Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 márc. 16, 1:26 
Kosz a felhomalyositast. :17: Remeljuk, elolvassa a tulaj a kommenteket es meg is fogadja.
Akkor is csak azt tudom mondani, hogy szegeny kis csirke, mi gondja, baja lehet, hogy igy nez ki . :41: Nagyon szornyu nezni, mikor olyan gyonyoru lehetne, mint a tobbi szepseg.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 16, 0:21 
africz írta:
Elképzelhető. hogy ez már az új helyén történt attól akitól megtanult beszélni el kellett válnia és ez viselte meg.

Olvasgattam a hozzászólásokat a YT-n, a madár 20 éves és a tulajdonosa imádja, de a madár csak tépi magát pedig rengeteg játékot is biztosít a számára. Azt mondjuk nem láttam, hogy írták volna, hogy azóta ilyen amióta hozzá került vagy korábban történt ez vele... Viszont jó sokan ajánlották neki a "Pluck No More" nevű készítményt. Erről azt találtam, hogy "A Homeopathic formula that only Kings Cages sells in the US. Completely herbal liquid." Legalább próbálkoznak. Mondjuk nincs hír arról, hogy sikerült-e elérni javulást...

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 márc. 15, 23:39 
evanagyi írta:
Attila, en pont azt mondom, hogy ami neked ,,belefer", az nem biztos, hogy masnak is, mert kulonbozoek vagyunk. En pontosan ertem, hogy jot akarsz a tanacsoddal, ami neked jol bevalt, es meg vagy gyozodve rola, hogy helyes. A masik embernek, jelen esetben Norbinak meg ,,nem fer bele" a madarral valo kapcsolataba a szajbol etetes es az egy agyban alvas . Ezert szerintem senkit nem kell sem elitelni, sem megvaltoztatni. Szemmel lathatoan csodalatosan jol halad a madara a boldogsag, egeszseges elet fele. Lehet , hogy a te modszereddel gyorsabb lenne a javulasa, de egyaltalan nem biztos.
Amirol en irok, az az egymas elfogadasa, ami az allatokra is igaz.Persze semmi gond, a lenyeg, hogy megbeszeljuk a dolgokat, es lehetoleg az allatkaink javat akarjuk mindnyajan. :lol: :lol:

Nem elitélőnek szántam, hanem egy új olyan módszernek ami eddig nem fért bele, de ha beszélünk róla , lehet , hogy belefér ezentúl.

Hozzászólás 2011 márc. 15, 23:26 
Azt nem ertem, hogy ha a regi helyen tanult meg beszelni, akkor miert ennyire kedves hangon, bajosan csevegve beszel? A beszed stilusabol ugy tunik, hogy kedvesek , szeretoek voltak vele. Lehet, hogy keveset foglalkoztak vele? Vagy volt masik allat akire ennyire feltekeny volt, hogy ezt valtotta ki belole?
Mindenesetre borzaszto latvany a kis draga. :(

Hozzászólás 2011 márc. 15, 23:22 
Attila, en pont azt mondom, hogy ami neked ,,belefer", az nem biztos, hogy masnak is, mert kulonbozoek vagyunk. En pontosan ertem, hogy jot akarsz a tanacsoddal, ami neked jol bevalt, es meg vagy gyozodve rola, hogy helyes. A masik embernek, jelen esetben Norbinak meg ,,nem fer bele" a madarral valo kapcsolataba a szajbol etetes es az egy agyban alvas . Ezert szerintem senkit nem kell sem elitelni, sem megvaltoztatni. Szemmel lathatoan csodalatosan jol halad a madara a boldogsag, egeszseges elet fele. Lehet , hogy a te modszereddel gyorsabb lenne a javulasa, de egyaltalan nem biztos.
Amirol en irok, az az egymas elfogadasa, ami az allatokra is igaz.Persze semmi gond, a lenyeg, hogy megbeszeljuk a dolgokat, es lehetoleg az allatkaink javat akarjuk mindnyajan. :lol: :lol:

Hozzászólás 2011 márc. 15, 22:44 
evanagyi írta:
nem birtam meg egyszer megnezni ezt a videot. Annyira edesen szolongatja a mamit, erdeklodik, hogy van, stb. Elkepzelni nem tudom, hogy mi vihette ra, hogy igy nezzen ki. Abbol, ahogy beszel, az derul ki, hogy foglalkoznak vele. Talan most kerult oda, ahol filmeztek?
Borzaszto latvany szegeny kis madar. :(

Elképzelhető. hogy ez már az új helyén történt attól akitól megtanult beszélni el kellett válnia és ez viselte meg.

