Horváth Péter írta:
Szia Feri!
Ezeket a tojó eteti így.Sajnos nem mondható el mindegyikről ilyen jól nevel.Van olyan fiatal tojóm ami kikeltett egy hatos fészekaljat, és utána csak nézte a fészek széléről a kicsiket.Második keltésnél szintén ugyanez történt.Vettem kézi nevelőt , és az első napokban etettem a fiókákat.Most már úgy nézem átvette a tojó őket.
Ezeket a tojó eteti így.Sajnos nem mondható el mindegyikről ilyen jól nevel.Van olyan fiatal tojóm ami kikeltett egy hatos fészekaljat, és utána csak nézte a fészek széléről a kicsiket.Második keltésnél szintén ugyanez történt.Vettem kézi nevelőt , és az első napokban etettem a fiókákat.Most már úgy nézem átvette a tojó őket.
Sajnos ez gyakran előfordul,hogy a fiatal tojó az elején azt se tudja mit kezdjen a fiókákkal,az első 2-3 napon kell segíteni egy kicsit,csak addig amíg a fiókák megerősödnek annyira,hogy jobban követelőznek és akkor csak belejön és akkor nincsen gond,de a kézi nevelésre is azért vigyázni kell,nem szabad túlzásba vinni,mert a tojó meg kell szokja,hogy mennyi a napi adag a fiókáknak.