evanagyi írta:
Jaj, nem tudtatok? Csipuska is kicsi koraban, mikor meg dobozban lakott a kalit aljaban, a hatan fekve aludt, egnek allt a labacskaja, es a fejet bedugta a szarnya ala. En soha nem tudtam, hogy a kismadar igy alszik, mindenki csodajara jart. Fenykepem is van rola, tunderi volt.
Aztan vegigcsinaltuk, ahogy ki tudott mar maszni a dobozbol, de vissza nem tudott menni, meg amikor eloszor atmaszott a kalit falara, es ott elkezdett maszkalni, de mindig visszament a dobozaba.
Soha nem felejtem el, hogy eppen neztem (mikor nem?)mikor remego labacskakkal eloszor probalkozott a rudra atmaszni. Milyen nehezen sikerult bneki.De edes volt!
Aztan billegett a rudon, az uloboton, majd milyen nehezen maszott vissza a racsra, hogy lemenjen.
Aztan egyre tobbet ult a rudon, es lassan az lett a helye, Azt nem is tudom, hogy mikortol aludt is ott, mert ha megkozelitettem, mindig felebredt.A dobozat sokaig bent tartottam meg megforditva a kalit aljan,hogy legyen egy kis buvohelye. Be is maszott gyakran.
Elso idoben elofordult, hogy leesett, vagy megijedt valamitol, es ossze-vissza repkedett ejjel. Akkor meg egy szobaban aludtunk, rogton meggyujtottam neki a villanyt, es odamentem, megnyugtattam.
Aztan vegigcsinaltuk, ahogy ki tudott mar maszni a dobozbol, de vissza nem tudott menni, meg amikor eloszor atmaszott a kalit falara, es ott elkezdett maszkalni, de mindig visszament a dobozaba.
Soha nem felejtem el, hogy eppen neztem (mikor nem?)mikor remego labacskakkal eloszor probalkozott a rudra atmaszni. Milyen nehezen sikerult bneki.De edes volt!
Aztan billegett a rudon, az uloboton, majd milyen nehezen maszott vissza a racsra, hogy lemenjen.
Aztan egyre tobbet ult a rudon, es lassan az lett a helye, Azt nem is tudom, hogy mikortol aludt is ott, mert ha megkozelitettem, mindig felebredt.A dobozat sokaig bent tartottam meg megforditva a kalit aljan,hogy legyen egy kis buvohelye. Be is maszott gyakran.
Elso idoben elofordult, hogy leesett, vagy megijedt valamitol, es ossze-vissza repkedett ejjel. Akkor meg egy szobaban aludtunk, rogton meggyujtottam neki a villanyt, es odamentem, megnyugtattam.
Jó, akkor megnyugódtam! Nem tudtuk és nagyon megijedtünk, hogy mi baja van. Aztán próbáltam magamat meg az uramat azzal nyugtatni, hogy biztos még azért csinálja mert pici és a fészekben is ezt csinálná.
Mi most pont abban a fázisban vagyunk amit írtál. Mikor elhoztuk másnap már kicsit billegve, majdnem leesve elkezdett mászni a rácson, aztán már sokkal ügyesebben mászott, de a rúdra még inogva kapaszkodott fel és majdnem le is zúgott, aztán már ücsörögni is tudott a rúdon, de mikor odamentem és szeretett volna oda oldalazni hozzám a rúdon akkor valahogy mindig előre lépett nem oldalra. Nagyon édes volt ahogy "bénázott", jókat kacagtunk rajta, de hihetetlen gyorsasággal fejlődik. Most már a fönti tálakba is teszünk kaját, nem csak a földre és például tegnap délután egész végig a rúdon ülve ismerkedett a magokkal és láthatólag nagyon ízlett is neki..

Aztán este már ott tartottunk, hogy kezdő leckéket vett repülésből, ami egyelőre abból áll, hogy verdes a szárnyaival, meg is nyúlik mintha mindjárt elemelkedne, de aztán marad egyhelyben. Nem is akarom sürgetni, még ügyesedjen addig!!!!
Édes kis babám, nagyon szeretem!!!!