Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 10:30 
Horváth Péter írta:
Szia Feri!
Ezeket a tojó eteti így.Sajnos nem mondható el mindegyikről ilyen jól nevel.Van olyan fiatal tojóm ami kikeltett egy hatos fészekaljat, és utána csak nézte a fészek széléről a kicsiket.Második keltésnél szintén ugyanez történt.Vettem kézi nevelőt , és az első napokban etettem a fiókákat.Most már úgy nézem átvette a tojó őket.

Sajnos ez gyakran előfordul,hogy a fiatal tojó az elején azt se tudja mit kezdjen a fiókákkal,az első 2-3 napon kell segíteni egy kicsit,csak addig amíg a fiókák megerősödnek annyira,hogy jobban követelőznek és akkor csak belejön és akkor nincsen gond,de a kézi nevelésre is azért vigyázni kell,nem szabad túlzásba vinni,mert a tojó meg kell szokja,hogy mennyi a napi adag a fiókáknak.

Valódi név: Horváth Péter

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 9:58 
Szia Zoli!
Ezeket a topáz és achát fiatalokat azért raktad fel, hogy fájjon értük a szívem???
Nagyon tetszenek!
Remélem lesz belőle eladó ősszel!
Péter

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 8:36 
Anne írta:
Köszönöm a megnyugtatást. Te legalább értetted, miről beszélek.

Neked milyen színű kanárijaid vannak?

Amúgy etetni etetik őket rendesen, nőnek szépen, csak olyanok, mintha albinók lennének. :cry:

Szívesen máskor is!
Nekem semmilyen kanárim nincs :65:
Albínó nem igazán fog kelni "verébszínű" kanáriktól, de miért lenne baj ha azok is lennének? Szerintem sokkal fontosabb hogy egészségesen felnevelkedjenek. Majd ha komolyabban kezdesz el színkanárizni, nem fog ilyen meglepetés érni, de addig nagyon sokat kell még tapasztalnod és tanulnod e témában.

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 8:24 
18 napos fiókák 2db achát sárga mozaik és 2db achát topáz sárga mozaik:

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 2, 8:10 
Szia Feri!
Ezeket a tojó eteti így.Sajnos nem mondható el mindegyikről ilyen jól nevel.Van olyan fiatal tojóm ami kikeltett egy hatos fészekaljat, és utána csak nézte a fészek széléről a kicsiket.Második leltésnél szintén ugyanez történt.Vettem kézi nevelőt , és az első napokban etettem a fiókákat.Most már úgy nézem átvette a tojó őket.

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 23:43 
Üdv,Péter!!!
A 2 képen a fiókákat a tojó tömte meg így vagy te etetted meg így őket?
Nem semmi azért ha így nevelnek a tojóid,ennyire teletömi mind az 5 db fiókát,ha jól látom.

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 23:40 
Feltolok még egy kis képletet,mert ez hasznos lehet az achátok meg Izabellák tartóknak.

http://www.canaricultura.es/articulos/esquema_1.pdf

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 23:35 
Üdv,sziasztok!!!
Nagyon kíváncsiak vagyunk Anne a madaraidra,nem készítenél egy képet,mert elindult a találós kérdés.
Telefonodon sincs kamera,az is jó csak lássuk milyen a "verébszínű" kanáriid és a fiókák amik piros szeműek.
Igazából én ha jól emlékszem Anne az kérdezte miért nem színesek a fiókák vagy rosszul emlékszem?
Anne légy szíves szerez egy gépet és készítsél nekünk egy pár fotót és rakd fel hogy láthassuk mi is a madaraid.

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 21:37 
Szia Anne!
Véletlenül nem ilyesmi színű a kanári párod?
Kép
Ez a madár hoz pirosszemű utódokat,mégpedig szatinékat.Rakok azokról is képet ,hátha segít a beazonosításban.

Kép

Kép
Sárga szatiné:

Kép
Űdv:
Horváth Péter

Valódi név: Gutléber Ferenc

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 20:23 
Szia Anne ,van egy erősen gyanus tippem a madaraid szinére.A szülők valoszinű normál zöldek és te ezektől kaptál szatiné kicsiket,ami nem ritka jelenség.

Valódi név: Ditrich Anna

Hozzászólás 2011 ápr. 1, 12:52 
Köszönöm a megnyugtatást. Te legalább értetted, miről beszélek.

Neked milyen színű kanárijaid vannak?

Amúgy etetni etetik őket rendesen, nőnek szépen, csak olyanok, mintha albinók lennének. :cry:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 márc. 31, 22:04 
Szia Anne,

ne keseredj el, rengeteg színű kanári létezik, attól még hogy nem olyanok a fiókák színe mint a szülőké, egészségesek lehetnek.
Ha még csupaszok, akkor pláne nem nagyon látod rajtuk a szülők színeit, a piros szem pedig csak egy változat amit a szülőktől örököltek.

Nyugodjál meg, biztos szépen fognak nevelkedni a fiókák és a szülők gondosan etetik majd őket. De ha valami probléma lenne a neveléssel, jelezd.

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2011 márc. 31, 15:32 
Sajnos fényképező gépem nincs. A veréb színűt úgy értem, hogy olyan barnás zöld alapon fekete csíkok vannak rajtuk, a fiú sötétebb, a lány kicsit szürkésebb árnyalatú. Ők a szülők, nem a kicsik.

