Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 19, 14:14 
Köszönöm a kérdést, igen, ma piros betűs nap van, azaz kéne hogy legyen...

:84: , a reggel még Icám alatt épen volt mind a három tojás. Annyit észrevettem, hogy mintha a színük picivel másabb lenne... a tojás mintha "léket" kapott volna, és átlátszik a sötét tartalom... Reménykedem benne, hogy így van és mire hazamegyek, már kipucolva találom a fészekből a tojáshéjakat, hogy a pici csurikák kényelemben lehessenek a puha fészekben :roll: .

Ilusom alatt is mára tojást reméltem... Az sem jött be. Sőt, még Illésemet sem fogadta el ma reggel. Tegnap este annál inkább :wink: , úgyhogy még nincs veszve semmi.

Még jelentkezem.
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 19, 13:07 
Szia, Gabesz, kibújt már valaki a tojásokból? Ha jól számoltam, ma van a nagy nap, vagy mégse? :scratch:

Hozzászólás 2008 feb. 19, 13:06 
Rolli,ha tudnád,hogy emiatt Téged hogy irigyelnek a kakasok!!! :22: csak itt nyilvánosan nem merik bevallani,mert akkor jön a kopppintás!!!! :72: :61:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 19, 10:33 
Nyuzikám ! Ez a rollergyerek nem is olyan tudatlan mert "pü"-ben már regénybeillő társalgásaink voltak...Csak azért nics madara mert addig addig keringette az agyát míg elfogyott a kiadó madár jobb helyeken ! .....Ha meg koppintani akarsz Rolika, akkor csóváld még egy picit a farkincádat és meglátod előbb utóbb ráröppen egy ütős tojó !... :25:

Hozzászólás 2008 feb. 19, 10:13 
Ó, akkor ide jó helyre jöttél! Ugyan szabad asszonka tudtommal nincs, de a Főkukori és a többi kokas majd kiokosít! :28:

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 feb. 18, 23:43 
De jó már nektek ! Madaratok is van, asszonka is van ki fejbe kólint....Nekem sem madaram,sem kólintós asszonka sincs! Szerintem valamit rosszul csinálok,biztosan nem elég mélyen dorombolok :03:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 23:14 
Hihííííjjjj ! Ez má teccccik nekem !! :40:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 23:13 
Ez aztán a retorzió!
Még jó hogy meghagynak! Kólintás nélkül persze!

Hozzászólás 2008 feb. 18, 22:13 
Kynyoo-t majd ÉN meghagyom!!! :70: fejbekólintás nélkül... :74:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 21:23 
:08: Rejtély megoldva!
Köszönöm :wink: ! Akkor mégse volt ámítás, igaz a mítosz :72: .

Mona, :89: , :25:
Nyuzi, nem vagy meghagynivaló :85:
Neco, téged meghagyunk :57: , és Kynyoo is illik a képbe :77:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 20:52 
A tökéletes párzás a következő : A hím bemegy a kalitkába egy csokor rozmaringgal a csőrébe, köszön majd felkéri a tojót egy laza tangóra... A hím végig duruzsolja a tojó fülébe a dallamot és egyre közelebb húzódik.
Felerősíti az énekét mire a tojó elkezdi letolni a bugyiját és ezzel a behomorított mozdulattal dobja is szét a sárhányóit !... Apuci elcsukló hanggal de kellő elszántsággal hátúlról verdesi be a férfiasság drága nedüjét (Rainának : sperma) aztán kissé ájultan lecsúszik a leány mellé és ugyanolyan behomorított pózt vesz fel... Komámasszony meg hálátlanul 3-4 szer jól fejbeveri azt aki éppen az imént repítette a menyországba... :lol: ...ilyenek a nőőőők !!!! :13:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 18, 19:48 
Gabesz írta:
....., hogy a párzás után tutibiztos visszajelzést kapunk a tojótól :shock:, ha sikeres volt az akció, mert azt egy tisztességes fejbekólintással nyugtázza :pirat:. Figyeltem már a madaraim viselkedését párzás előtt és után is, és nem kis meglepetésemre több esetben volt fejrekoppintás is, hogy a hím majd leszédült a rúdról :lol:

:57: Belegondoltam mi lenne ha nálunk, embereknél is így működne...., milyen kelendőek lennének a kopasz-, és vörös- esetleg sebes fejtetőjű manusok. :shock:

(különben a rollernél ebben van igazság!... bár lehet hogy az embereknél is... csak én nem a fejbevertek közé tartozom :?: :idea: ezért nem tudok róla :roll: :oops: :( )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 feb. 18, 19:32 
Sziasztok, sziasztok!

