Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 máj. 8, 21:05 
Jó hallani, hogy már jobban van! Azt lehet tudni , hogyan mitől lett Pedro beteg ?

Hozzászólás 2011 máj. 8, 18:51 
Sziasztok !
Nagyon régen írtam, kicsit összejöttek a dolgok.
A két Ördögfióka jól van, igaz Pedró( lány ) pár hete nem volt jól: bágyadt volt, nem beszélt, állandóan mászott a köntösöm alá, volt, hogy nem akart kijönni a kalitból. Széklete renben volt, enni evett.
Felvittük Pestre, hogy megnézze egy áll.orvos. Jól viselte a 200 km -es utat a vállamon.
Elaltatták, megröggenezték, vért vettek.
Picit nagyobb volt a lépe és a fehérvérsejt száma kicsit emelkedett volt. ( Nekem is hasonló gondom van, de ez nem fertőző) . Kapott gyógyszert 2 nap múlva már a függönyön hintázott. Ha jó idő van kiviszem Őket az udvari röpdébe, nagyon szeretnek ott lenni és figyelni a rigókat, galambokat.
Gyönyörű szépen mondja Pedró, hogy rigó. A pici Babu ( május 28.-án lesz 1 éves )egy égedelem ott van ahol nem kéne, Ő is beszél de még több a halandzsa. Nagyon jól összeszoktak, imádnak puszilkózni, és tollázzák egymást. Persze Pedró a huncut Ő nem akarja ,Babut csak lökdösi a fejéve, hogy Ő csinálja.
Pedró néha erősebben megcsíp szoktam neki mondani, hogy Anya sír. Valamelyik nap mielőtt elkapott volna mondta, hogy sír és csak utánna csípett.
Pedró kiabálja a picinek, hogy kérek csókot.
A rozelláknak van 2 picinyük, lassan kijönnek az oduból, ma gyakorlatoztak a szárnyukkal.
Remélem mindenki jól van, és a kis kedvence is.

További szép napot mindenkinek !!!

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 8, 15:43 
Itt a nyugati határnál elég bolond az idő...tegnap este még 18fok, most meg 9fok...szél+eső.
Legalább nem kell locsolni semmit...
Én igyekszem mindennek a jó oldalát nézni...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 8, 14:20 
Laci Én voltam ma Monoron, de siralmas idő volt :( Évente 1x megyünk el és most megjártuk. Alig voltak, szakadt az eső, fújt a szél, átfagytam, de legalább a jákóknak és a nemeseknek megvan a magjuk. Mellesleg a keleti részen ahol lakom, ezer ágra süt a nap.

Hozzászólás 2011 máj. 8, 11:57 
africz írta:
Nálunk Kakapo ugy lett Kakapo hogy valami hasonlo szoval probalkozott azota is nagyon szereti és sokat mondja. Lehet amit Te valasztasz nevet sosem fogja mondani.

Emlékszem, írtad mi volt az a szó...

Sajnos most mindenki eltűnt a Jákós Fórumból...lehet hogy talán a jó idő, vagy Monor az oka?
Három napja nincs új hozzászólás...

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 máj. 5, 17:10 
Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek egy visszatérő álmom, már mikor még megvolt Zénó akkor is ezt álmodtam kb. 2-3hetente:

Egy többszintes épületben vagyok, valami hotel féle, és este van...a földszinten vagyok, mégis mikor kinézek az ablakon egy fa ágaira látok, melyen csodálatos papagájok ülnek...
Nagyon tetszenek nekem, ezért szeretném megfogni őket, de mikor csalogatom magamhoz, szólongatom őket, csak egy jön oda, és fel lép az ujjamra.
Be emelem az ablakon, és felviszem az emeletre a szobámba, ahol a csillárra ül.
A papagaáj, pirosas színű, hasonlít a piros Jákóra....a többi is ilyen méretű a fán, de külömböző színűek.

Hátha van köztetek "álomfejtő"

Laci

Hozzászólás 2011 máj. 4, 8:04 
Nekem a Bonifác és a Bendegúz is bejön, mint jákónév.. :D

Hozzászólás 2011 máj. 3, 21:32 
Nálunk Kakapo ugy lett Kakapo hogy valami hasonlo szoval probalkozott azota is nagyon szereti és sokat mondja. Lehet amit Te valasztasz nevet sosem fogja mondani.

