MajinVegeta írta:
Lacrimosa írta:
MajinVegeta írta:
Kis Sándorra gondolok. Ha egyedül tartom és sokat foglalkozok vele akkor egymagában is hangoskodni fog? Érdemesebb tojót venni?(talán az halkabb?)
Szia!
Az, hogy egy papagáj mennyire zajos, függ a körülményektől is. Én két éve egy 14 évig egyedül tartott kissanyi tojót vettem magamhoz - rossz állapotban. Pannellakásban tartották, és most, hogy már két éve itt él velem, csodálkozom, hogy előző gazdáit nem lakoltatták ki... Hangja van, erős, főleg ha hisztisre kapcsol, de hidd el, négy nimfa nagyobb zajt tud csapni. A csajszi nálunk akkor szokta megemelni a hangját, ha nem tetszik valami neki - sokáig ég a villany, otthon vagyok, hall engem, de nem lát, ill. mikor egyszerűen csak hisztis. Viszont akkor a másik utcában is lehet hallani csodás hangját.
A tojó hangrepertoárja is elég tág, nálunk utánozza a tengerimalacok biggelését, röfög, vinnyog és a tipikus hisztiéneket is le tudja vágni. Több tartóval beszéltem már, és mindenki azt vallotta, hogy a tojók általánosabban értelmesebbek, mint a hímek, többet lehet velük kezdeni. Viszont mindenképp felhívnám a figyelmedet arra, hogyha tojót egyedül tartasz, sajnos előbb-utóbb tojásokat fog produkálni, ami életveszélyes is lehet!
Kokót is egyedül tartották 14 évig, és ennek sajnos még most 2 évvel, hogy nálunk van, sem jött helyre.

Homokot sosem raktam neki a ketrec alá, noha már másfél éve szabadon lakik a szobában, de mindig van egy cserépalátétben a ketrecen. Őszintén, sosem láttam, hogy evett volna belőle, így időnként a magokkal szoktam összekeverni a kavicsokat, aztán majd csak lesz valahogy.
Köszönöm szépen! Tehát akkor a kalitka aljára nem kell homok? Van aki szokott tenni?
Lehet rakni, ha akarod, én nem szoktam, mert nagyon porzik, ha a madarak röpködnek. A háztartási csomagolópapír tökéletes, noha a madaraim nem rágják szét azt, nem tudom másnál hogy van...