Á, igen, ezt a témát alaposan kiboncolgattuk Gabesszal! :72:

És van is egypár hírem a "család" számára, de az elején kezdem:
Emlékeztek, hozzám került egy megözvegyült pintylány. Őt a gould mellé tettem, addig a kétes nemű madárkám társa volt. Ez a csere nem volt szerencsés, mert a pintylány agyba-főbe verte a gouldot! :shock: Így kénytelen voltam új helyet kinézni neki: a meggyógyult tojóm mellé került, mivel a kétes nemű madárkám időközben fiúvá avanzsált, így őt énektanár gondjaira bíztam (külön-külön kis kalitban egymás felett énekelgetnek szépen :D ). El is volt a pinty-kanári páros szépen egyenletesen egymás mellett mind a mai napig. Hazatérve természetesen első utam a madárkáimhoz vezetett, és láttam, hogy valahogy nagyon fura a tojókám. Mintha valami barna lenne a csőre alatt, meg még az orra is mintha náthás lenne! Aztán ahogy nézegetem, egyszer csak kinyílt a csőre, és kiesett belőle a barna valami: tollak sokasága! :shock: Jól van, el is könyveltem magamban, hogy biztosan összeszedte a kalit aljáról, valamelyikük vedlik, és továbbálltam. Nem telt el pár perc, iszonyatos üldözési lármára figyeltem fel a madarak felől, így odasiettem a kalitokhoz, és látom, hogy a kanárim hajtja a pintyet, és tépi ki a tollait! Azaz tépné, de a pinty fejvesztve menekül előle! Húha, ennek fele se tréfa, itt közbe kell avatkozni! A pintyet gyorsan betettem a gould mellé, lesz, ami lesz. De ekkor meg leesett, hogy mi a fenéért is akart ez tollat annyira??? Biztosan fészket akar építeni! Persze, eljött az ő ideje is! Ám mivel ő beteg volt, rá nem számoltam, így fészkem sincs neki... :oops: Tovább gondolkodtam (de nem sokáig, nehogy ártson a szépségemnek... :wink: ) és betettem annak a tojónak a fészkét, aki egyenlőre rá se bagózik.
Na, mondjátok meg nekem: jól tettem? Nem kellene ezt a tojót még hagyni pihenni?
Meg is vizslattam: szép piros a kloákája, de nincs sok zsírréteg rajta.

Közben, megfogadva Doromboló tanácsát, ma újra hímet tettem be a tojásait kiszóró tojónak, mert nagyon kellett neki: és szépen, ahogy a nagykönyvben meg van írva párosodtak is. Igaz, mégsem úgy, mert a koppintás elmaradt, helyette a fiú egy cuppanós csókot kapott a menyecskétől. :lol:
Most akkor ő komolyan akarja a dolgot, vagy "ribanckodik" már megint???

Hozzászólás 2008 feb. 18, 19:15 
:22: :85: Én is mindig fejbekólintom az embert!!! :94: :85: :85:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 17:47 
Hali, hali!

Amaryl, voltál a madárparadicsomban? És, rizsek mellé valami más színes tollas :lol: ?

Nyuzilla, még nincsen kanárid, de már biztosan előjegyeztél párat Dorombolónál :wink: ?! Olyat, aki altatódalt is tud majd énekelni :D .

Közben tanulom az újabb szakszavakat is mint kóter :lol: és akkor a mericskét is be kéne már azonosítani (a kék nyeles kanál vagy az átlátszó pohár) :lol: ... ?