Hozzászólás 2011 máj. 3, 19:20 
A neten van olyan oldal, ahol fel vannak sorolva a nevek, és jelentésük is, végig olvastam, és találtam 18db. szimpatikus nevet pl.:Ali, Erik, Csege, Áldor,Ete, Bendegúz, Huba, Horka, Kaba, Kende, Robin, stb.
Nekem egyenlőre a Robin tetszik legjobban, majd meglátjuk.
A madár elhozatalának időpontját nem árulom el, mert még nem biztos, másrészt legyen meglepetés...
Már nem kell túl sokat aludni addig...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 3, 18:19 
Laci, Én amikor nevet keresek a madaraimnak akkor előtérbe helyezem az olyanokat amiket könnyű kimondani a madárnak is. Nem túl hosszúak és jó a hangzásuk :) Ettől függetlenül biztos találsz egy olyan nevet amire azonnal azt fogod mondani, hogy EZ AZ!
Neked kell majd érezni és hidd el, az adott pillanatban tudni fogod, hogy mi is lesz a neve.
Nekem pl. a Gyuri egyáltalán nem tetszik. Először meg akartam változtatni, de olyan szépen mondta és figyelt rá, hogy nem vettem el tőle ezt a nevet, csupán átkereszteltem Gyugyukának, amit gyönyörűen mond is :)

Ettől függetlenül ha most nekem lenne egy hím jákóm az alábbi nevek közül választanék:
Döme, Huba, Hunor, Zsombor--Zsombi vagy Benedek akit lehet Benikének becézni :)

Mikor várható a kis családtag elhozatala?

Hozzászólás 2011 máj. 3, 17:25 
Sziasztok!
Örülök, hogy mindenki jól van...különösen Kincső!
Most itt szakad az eső, így van időm számítógépezni.
A leendő madaramról nem írhatok semmit, mert babonás vagyok, nem iszom előre a medve bőrére
Amint itt lesz velem, ti lesztek az elsők akik értesültök róla!
Már számolom a napokat!
Szegény Zénókát sajnálom, mert nagyon szerettem, de már nem is reménykedek hogy visszajut hozzám.
Nyáron szerettem volna venni egy robogót, arra gyűjtöttem, de már nem kell, a Jákó madár viszont kell.
Legalább többet bicajozom, ami még egészségesebb is.
Szeretnék valami szuper jó nevet adni a madárnak, úgy tudom fiú lesz, valami ősi Magyar nevet, esetleg sajnos ami tetszik nekem már mind foglalt: Kincső, Botond, Albert.
Szeretném kérni, hogy adjatok tippeket, akié a legjobban tetszik őt ünnepélyesen a leendő madaram keresztanyjának/apjának fogom avatni...

Hozzászólás 2011 máj. 3, 16:29 
jákóbaby írta:
Betty írta:
jákóbaby írta:
Betty!

Hogy van Kincső???? Remélem minden rendben van!!!!

Szia!

Köszi az érdeklődést, Kincsőke jól van :) Nem tudom mi lehetett a baja, de már megint olyan égedelem mint volt korábban.

Akkor jó, megnyugódtam. Puszi a kis tollasnak!!!! :mrgreen:

+1 nagyon örülök!

Hozzászólás 2011 máj. 3, 8:41 
Betty írta:
jákóbaby írta:
Betty!

Szia!

Köszi az érdeklődést, Kincsőke jól van :) Nem tudom mi lehetett a baja, de már megint olyan égedelem mint volt korábban.

Akkor jó, megnyugódtam. Puszi a kis tollasnak!!!! :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 3, 8:30 
jákóbaby írta:
Betty!

Szia!

Hozzászólás 2011 máj. 3, 8:18 
Betty!

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 15:40 
Betty írta:
Kincső kapott ma még egy injekciót. Most egyelőre jól van, remélem ez így is marad mostmár véglegesen. Magkeveréket én sem az olcsót adom nekik. Ugyan nem versele termék, de nagyon jó minőségű. A galamb.hu-ról szoktam rendelni és eddig semmi baj nem volt a minőségével. Sosem adnék nekik olyan keveréket amit takarmány boltban lehet beszerezni, vagy én keverném nekik össze.

Kép

Kostold meg mindig a legjobbat is legalabb 5-6 magot , most jutott eszembe a Kakapo is volt egyszer gyengebb egesz nap csak aludt aztan keső estére rendbe jött , okát nem tudom.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 12:15 
Kincső kapott ma még egy injekciót. Most egyelőre jól van, remélem ez így is marad mostmár véglegesen. Magkeveréket én sem az olcsót adom nekik. Ugyan nem versele termék, de nagyon jó minőségű. A galamb.hu-ról szoktam rendelni és eddig semmi baj nem volt a minőségével. Sosem adnék nekik olyan keveréket amit takarmány boltban lehet beszerezni, vagy én keverném nekik össze.

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 7:52 
africz írta:
Betty írta:
Sziasztok!

