Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 122  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 18, 21:31 
dobronte2 írta:
Hűtve kell tárolni?

Száraz, hűvös helyen, de nem hűtve.

Betty írta:
Ez a nutribird-re vonatkozik mert Én azt ismerem és használtam is. Sok tenyésztő nem szereti.....nem tudom miért.

Mert nehezebben oldódik mint a Kaytee. Az szinte csak a víz láttán feloldódik. Összetételében azonban a Nutribird a jobb. Azért azt hozzá kel tennem: szerintem.

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2011 jún. 18, 21:26 
Köszönöm a válaszaitok!
Megnézem az állatkereskedést, ha ott nem lesz megfelelő, akkor interneten rendelek valahonnan.
Lenne még egy kérdésem, ha nem baj.
Hűtve kell tárolni?

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 18, 21:08 
Az előttem szóló Tamást, Én is csak megerősíteni tudom. Ha netán nem nevelnének a törpe szülők, akkor mindenképpen elég egy 800 gr-os kiszerelés a tápszerből. Ez a nutribird-re vonatkozik mert Én azt ismerem és használtam is. Sok tenyésztő nem szereti.....nem tudom miért.
Ha a nutribird mellett döntesz, akkor az A 21-es változatot szerezd be belőle. Én ezzel jákó bébiket, illetve kacagó gerle fiókákat is neveltem...gerlét nem azért mert szerettem volna szelíd madarat, hanem mert 2 hetes koruktól sajnos nem etették őket a szülők.
Az etetés rendje:
2 hetes korig 2-3 óránként
3-4 hetes korig 3 óránként
5-6 hetes korig 5 óránként
7-8 hetes korig napi 3 alkalommal
9-10 hetes korig reggel és este
10-11 hetes korig már csak esténként......Igaz ez nagyobb madarakra vonatkozik, de szerintem majdnem hasonló a törpéknél is.
A tápszer állagának kb. olyannak kell lennie mint a tejbegríz. Ne legyen nagyon híg, de ne is legyen nagyon sűrű. Ezt ki lehet tapasztalni egy-két alkalom után. Szerezz be a biztonság kedvéért injekciós fecskendőt is, amivel majd fogod etetni őket ha úgy alakul. Én a helyi állatorvostól kaptam. :wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 20:29 
dobronte2 írta:
Egyre több fórumon olvastam, hogy nem etetnek rendesen a szülők(főleg más fajoknál), de nálam szerencsére ez még nem fordult elő.

Igazából, ha nagyon szigorúan akarjuk venni, akkor a folyamatosan rosszul vagy nem nevelő madarakat ki kell zárni a tenyésztésből (persze csak ha megoldható és ha már mindent kipróbáltál).

dobronte2 írta:
Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mennyi kézzelnevelő táp szükséges egy törpepapagáj felneveléséhez?

Egy fészekaljnak a legkisebb kiszerelés kb elég (ez persze függ a fiókák számától és korától is). 400gr vagy 800gr -os. Azt tudni kell róla, hogy kb 1 évig tartható el, utána nem szabad felhasználni. De rajta van a dobozon a szavatossági idő.

dobronte2 írta:
Az is érdekelne milyen időközönként és mennyit kell adni nekik? (Gondolom ez a koruktól függ)

Így van. A nagyon kicsiket 2-3 óránként kell etetni (éjszaka is!) a nagyobbakat naponta 4, később már csak 3 alkalommal (kirepülés után 2x ... aztán csak este... aztán el lehet hagyni a kézi etetést). Minél fiatalabb a madár annál ügyesebbnek kell lenned, mert könnyen félrenyelhet és az halált jelent akkor.

dobronte2 írta:
Azt már olvastam, hogy az Orlux, Nutribird és a Kaytee termékek a jók.
Ezekből a fajtákból melyik jó nekik? (pl.: nutribirdnél A21, A19 stb.)

Ők kisebb madarak, szerintem az Orlux a jó választás (de valójában bármelyik jó).