Hozzászólás 2011 márc. 15, 22:41 
evanagyi írta:
Nem vagyunk egyformak, sem az allatok, sem az emberek. Mindenki kulonbozo modon viszonyul egymashoz, es az allatokhoz is. Es ez szerintem igy van jol. :D :54:
meg vagyok rola gyozodve, hogy Norbi ugyanugy el fogja erni a celjat Rorikanal, mint te Kakaponal, csak mas uton, es talan mas idoben. A lenyeg az, hogy mindnyajan szeretjuk az madarkainkat, es a termeszetunknek, lehetosegeinknek es vermersekletunknek megfeleloen a legjobbat biztositjuk nekik. :D

Nem értek egyet amit ajánlok az minden madárnál müködött eddig olyan idegen madaraknál is akik neorotikusak voltak és a tenyésztő ki akarta 'vágni' mert megőrjitette. Müködött Csipuskánál is akinek teljesen idegen voltam.Vannak jo és rossz modszerek, jo és jobb , rossz és rosszabb , nem mindegyik jó. Ennek a fórumnak az is a célja,hogy tudomásunkra jusson , hogy ki hogyan neveli gondozza a rá bizott kincset. Ki lehet és ki is kell próbálni ha valami segithet jobbá tenni az életüket.
Én például rosszul csinálom , hogy emberi kaját kap Kakapo és nem változtatok rajta , (sokszor próbáltam , nem megy olyan szinten csinál poklot az életünkből, hogy majdnem elváltunk miatta elmentem a végsőkig Kakapo győzőtt) cserébe viszont olyan meghitt a kapcsolatunk és Kakapo olyan jól beszél , úgy kifejezi magát ami meglehetősen egyedi.

Minden kismadár más és más tudom , de arra kell mindig gondolni nekik nincs más csak mi vagyunk , nem választhattak, hogy hova születtek. Ha szeretet kell ölelés , szájból etetés (ez a legtermészetessebb viselkedés forma) akkor meg kell nekik adni .

Hozzászólás 2011 márc. 15, 22:24 
nem birtam meg egyszer megnezni ezt a videot. Annyira edesen szolongatja a mamit, erdeklodik, hogy van, stb. Elkepzelni nem tudom, hogy mi vihette ra, hogy igy nezzen ki. Abbol, ahogy beszel, az derul ki, hogy foglalkoznak vele. Talan most kerult oda, ahol filmeztek?
Borzaszto latvany szegeny kis madar. :(

Hozzászólás 2011 márc. 15, 22:19 
Nem vagyunk egyformak, sem az allatok, sem az emberek. Mindenki kulonbozo modon viszonyul egymashoz, es az allatokhoz is. Es ez szerintem igy van jol. :D :54:
meg vagyok rola gyozodve, hogy Norbi ugyanugy el fogja erni a celjat Rorikanal, mint te Kakaponal, csak mas uton, es talan mas idoben. A lenyeg az, hogy mindnyajan szeretjuk az madarkainkat, es a termeszetunknek, lehetosegeinknek es vermersekletunknek megfeleloen a legjobbat biztositjuk nekik. :D

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 15, 22:16 
Attila, ez a kis jákó, tudomásom szerint a 12 évéből, legalább 11 évet olyan helyen élt, ahol egy ingerszegény környezet vette körül. Unalmában kezdte el tépni a tollát. Ő szerintem sosem fogja elfogadni szájból az ételt. Biztos lehet nagyon sokat finomítani rajta, de hidd el teljesen más a Te helyzeted Kakapoval, akit Te neveltél pici kora óta. Ő természetesen Téged választott társának és tőled bármit elfogad. És persze Neked ez a természetes.
Nálam is ez a természetes Kincsővel....deeee Gyuri nagyon édes, kedves, aranyos, imádom, de Őt tenyészmadárnak tartották és nem szobamadárnak. Sosem lesz olyan kezes mint Kincső, akit pár hónapos korától tápszerrel etettek és minden nap megkapta a simogatást, puszilgatást stb.
Persze Gyurikám is nagyon jó helyen volt, de más célból tartották. Az első hónapok, évek pedig nagyon fontosak egy ilyen értelmes kis lény életében.

Hozzászólás 2011 márc. 15, 21:39 
Nemcsak téged... nem birom nézni sem... nem értem , hogy juthat el idáig..

Hozzászólás 2011 márc. 15, 21:38 
Norbi0131 írta:
Ó, hát én nem vagyok nagyon az a fajta ember, aki a szájából ad enni a papagájnak, vagy beengedi az ágyába a kutyát. :)

Jó lesz neki kézből is. Nálam van egy határ, amit nem lehet átlépni ilyen téren. :)

No, de így szokta ő megvédeni a területét, csak már beugrott a hullámos és az ajtó becsukódott utána.

