtojás, egyben! Szuper jól néz ki, komolyan, NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!! A pénzt küldöm a megbeszéltek szerint!

Hozzászólás 2008 jan. 31, 18:02 
Igen ez a lehetőség egy alkalmi vétel....ennél sokkal többet ér..ez egy lakásban bútor darab volt !.. Ehhez egy kisteher kocsi kellene... Kecskemétről Nagyvázyonyba és vissza kb. 50000 a fuvarosnál, de biztos akad a baráti körben akinak van ilyen mint a Mitsubisi pikup, vagy toyota pikup vagy ...van egy millió féle, talán a lányod munkahelyén is ?!..
Majd leírom a pontos méreteket. Nagyvázson egy kis község hozzánk - Herendhez cca. 20 km-re.

Hozzászólás 2008 jan. 31, 15:33 
Naja, de hogyan vigyem haza, nekem nincsen autóm, én az egész pénzemet az állataimba invesztálni szoktam. Szóval, van vonat és bicikli, esetleg a lányom ceges auto, egy Ford, de belefér ez a bútor? És hol lakik az újgazdag lovag? Amúgy érdekel a dolog, mert ha te javasolod, akkor biztos jó és nem hibászhatok. :lol:

Hozzászólás 2008 jan. 31, 15:26 
Hú ! Frau Raina ! Te nagyon belendültél !.....
Én tudok neked ajánlani egy ugyanilyen kollekciót mint az enyém, csak egy kicsit kisebb !....Illetve a kalitkák egy kicsit nagyobbak de "csak" 6 tojató box (3-3) két sorban és alattuk egy nagy röpde !
Újgazdag ismerősöm csináltatta ugyanott ahol én 80 ezer Ft-ért de nem sikerült az első költése ezért elosztogatta a madarakat és vett helyettük lovakat !....Most szólt a napokban hogy inkább a lovakkal folytatná és adjam el neki. 60 ezret kér érte....gyönyörű bútordarab ! Tipp-topp fészkekkel együtt....nagyon megéri !

Hozzászólás 2008 jan. 31, 13:49 
Bocs, Herr Doromboló,én a Fressnapfban voltam Kanárilak ügyben és láttam ilyen magas zöld, gurulós röpde. Mivel nem szeretném a kanárikat a lakásban repültetni, de mivel szarnyas, mégis engedni nekik a mozgást,azt gondoltam, kell nekik ilyen kalitkaféle. Most vett elsőszületett lányom egy díszmadár újságot, és abban láttam egy bizonyos Maróti Béla madártárat". Most már tudom, hogy mi kell.... Van valaki, aki gyárt ilyen kalitkákat? :oops: Különban van több üres, használaton kivüli szobám, az egyik lesz a madárszoba... :D Most nyáron át lesz építve

Hozzászólás 2008 jan. 31, 11:02 
:23: Grrrrrrrrrrr ! Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 jan. 31, 10:20 
Látom nincs itt a " főkakas", nagyon elkanászodtak a tyúkocskák, idegen kakaskával szórakoztok????? Majd kaptok a fejetekre tőle...

Egyébként gratulálok, nagyon jó a hangulat idren...

Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 30, 22:52 
Bocs, Nyuzi... :65:
Kérj olyat tőle, amit nem tud megtenni :lol: , vagy kérdezd Amarylt :57:

Hozzászólás 2008 jan. 30, 21:59 
Nekem sosem int be! Mivel lehet kiprovokálni?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 30, 21:21 
Nyuzilla írta:
:22: Én is megtornáztattam egy kicsit.... :51:

Fly- nagggyon jóóó
fight- höhöhö

be happy
dance
lay an egg

Hozzászólás 2008 jan. 30, 21:18 
:22:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 261  Következő