Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 18:37 
MajinVegeta írta:
Lacrimosa írta:
MajinVegeta írta:
Kis Sándorra gondolok. Ha egyedül tartom és sokat foglalkozok vele akkor egymagában is hangoskodni fog? Érdemesebb tojót venni?(talán az halkabb?)

Szia!
Az, hogy egy papagáj mennyire zajos, függ a körülményektől is. Én két éve egy 14 évig egyedül tartott kissanyi tojót vettem magamhoz - rossz állapotban. Pannellakásban tartották, és most, hogy már két éve itt él velem, csodálkozom, hogy előző gazdáit nem lakoltatták ki... Hangja van, erős, főleg ha hisztisre kapcsol, de hidd el, négy nimfa nagyobb zajt tud csapni. A csajszi nálunk akkor szokta megemelni a hangját, ha nem tetszik valami neki - sokáig ég a villany, otthon vagyok, hall engem, de nem lát, ill. mikor egyszerűen csak hisztis. Viszont akkor a másik utcában is lehet hallani csodás hangját.
A tojó hangrepertoárja is elég tág, nálunk utánozza a tengerimalacok biggelését, röfög, vinnyog és a tipikus hisztiéneket is le tudja vágni. Több tartóval beszéltem már, és mindenki azt vallotta, hogy a tojók általánosabban értelmesebbek, mint a hímek, többet lehet velük kezdeni. Viszont mindenképp felhívnám a figyelmedet arra, hogyha tojót egyedül tartasz, sajnos előbb-utóbb tojásokat fog produkálni, ami életveszélyes is lehet!

Kokót is egyedül tartották 14 évig, és ennek sajnos még most 2 évvel, hogy nálunk van, sem jött helyre.
Kép

Homokot sosem raktam neki a ketrec alá, noha már másfél éve szabadon lakik a szobában, de mindig van egy cserépalátétben a ketrecen. Őszintén, sosem láttam, hogy evett volna belőle, így időnként a magokkal szoktam összekeverni a kavicsokat, aztán majd csak lesz valahogy.

Köszönöm szépen! Tehát akkor a kalitka aljára nem kell homok? Van aki szokott tenni?

Lehet rakni, ha akarod, én nem szoktam, mert nagyon porzik, ha a madarak röpködnek. A háztartási csomagolópapír tökéletes, noha a madaraim nem rágják szét azt, nem tudom másnál hogy van...

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 17:20 
Lacrimosa írta:
MajinVegeta írta:
Kis Sándorra gondolok. Ha egyedül tartom és sokat foglalkozok vele akkor egymagában is hangoskodni fog? Érdemesebb tojót venni?(talán az halkabb?)

Szia!
Az, hogy egy papagáj mennyire zajos, függ a körülményektől is. Én két éve egy 14 évig egyedül tartott kissanyi tojót vettem magamhoz - rossz állapotban. Pannellakásban tartották, és most, hogy már két éve itt él velem, csodálkozom, hogy előző gazdáit nem lakoltatták ki... Hangja van, erős, főleg ha hisztisre kapcsol, de hidd el, négy nimfa nagyobb zajt tud csapni. A csajszi nálunk akkor szokta megemelni a hangját, ha nem tetszik valami neki - sokáig ég a villany, otthon vagyok, hall engem, de nem lát, ill. mikor egyszerűen csak hisztis. Viszont akkor a másik utcában is lehet hallani csodás hangját.
A tojó hangrepertoárja is elég tág, nálunk utánozza a tengerimalacok biggelését, röfög, vinnyog és a tipikus hisztiéneket is le tudja vágni. Több tartóval beszéltem már, és mindenki azt vallotta, hogy a tojók általánosabban értelmesebbek, mint a hímek, többet lehet velük kezdeni. Viszont mindenképp felhívnám a figyelmedet arra, hogyha tojót egyedül tartasz, sajnos előbb-utóbb tojásokat fog produkálni, ami életveszélyes is lehet!

