evanagyi írta:
Nem vagyunk egyformak, sem az allatok, sem az emberek. Mindenki kulonbozo modon viszonyul egymashoz, es az allatokhoz is. Es ez szerintem igy van jol.
meg vagyok rola gyozodve, hogy Norbi ugyanugy el fogja erni a celjat Rorikanal, mint te Kakaponal, csak mas uton, es talan mas idoben. A lenyeg az, hogy mindnyajan szeretjuk az madarkainkat, es a termeszetunknek, lehetosegeinknek es vermersekletunknek megfeleloen a legjobbat biztositjuk nekik.

Nem értek egyet amit ajánlok az minden madárnál müködött eddig olyan idegen madaraknál is akik neorotikusak voltak és a tenyésztő ki akarta 'vágni' mert megőrjitette. Müködött Csipuskánál is akinek teljesen idegen voltam.Vannak jo és rossz modszerek, jo és jobb , rossz és rosszabb , nem mindegyik jó. Ennek a fórumnak az is a célja,hogy tudomásunkra jusson , hogy ki hogyan neveli gondozza a rá bizott kincset. Ki lehet és ki is kell próbálni ha valami segithet jobbá tenni az életüket.
Én például rosszul csinálom , hogy emberi kaját kap Kakapo és nem változtatok rajta , (sokszor próbáltam , nem megy olyan szinten csinál poklot az életünkből, hogy majdnem elváltunk miatta elmentem a végsőkig Kakapo győzőtt) cserébe viszont olyan meghitt a kapcsolatunk és Kakapo olyan jól beszél , úgy kifejezi magát ami meglehetősen egyedi.
Minden kismadár más és más tudom , de arra kell mindig gondolni nekik nincs más csak mi vagyunk , nem választhattak, hogy hova születtek. Ha szeretet kell ölelés , szájból etetés (ez a legtermészetessebb viselkedés forma) akkor meg kell nekik adni .