Kép

Az a baj hogy nekik társ kell nem csak jó ellátás , szerintem ha megfogadnád amit mondok tovább tudnál javitani az esélyein, hogy ne tépkedje ki a tollait.Amint tudod párt választának és a 'huvos' kulon eles nem csak az embereknek nem jo neki sem.

Hozzászólás 2011 márc. 15, 21:12 
Ó, hát én nem vagyok nagyon az a fajta ember, aki a szájából ad enni a papagájnak, vagy beengedi az ágyába a kutyát. :)

Jó lesz neki kézből is. Nálam van egy határ, amit nem lehet átlépni ilyen téren. :)

No, de így szokta ő megvédeni a területét, csak már beugrott a hullámos és az ajtó becsukódott utána.

Kép

Hozzászólás 2011 márc. 15, 18:39 
Probáld meg az újdonságokat legalább mindig a szádból adni neki , ahogy egy igazi pár teszi.
Kakapo imádja és azt is ha szorosan összebujhat velem az ágyban ilyenkot minimum egy fél órát kell simogatni...

Norbi0131 írta:
Köszönöm szépen!

Igyekszünk párommal változatossá tenni Rory életét. Nagyon sokat segítenek a hullámosok is, mert tényleg sokszor elvonják a figyelmét.
Mostanra már mindenféle gyümölcsöt és zöldséget meg lehet vele etetni. Persze ezeket még csak akkor, ha kézből kapja. :D

Ez a szárnytollrágásos dolog lesz a legnehezebb, mert azt vettem észre, hogy akkor kezdi el rágni, ha idegesíti, hogy szúrja, vagy máshogy áll, mint amikor egy madár szárnytollát máshogy állítod és az egyből elkezdi helyreállítani.
Mintha ő is ezt tenné, csak cseppet tovább űzi az ipart a rágással, mert már nem tud vele mit kezdeni.

De talán idővel teljesen felhagy vele...

Hozzászólás 2011 márc. 15, 18:27 
sonyextreme írta:
Szegéééény :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GFLJ13fhMXg[/youtube]

Húúúúúúú, hát engem ettől kiver a víz! :(

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 márc. 15, 9:23 
Köszönöm szépen!

Igyekszünk párommal változatossá tenni Rory életét. Nagyon sokat segítenek a hullámosok is, mert tényleg sokszor elvonják a figyelmét.
Mostanra már mindenféle gyümölcsöt és zöldséget meg lehet vele etetni. Persze ezeket még csak akkor, ha kézből kapja. :D

Ez a szárnytollrágásos dolog lesz a legnehezebb, mert azt vettem észre, hogy akkor kezdi el rágni, ha idegesíti, hogy szúrja, vagy máshogy áll, mint amikor egy madár szárnytollát máshogy állítod és az egyből elkezdi helyreállítani.
Mintha ő is ezt tenné, csak cseppet tovább űzi az ipart a rágással, mert már nem tud vele mit kezdeni.

De talán idővel teljesen felhagy vele...

Hozzászólás 2011 márc. 14, 22:08 
Betty, te kis mindent tudo! Tenyleg Rorika a szepseg neve. :bom:

Hozzászólás 2011 márc. 14, 21:31 
Nagyon jó riport Norbi, nagyon tetszett, köszönöm. Remélem sikerült úrrá lenni a tollrágási problémán.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 14, 21:28 
Köszönjük a képeket és a tájékoztatást Rorikáról! Nagyon szépen kinőttek a tollai, ami csakis a Ti érdemetek Norbi. A sok-sok foglalkozás és odafigyelés meghozta az eredményt. Biztos idővel el fogja hagyni teljesen...szépen haladsz vele :wink:

Hozzászólás 2011 márc. 14, 20:38 
Jaj, de draga vagy te gyonyoruseg! Csak emlekeznek ra, hogy mi a neved. :shock: :?:
Arra emlekszem, hogy milyen szakadt voltal, mikor Norbihoz kerultel. Hat nagyon jo dolgod van neked, hogy ilyen szep, okos jakogyerek lett beloled.
Ne is egyel tobb mogyorot napi 2-3-nal, mert beteg leszel, es olyan kover, hogy egyaltalan nem is fogsz tudni repulni, ha minden tollad meglesz, akkor sem. Gratulalok neked is es Norbinak is, hogy ilyen csinos, nagyszaju papagaj lett beloled. :31: :40:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 148  Következő