Kokót is egyedül tartották 14 évig, és ennek sajnos még most 2 évvel, hogy nálunk van, sem jött helyre.
Kép

Homokot sosem raktam neki a ketrec alá, noha már másfél éve szabadon lakik a szobában, de mindig van egy cserépalátétben a ketrecen. Őszintén, sosem láttam, hogy evett volna belőle, így időnként a magokkal szoktam összekeverni a kavicsokat, aztán majd csak lesz valahogy.

Köszönöm szépen! Tehát akkor a kalitka aljára nem kell homok? Van aki szokott tenni?

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 15:54 
Másik témában a többiektől szeretnék néhány tanácsot, kérdést kapni.
A tél hosszú volt, minden állat megsínylette (UV-fény hiány, friss levegő hiány, fűtés stb.), de ahogy észrevettem, Kokót sokkal jobban, mint kellett volna. Emiatt is kezdtem gyanakodni arra, hogy ez már nem normális - beteg.
Pár hete volt neki egy tojásrakási sorozata, amikor is összesen 6 tojást rakott le néhány nap szünettel. Ezelőtt az egyik nimfahím terrorizálta erősen és durván, ami miatt kénytelen voltam azt a hímet bezárni, míg a többiek röpködtek a szobában. A tollainak állapota mindig télen rosszabb, mint nyáron, de ennyire még sosem volt. Legnagyobb aggodalmamra a fején kisebb-nagyobb kopasz foltok jelentek meg - amit saját maga nem tudott volna kitépni, más madár meg nem fér hozzá, ő maga meg nem dörzsöli a fejét semmihez. Először a szeme felett kis sávban kopaszodott, majd egyre nagyobb terjedelmet vett. Aztán a szárnytollai nagyon csapzottakká váltak, és néhányan rendellenesen állnak, kifele fordultak stb. Ebből a két tünetből rögtön a PBFD jutott eszembe, esetleg még a Polyoma, bár nem tudom ez utóbbi mennyire fordul elő a sanyiknál.
Október/November tájékán szomszédom rokonaitól befogadtam egy nimfapapagáj tojót, aki a karantén után - miután semmi feltűnő tünetet nem produkált, a többiekhez került. Azon gondolkoztam, esetleg ő hozhatott valamit be, de akkor a többin miért nincs semmi tünet? A vedlések normálisan lezajlott minden nimfánál, egyedül Kokó akadt le így, annak ellenére hogy változatosan van táplálva kiegészítve táplálékkiegészítőkkel (Korvimin).
Klinikára jó időben szándékozom felvinni egy olyan héten, ahol a tanrendem is úgy engedi, hogy csak rövid időt itt legyen fenn Pesten. Ott majd mindenképp teljeskörű labort csináltatok PBFD teszttel együtt, hogy biztos ami biztos. De kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Néhány kép:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Köszönöm

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 15:33 
MajinVegeta írta:

Szia!

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 16:44 
Csak a kisebb madarak vagy a Kis Sándor alá is kell tenni a kalitkába homokot?

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 13:25 
Warhawk írta:
MajinVegeta írta:
Érdemesebb tojót venni?(talán az halkabb?)

Nem számít, hogy tojó vagy hím. Madaranként eltér, hogy mennyire zajos. Láttam már kifejezetten csendes sanyit is :)

Köszi:) Jó lenne kifogni egy csendeset :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 12:39 
MajinVegeta írta:
Érdemesebb tojót venni?(talán az halkabb?)

Nem számít, hogy tojó vagy hím. Madaranként eltér, hogy mennyire zajos. Láttam már kifejezetten csendes sanyit is :)

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 11:59 

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 11:07 
MajinVegeta írta:
Elnézést az előzőből kihagytam hogy mellette,tehát elfér-e egy ekkore kalitkában ha mellette ki van engedve?

A Kis vagy a nagy sándorpapagájra gondolsz? Ha egyedül tartod, akkor el fog férni. Ha párban, akkor nem. Ugyanakkor (ha visszaolvasol) a sándorpapagájok meglehetősen hangosak tudnak lenni, ezt érdemes figyelembe venni.

