Amaryl írta:
Pumukli! ha nincs meg minden körme,akkor nem tud párzáskor rendesen megkapaszkodni a tojón,és akkor nem sikerülhet a párzás.Erre gondolt Lajos,amiatt kérdezte! Viszont akkor nem ez az ok.Most is úgy gondolom,hogy a levegő volt száraz! A 10 tojásból meg a 3 azért nem száradt ki,mert azt szegény be sem bírta takarni,így nem is melegítette.Ez sztem egészen biztos,nálam meg is győződtem róla,többször néztem a tojásokat,és azt a 3-at,amelyiket nem bírta maga alá rakni,mindig ki is rugdalta,mert hidegek voltak!!!Hetet rendesen takart,ki is kelt belőle 6! ennyi bőven elég is volt nekik!

Ne csüggedj,a következő már rendben lesz!
A fészekanyagot cseréld ki tisztára,én az odút spec.nem szedném le! nem neveltek,az veszi inkább igénybe a szervezetüket....igaz,sokat tojtak,azért majd Lajos válaszol rá gondolom,hogy hagyd-e őket pihenni! jut eszembe,ha jól emlékszem,anno írtál olyat is,hogy esetleg nem 2 tojó? de ez valami miatt aztán el lett vetve..../nem emlékszem,meszesedek,és nincs időm visszaolvasni!:)))/ figyelj,fütyül a hím???? akkor tuti pár!!!!mert azt ilyenkor nagyon intenzíven teszik!!!!
Nem is gondoltam volna, köszönöm szépen az infót!!! Igen, végül én is erre a következtetésre jutottam, hogy a levegő miatt lehetett. Remélem a következő költés már sikeresebb lesz! Igen, végül elvetettem az azonos nemű párok problémáját, mert elég tipikusan viselkednek. Az a baj, hogy mostanában a többi madár is fütyül, ráadásul a lórinak kedvenc szórakozása, hogy utánozza a többi madarat, ezzel nehezítve az én dolgomat! De próbálkozom!
eszterolajos írta:
Idézet:
Most, hogy elvettem a tojásokat, mi legyen az odúval és a fészekanyaggal?
Ja, még 1 fontos dolog... Nagyobb tálban (tányérban) tettem be nekik vizet és elkezdtek fürdeni!
Szedd ki az odúból a fészekanyagot, és úgy egy hét múlva a kalitkába rakj másikat, majd ha megint költeni kezdenek behordják és megépítik a fészket.
Az jó, ha most már fürdenek.... megtaláltad a megoldást a párásításra, nem kell spriccelni...elég lesz a növény és a fürdés..., csak a kotlási periódusban legalább naponta egyszer tegyél be nekik fiss fürdővizet... a rizsek nagyon szeretnek fürödni, akárhányszor raksz be friss vizet mindig nekiállnak pancsólni...
persze nem kell túlzásba vinni, mert akkor meg a tojás hűl le a vizes környezetben...
Kikelés előtti napokban (2 - 3 ) a magasabb páratartalom (85-9o %) megkönnyíti a fiókák tojáshéj feltőrését, és pótolja a fióka munkavégzéséből adódó vízveszteségét...
Sikeres keltetést a következőkben...
Igen, így tettem, a vizet pedig most is naponta cserélem, mert előszeretettel teleszemetelik. Remélem hamarosan ismét eljutok oda, hogy a keltetést keljen várnom!
Ki hitte volna, hogy ezeknek a kis madárkáknak is ilyen "nehézkes" a megfelelő szaporításuk! Ezúton is köszönöm a tanácsokat mindkettőtöknek!!!!