Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 17:52 
Nagy Tamás írta:
Helló!

Köszi!

Izgulok, hogy mi lesz! Türelmesen kivárom, hogy kint legyenek a tojók, hogy mehessek lesekedni.
Olyan Május 15-e utánra várom az első kicsiket.....

Mindenképpen várjuk a fejleményeket :mrgreen: :mrgreen:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 17:08 
Helló!

Köszi!

Izgulok, hogy mi lesz! Türelmesen kivárom, hogy kint legyenek a tojók, hogy mehessek lesekedni.
Olyan Május 15-e utánra várom az első kicsiket.....

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 12:57 
Grat Tomi!!:)

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 12:41 
Nagy Tamás írta:
Sziasztok!

Úgy néz ki megült a sápadt fejű és rubinó tojó is. Nem tudom, hogy mennyi tojáson, nem akarom zavarni őket...

Grat Tamás!
Csak így tovább a madaraknak :wink:

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 21:38 
Nagy Tamás írta:
Sziasztok!

Úgy néz ki megült a sápadt fejű és rubinó tojó is. Nem tudom, hogy mennyi tojáson, nem akarom zavarni őket...

Gratula!;)
És jó döntés. Majd leskelődhetsz mikor van kint a tojó, akkor meg futás :D

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 20:40 
Sziasztok!

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 22:26 
szia Atyesz akkor meg is nyugodtam!!:) mi meg a rubi tojot 1 hete vettük majd kiderül hogy mileszz de a him az már az oduba járkáll ki be csak leszz valami!!:D

Valódi név: Barkoci Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 21:41 
Sziasztok
Hozászolnák a témához március elején vetem egy pár tavalyi rubin fahéj rozella párt és a tojó most 10 tojáson ül , hogy mi lesz belőle meglátom de reménykedem. Tehát letojhat a rozella 1 évesen

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 13:30 
Ja és még egy dolog Jani hozzászólásához!

Egy jó kondiban lévő, egésséges rozella, amelyik még jól fel is van készítve az 1 évesen letojik, több esetben tapasztaltam, azt is, hogy az 1 éves hímek között volt olyan is, amelyik nem tudott kötött tojásokat produkálni, de 2 évesen jó lett!
A legérdekesebb nálam az volt mikor egy kései kelésű lutinó tojó a következő évben kora tavasszal, 6 hónaposan letojt. Igaz, hogy a tojásokat odún kívül elpotyogtatta, de aztán egy hónap múlva újrapróbálkozott és sikeresen nevelt 3 fiókát! Külön emlékezetes volt nekem az a költés, mert a hím etette a tojót a kotlás végéig, de miután a fiókák kikeltek, a hím nem járt be az oduba etetni a kölykeit, a kis fiatal tojó, meg ideje korán jött ki az oduból kajáért a kicsiknek, de felnevelt őket egyedül, a pláne még az volt, mikor kijöttek a kicsik az oduból, a hím agresszívan üldözte őket, nemhogy etetni és enni tanította volna őket, ami egy rendes hím dolga lett volna! A sztori vége az lett, hogy amint kijöttek a kicsik az oduból, a hímet elvettem, persze gyorsan megváltam tőle, mert az ilyen madár, nem jó tenyészmadár!
A fiatal tojó pedig szépen felnevelte a 3 kölykét!
Sokan mondják, hogy az a rozella, amelyik nem indul el 1 évesen, az már nem is igazán lesz jó!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 13:17 
Szia tom0919!

Véleményem szerint maximálisan elegendő az álltalad írt méret egy pár rozella részére!
Nálam kb. 150 magas, 150 hosszú és 60 mély helyen jól érzik magukat!
Sőt mivel hosszában röpülnek rúdtól rúdig, elég lenne a 70 magas hely is nekik, gondolkoztam is rajta, hogy megfelezhetném a röpdéimet és az alsó részben is tarthatnék valamit!
Az egyik ismerősömnél egy vadszín rozella pár évekig költött eredményesen egy 120 hosszú 60 mély és 80 magas helyen!
Ezek jutottak az eszembe!