Jut eszembe, a r.rolleros főnök egy hétpecsétes szakmai titkot súgott meg nekem, amit Monával már tisztességesen meg is osztottam :67: .
Na szóval, arról lenne szó :77: , nem kiröhögni :75: , hogy a párzás után tutibiztos visszajelzést kapunk a tojótól :shock:, ha sikeres volt az akció, mert azt egy tisztességes fejbekólintással nyugtázza :pirat:. Figyeltem már a madaraim viselkedését párzás előtt és után is, és nem kis meglepetésemre több esetben volt fejrekoppintás is, hogy a hím majd leszédült a rúdról :lol: . Hogy ez mennyire igazolja a sikeres párzást nem tudom, de kíváncsi vagyok, ti tapasztaltatok-e hasonló viselkedést?!

Hozzászólás 2008 feb. 18, 15:06 
Mától felváltva rakom be naponta 2x a hímet a tojókhoz,fél-fél órákra,de csak 3-hoz,mert a 4. átment Kleopátra kígyójába!!! épp úgy sziszeg,ráadásul felfújja magát és lábujjhegyre áll hogy nagyobbnak látszódjék!!! :38: ez a tojó 1 hülye liba!!!! Annyi időm nincs hogy ott asszisztáljak nekik,közben benézek hozzájuk,eddig még nyilvánosan semmi! de a héten össze kell jönnie,rájuk parancsoltam...vipera őnagyságának nem biztos,mert ott nem sokkolom a füttyöst,de a másik 3 az biztosan.
Rizsáim kollektíve mindketten ülik a 6 tojást!!!!!
Ma voltunk itt Budafokon H.Zsoltnál,mert a fiam akar kerti röpdét,és informálódott kicsit,főleg a kína papagáj ami felkeltette érdeklődését! Nagyon sok szépséges madárkát láttunk,hallottunk,és nagyon ötletes a röpde téliesítése is.Az egzóták rezidenciája is szuper,és gyönyörűek!!!Pár ötlettel gazdagabbak lettünk! :)

Hozzászólás 2008 feb. 18, 14:07 
Üdv Mindenkinek!
Ma sikeresen megérkeztek a gyűrűim! Mármint a madárkák gyűrűi mert a Kedvesem és az én gyűrűm már áprilisban lesz egy éve hogy megjöttek! 8)
Na de félre a személyeskedéssel!!!!
Kiváncsian várom én is a fejleményeket mindenkitől!!!

Hozzászólás 2008 feb. 18, 14:00 
Halihó!

Nálam sincs egy megveszekedett kanári sem, mégis kiváncsian várom a fejleményeket! :59:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 13:01 
Kukucs gabesz, nem igaz, kaptál te is már pü-t tölem, a tiédet nagyon köszönöm. De én mit szólok a fórumban, még nincs kanárím, csak csendes tars vagyok és figyelmes tanuló. Nálam a nyáron még építkezés lesz, nem lenne jó a madároknak a pór, zaj stb. Szóval szurkolok minden tojásnak! :D

Hozzászólás 2008 feb. 18, 12:55 
Hű, de nagyon iparkodnak a kiskakasok :lol: !!! Ilyen korán már kukorékolnak!!! :77:

Rainácska, biztosan tudja a sulis PC, hogy te csak Dorombolóval vagy hajlandó beszélni, pedig mi kíváncsiak vagyunk a te fejleményeidre is! :72:

Feri, nagyon szép és parktikus a kalitrendszered! Ha végre eljutok addig, én is ilyet csináltatok.

Kynyoo, semmi kudarc! Csak kezdeti nehézség :wink: !

:roll: , igen, már csak egyet alszom... vagy nem is alszom :lol: ...
Mosdás ide, párásítás oda, nálam eddig az összes kotlós mindig kelés előtti napon megfürdött!!! És ma reggel Icám is az itató friss vizében megfürdött annak rendje és módja szerint :shock: . Csajszihoz illően rendezgette el tollait vagy jó 5 percig, de nekem félórának tűnt idegességemben, majd komótosan visszahelyezkedett a tojásokra, mint aki tudja, hogy neki mi a kötelessége :wink: . Úgyhogy... (Kuzmiiii, sóhajtós ikon sincs!)

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 261  Következő