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 9:21 
Elnézést az előzőből kihagytam hogy mellette,tehát elfér-e egy ekkore kalitkában ha mellette ki van engedve? Tudnátok ajánlani jó tenyésztőt vagy ahol tudnék venni?

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 7:56 
Ha ki van engedve akkor elfér egy ekkora kalitkában? Szélesség:102 cm
Mélység: 61cm
Magasság: 185cm

Valódi név: Péter

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 21:09 
Sziasztok!

Ezek szerint, csak nekem van nagy szerencsém. Kb. 2 hete bővült az állományom 2 kis sanyival. Nekem teljesen jó tapasztalataim vannak. A napfelkeltét szokták "ünnepelni", de egyáltalán nem veszélyes. Én csak ajánlani tudnám őket!
(tudom, hogy nem illik dicsekedni, de nagyon büszke vagyok rá, hogy már 3 tojáson ül a tojó) :)

Danonino írta:
MajinVegeta írta:
Köszönöm! Hát nem tudom hogy a hangja nem lesz-e túl hangos? :S Szerintetek nem fog egész nap rikácsolni? Éjszaka abba hagyja?

este abba hagyják igen, sőt nálam már szürkületkor az összes elhallgat.
ha nem szereted a rikácsolást akkor nem javaslom neked a sanyit, elég éles hangja van és napközben szokott rendesen (nálam)

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 20:30 
MajinVegeta írta:
Köszönöm! Hát nem tudom hogy a hangja nem lesz-e túl hangos? :S Szerintetek nem fog egész nap rikácsolni? Éjszaka abba hagyja?

este abba hagyják igen, sőt nálam már szürkületkor az összes elhallgat.
ha nem szereted a rikácsolást akkor nem javaslom neked a sanyit, elég éles hangja van és napközben szokott rendesen (nálam)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 20:15 
Szia MajinVegeta!

Nekem nincs és nem is volt Sanyim(de még lehet :wink: ). Két házzal arrébb van egy pár kis Sanyi. Simán át lehet hallani hozzánk a hangjukat. Persze bent a lakásba már nem hallatszik. Ha akkor kelsz amikor a nap, akkor nincs gond, de ha szeretsz kicsit tovább aludni, akkor lakásba ne tarts Sanyit...

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 20:00 

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 19:53 
szia

hát a hangja nálam elég hangos, de nálam 3an vannak az udvaron, szerencsére nincs szomszéd aki szóljon érte, de anyámék elég pipák szoktak lenni mikor 6 előtt elkezdenek rikácsolni:D:D
szerintem azok a kalitkák csak úgy jók ha ki van belőle engedve néha nap. nem túl nehéz a tartása és az etetése se túl bonyolult, zab, köles, napraforgó, mogyoró, dió stb...
bár én is csak kezdő vagyok:)

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 19:45 
Sziasztok!

Szeretnék venni egy Kis Sándor papagájt is. Nehéz a tartása? Hogyan és mivel kell etetni? Nem túl hangos a rikácsolása? Elviselhető a hangja? A tojó halkabb valamivel? Ezek a kalitkák közül megfelel nekik valamelyik? :
http://papagajjatek.com/kalitkakatalogus.html

Várom a válaszokat,fontos lenne

Valódi név: Sipos Bíborka

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 19:22 
tom0919 írta:
10.-én lesz a monori vásár?

Igen!! :)

(Victor Hugo)

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 19:11 
10.-én lesz a monori vásár?

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 0:45 
Szeva Jani!

Rájöttem, hogy nem te írtad az idézetet, nem tudom, hogy sikerült ez a varázslás :scratch:, de bocs!
Tudod ezek az unalmas hajnali túlórák teszik, meg a másik, hogy nem vagyok egy gépzseni :30: és próbálgatok idézgetni!
Előbb vagy utóbb csak belejövök, kezdek nagyon rákattanni a fórumozásra!
Monorra megyek!

Csaó!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 71  Következő