Jani! Akkor ráéreztem a rubinódra!
Hát a félretett madarak tudnak meglepetéseket okozni, pláne, ha nincsenek is szem előtt.
A testvérek között leválasztás után is, nagy százalékban a gyakorlott szem különbséget tesz a nemek között, persze mindig van tévedési lehetőség, ahogy írtad, hogy a két hím tesó méretbeli különbsége is benézetettheti a dolgot az emberrel!

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 11:48 
Véleményetek szerint egy pár részére elegendő 1,8m hosszú 1m magas 0,6m széles ketrec?

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 10:59 
Szia Tomi!

Köszi a választ, az e-maillel meg ráérsz, én is mindig csúszásban vagyok.
Tavaly nagyon rossz évem volt, ennek a kérdéses madárnak csak egy tesója volt, az viszont egy szép nagy madár lett, az van Nagy Tominál/Főnyestnél. Mivel ez a madár jelentősen kisebb volt és egyébként is mindig szép nagy kölyköket hoz ez a pár, úgy voltam vele biztos tojó. Egy alsó ketrecbe "belöktem" egy fiatal hímmel, nem igazán voltak szem előtt, nem nézegettem. Aztán most hogy nézegetem az odúkat mi holt art tűnt fel,hogy itt nem jár be a tojó. Tudom, sokan azt mondják,hogy a rozella is két évesen ivarérett, szerintem nem, legalábbis nekem le szoktak tojni egy évesen, ha előző évi tavaszi kelésből vannak. Na és mivel az odúba nem jártak megnéztem őket tüzetesebben és hát látszott,hogy a tojónak gondolt madár elég durván kiszínesedett, megerősödött. A viselkedése is elég furcsa. Próbaképpen kivettem mellőle a hímet és beraktam egy másikat, amire az volt a reakciója, hogy nekiesett az új madárnak, illetve a szokásos hímekre jellemző mozgásokat végezte. Na innentől kezdve 99%-ig biztos voltam benne,hogy hím lesz. De még ígyis jóval gyengébb a tesójánál.

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 9:21 
Szia Jani!

Bocs, a kései válaszért, de nagyon elvagyok úszva, a gépet is csak az előbb kapcsoltam be és olvastam az emailedet!

Nagyon lemaradtam a fórum történéseiről!

Elősször is gratulálok a rozelláidhoz, szépek nagyon!
Főleg a szlovák rubinó párodhoz, hát azok valami extra-brutál piros rubinók, egyenesen top katagóriás madarak!

A kérdezett rubinó madár ivarának meghatározására vonatkozóan, a képek alapján én hímnek nézem, az első képen a külső jegyei(nagy fej és csőr, robosztus hát és fartő), a 4. képen, ahol a farktollai szétvannak nyitva, az a kép is azt sejteti velem, mikor a rozella hímek dürrögnek, akkor szokták nyitogatni a farktollaikat!
Ha meg beindult hímről van szó, akkor meg ide-oda röpködve kell füttyögni ezerrel!

Lassan összeütök egy emailt és küldöm!

Szia!

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 22:12 
jolvan köszi a válszt akkor holnap ki is veszem a vadrozit azt remélem a rubinnal minnél elöbb öszze áll!!:)??

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 22:06 
Nállam is elősször a hím megy be az oduba amikor megkapják az odut és csalogatja a tojót.Ezek szerint a hímeid készen állnak a költésre,ugyhogy holnap ved ki az eggyiket nehogy baj legyen!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:58 
köszi!!:D:) amugy a himek azok hajtják egymást meg az odúba ki be mászkálnak ezt mér csinálják????!! ikább a tójóval foglalkoznának!!:DD:)

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:55 
Drukkolok neked! :wink:

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:51 
értem jolvan akkor majd kiderül azt mondták hogy tavalyi madár most 1 éves azt kitudjah hogy az e pontosan a fött tojást azt kapják ezerrel!!:) jolenne ha letojna!!

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:49 
Lehetséges,hogy fog költeni bár 2évesen szokták inkább párba állitani őket,de az is lehet,hogy nem is csak 1 éves.

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:42 
hali: köszi a válszokat!! akkor kiveszem az egyiket és amugy még a nyáronn lehet hogy le fog tojni vag yti mennyi esélyt láttok rá!!? köszi:D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 59  Következő