A kicsik csupaszok és piros szemük van. :cry:

Hozzászólás 2011 márc. 31, 15:21 
Anne írta:
Karácsonyra kaptam egy pár veréb színű kanárit.

Nem rég kaptak fészket, lett is 4 db furcsa színű fiókájuk. Teljesen rózsaszínek, most nyílt ki a szemük, az is piros. :cry:

Kaptak vitamint, kevertünk nekik az etetéshez főtt tojást is. Mi történhetett, miért nincs színük a fiókáknak, mit rontottam el? :46:

Ők életem első madarai, nagyon bánt a lelkiismeret.

Kedves Anne.

Megkérlek csinálj egy pár képet nézzük meg milyen az a veréb színű fióka.

Mert a veréb színű szerintem lehet fekete-fehér vagy fekete mozaik féleségek és milyen színűk kéne legyen az utódoknak?
Ha bírsz azokról is csinálj egy képet lássuk azok,hogyan néznek ki.

Hozzászólás 2011 márc. 31, 12:28 
Karácsonyra kaptam egy pár veréb színű kanárit.

Nem rég kaptak fészket, lett is 4 db furcsa színű fiókájuk. Teljesen rózsaszínek, most nyílt ki a szemük, az is piros. :cry:

Kaptak vitamint, kevertünk nekik az etetéshez főtt tojást is. Mi történhetett, miért nincs színük a fiókáknak, mit rontottam el? :46:

Ők életem első madarai, nagyon bánt a lelkiismeret.

Hozzászólás 2011 márc. 31, 2:45 
crayfish írta:
Szia Feri.

Nekem a madaraim fűtetlen, de nem hideg helyen voltak, most kezdődne a szezon nálam. Viszont nagyon nagy bajban vagyok, a jelenlegi gazdasági és társadalmi helyzet nagyon aggaszt és kaptam egy külföldi munka ajánlatot. Valószínűleg el fogom fogadni, vagyis már intézem is, húsvét után utazom, költözöm Spanyolba. A madaraim és a nyulaim fel kell számolnom. Remélem sikerül jó helyre el helyeznem őket. Majd, ha kinn ki alakult az életem, ott szeretném folytatni a kanárizást, nem akarom fel adni, nem akarok róla le mondani.
Szeretnék továbbra is fórumtag maradni és tartani veletek a kapcsolatot!!!!

Akkor az ilyen lehetőséget ne halaszd el,mert az fontosabb dolog az életbe,ha majd ott is kialakul az életed,ott is tudsz majd kanárizni,sőt sokkal előnyösebb helyzetből kezdheted újra,ha egy kicsit a nyelvet is megtanulod,simán beiratkozol egy egyesületbe és sokkal barátibb madarásztársadalomba élvezheted a madárászhobbidat.
Természetesen szívesen látunk a fórumon és remélem majd megsúgod a spanyol tenyésztők okosságait nekünk is,hogy ők miként és hogyan csinálják.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2011 márc. 30, 18:17 
Szia Feri.

Nekem a madaraim fűtetlen, de nem hideg helyen voltak, most kezdődne a szezon nálam. Viszont nagyon nagy bajban vagyok, a jelenlegi gazdasági és társadalmi helyzet nagyon aggaszt és kaptam egy külföldi munka ajánlatot. Valószínűleg el fogom fogadni, vagyis már intézem is, húsvét után utazom, költözöm Spanyolba. A madaraim és a nyulaim fel kell számolnom. Remélem sikerül jó helyre el helyeznem őket. Majd, ha kinn ki alakult az életem, ott szeretném folytatni a kanárizást, nem akarom fel adni, nem akarok róla le mondani.
Szeretnék továbbra is fórumtag maradni és tartani veletek a kapcsolatot!!!!

Hozzászólás 2011 márc. 30, 2:03 
Hogy valami szakmai dologról is írjunk itt van egy link,ami a melanin kanárikról,szerintem nagyon jó anyag igaz nem magyarul van írva aki nem érti ott a Google fordító másolja be a szavakat és lefordítja az simán.
A folytatás majd következik.

http://www.canaricultura.es/articulos/esquema_0.pdf

Hozzászólás 2011 márc. 29, 23:19 
crayfish írta:
Szia Feri.

Üdvözöllek újra a porondon. Nagyon örülök, hogy újra itt vagy velünk, meg tisztelsz minket a jelenléteddel. Hiányoztál és remélem nem adsz újabb alkalmat, lehetőséget a kényszer szabadságra. Kérlek ne menj bele értelmetlen vitákba.

Szia,crayfish,hát hidd el néha kiborul a "bili",mert olyan emberek osztják itt az észt akik elolvasnak pár külföldi cikket és már azt hiszik mindent tudnak,de utána mikor eljön a gyakorlati rész akkor megáll a tudomány.
Na de ez már a múlt és történelem,a jelen a fontos meg a jövő.
Hogyan sikerült a tenyésztési éved,mennyi fiókát sikerült a 2011 idényre tenyésztened?

Valódi név: kóré beatrix

Hozzászólás 2011 márc. 27, 10:20 
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!! Ez valóban segítség volt.
:31: :31: :31:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 134  Következő