Köszönöm a sok privát üzenetet. Ma 9-kor azonnal elvittem az orvoshoz és kapott egy oltást amiben többféle hatóanyag van. Hazajöttünk és csak ücsörgött tovább, meg sem szólalt, hozzám sem bújt, csak ült :( Próbáltam a kezemből adni neki a magot, de kiesett a csőréből. Iszonyatos érzés ilyenkor mert tehetetlennek érzi magát az ember. Csak űltem a kalitka mellett és sírtam. A magot, kukoricát sőt a nagy kedvenceit sem fogadta el, csak becsukott szemmel gubbasztott.
Az injekciónak 2,5-3 óra múlva kellet, hogy legyen hatása és szerencsére hatott is. 12 órától mintha elrepült volna az a kis bágyadt Kincső és visszajött volna az Én drága rosszcsontom. Azóta evett, be nem áll a szája. Remélem a hangulata marad ilyennek, de nagyon megilyedtem. Ilyet még sosem csinált és az a baj, ha nem esznek, a gyors emésztés miatt hamar legyengülnek. Vigyázzon mindenki nagyon a jákójára és ne ismerje meg ezt az érzést.

Ez szörnyű, szoritok nektek, hogy minden rendben legyen!!

Következőkre gondolok mint lehetséges okozokra.

A fagyasztott termékek lehetnek romlottak, megolvad szállítás , raktározás közben, órák alatt elszaporodnak a baktériumok aztán lefagyasztják , baktériumok túlélik és amikor kiolvasztod a romlott étel pedig megteszi a magáét. Kukorica rendben van de a baktérium ott van.. Talán az segíthet ha mikroval melegíted fel és ha a kukorica egyébként rendben van a mikro megölheti a baktériumokat mivel szétforolja a testükben lévő vizet. (Sajnos ebben nem vagyok biztos, hogy akkor is végbe megy-e ha csak szoba hőmérsékletre van melegítve a fagyaszott termék)

Másik probléma a penészes mag szemek lehetnek, látszólag jó a mag , de ha a madár nincs elkényeztetve és meg kell neki enni mindig a magot lehet akkor is megeszi ha nem teljesen jó izű... mert hát ugye muszáj mint annak az embernek akinek nincs elég étele..

A harmadik probléma amire gondolni tudok, hogy többféle madarat tartasz és ami egyik madárnál semmi gondot nem okoz baktérium, élősködő stb az egy óvatlan pillanatban átviheted a másikra akinél már gondot okozhat.

Utoljára ha permetező szer, méreg van egy terméken azt a fagyasztás nem semlegesíti és az 'anyokáktól' vásárolt termék rosszabb lehet lényegesen mint amit a TESCO-ban veszel. A kereskedelembe kerülő termékek átmennek ellenőrzésen a kistermelektől vásároltak nem és az emberek permetezik amit termelnek ha esetleg ő nem akkor a szomszéd és a szél átviszi..

Én minden egyes adag magot megkostolok tobbszor is eszem belőle gyakran mielőtt Kakapo elé kerül , VErselaga, más keverékek gyakran találtam penészest ... Verselaga Aflatoxin mentes logoval volt a legkevesbe rossz.

Sajnos több tenyésztő barátommal is beszéltünk róla, hogy a tavalyi év nagyon esős volt, a magok is könnyebben penészednek. Valaki pont Beregi dr-ral beszélt és ő is mondta hogy több az aspergillosis mint általában.
Ez ellen tényleg csak a jó maggal lehet védekezni. A Versele Laga nem a legolcsóbb, de kétségtelenül a legjobb. Igaza van africznak, magra nem szabad sajnálni a pénzt, mert több baj lehet belőle. Régen Da Capo maggal etettem, lassan romlott le a minősége, a végén már olyan volt mintha a malomban összesöpörték volna a padlót és azt csomagolták volna be. 1 hét alatt vitte el Zizikémet az Aspergillosis, fiatal volt, még az immunrendszere sem volt fejlett. Ott voltam amikor kikelt a tojásból és én temettem el. Azóta Da Capo magot nem veszek, csak Verselét.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 7:37 
Az nem lehet, hogy a vedlés miatt kissé gyengébb? Ma reggelre megint nem az igazi a hangulata.
Valószínű megint megyek vele az orvoshoz. :(
Attila a többi madaram nem itthon van. Ha takarítom is őket és hazajövök, megmosom jól a kezem, bár igaz a ruhámra is ragadhat tollpor stb..amit hazahozhatok.

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 1:06 
Warhawk írta:
molnarl.g írta:
Más: Hogyan szoktathatnám le Totyit a kaki evésről? Mindig megeszi amit termel, és ez borzasztó gusztustalan...

Talán valami hiánya van, akkor szoktak ilyesmit csinálni.

+1 biztosan igy van ha meg is eszi, Kakapo régebben bele szokta ütni a csőrét , aztán ment tovább , de nem ette meg sosem. Totyi teljesen megeszi ? Lehet kalcium hiánya van, a természetben esznek földet amire nálad nincs módja, Kakapo sajtot eszik viszonylag gyakran ami kitűnő kalcium forrás.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 148  Következő