Hozzászólás 2011 jún. 18, 19:29 
Hello
Egyre több fórumon olvastam, hogy nem etetnek rendesen a szülők(főleg más fajoknál), de nálam szerencsére ez még nem fordult elő.
Esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mennyi kézzelnevelő táp szükséges egy törpepapagáj felneveléséhez?
Az is érdekelne milyen időközönként és mennyit kell adni nekik? (Gondolom ez a koruktól függ)
Azt már olvastam, hogy az Orlux, Nutribird és a Kaytee termékek a jók.
Ezekből a fajtákból melyik jó nekik? (pl.: nutribirdnél A21, A19 stb.)
A kereskedésekben dolgozóknak nem hiszek annyira,mint egy tenyésztőnek.
Szerintem mindig jobb felkészülni előre az esetleges bajokra, mint ha akkor kell sürgősen intézkedni.
A válaszokat előre is köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 12:53 
Nem túl jól látni, de olyan mint amelyik épp száradni kezd szóval szerintem kicsit tovább hagyod érni akkor pont jó lesz. Pázsitfűfélék magját add és légy óvatos nehogy valami mérgező kerüljön a fűmagok közé...

Hozzászólás 2011 jún. 18, 12:49 
Hello
Ilyen érési szakaszban adható a törpéknek a fű.
Valahol azt olvastam, hogy az egyik kedvenc csemegéjük a fűmag.
Kép
Kép

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 jún. 16, 23:30 
Warhawk írta:
Sziszi írta:
Nagyon jó volt azt megtapasztalni, hogy ha baj van és meg van ijedve akkor odajön hozzám.

Apró sikerek, de mégis csak sikerek... ;)

Nem tudom kézhez szoktatni, pedig mindent megpróbáltam. Ezért is volt nagy élmény számomra.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 16, 23:20 
Sziszi írta:
Nagyon jó volt azt megtapasztalni, hogy ha baj van és meg van ijedve akkor odajön hozzám.

Apró sikerek, de mégis csak sikerek... ;)

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 jún. 16, 23:16 
Tegnap a törpém mikor ki volt engedve este, eltévedt a lakásban. Valahogy átkeveredett a lakás másik felébe. Olyan szobába tévedt, ahol még soha nem volt. Anyuval már el is könyveltük magunkba, hogy minimum fél órán keresztül kergetni fogom mire visszaterelem a nagyszobába. Mióta itt van, soha nem szállt rá a kezemben lévő botra. Mondván lesz ami lesz, elindultam a bottal a kezemben hogy visszatereljem az Ő szobájába. Hát ekkor jött a meglepetés. Annyira meg volt rémülve hogy nem tudja hol van, hogy rögtön odajött és leszállt a nálam lévő botra és simán vissza tudtam vinni. Nagyon jó volt azt megtapasztalni, hogy ha baj van és meg van ijedve akkor odajön hozzám.

Valódi név: Balog Attila

Hozzászólás 2011 jún. 11, 20:27 
sry a sok kérdésért
nekem nagy helyen vannak egy 2magas3hoszu és 2.5széles röpdében
az enyémnek inkább olyan rózsaszines az arca
és köszi a válaszokat
:D

Hozzászólás 2011 jún. 11, 16:02 
dobronte2 írta:
attila0407 írta:
hali
rózsásfejüek vannak és azt szeretném meg tudni hogy mekkora odu kell neki és milyen fészkelő anyag?
meg hogy hány napara kellnek és hány nap után repülnek ki?
jaaa és sárga szinüeket azt hogyan kell mondai?lutínó?

Hello
ÉN kereskedésben kapható, hullámosoknak szánt odút használok, de le fogom őket cserélni nagyobbra, mert szerintem ezek kicsik egy min. 3-as fészekaljnak.(16.5x17x18cm)
Fészkelőanyag:
Alulra 2-3 cm vastagon fűrészpor.
ezen kívül tegyél be a "kalitka" aljára szomorú fűz gallyakat és ők azt feldarabolják, a tojó pedig a tollai közé tűzi és fészket épít belőle.
21. napon kelnek és kb. 5 hetesen repülnek ki.
ÉN 7-8 hetesen szoktam őket leválasztani.
Ez attól függ, hogy a nagyok belevágnak-e egy újabb költésbe és persze a kicsik fejlettségi szintjétől.
Akkor mondjuk lutinónak, ha sárga a teste, de a feje piros.
Létezik narancsarcú lutinó is, annak narancssárga a feje.
EZEK A SAJÁT TAPASZTALATAIM, úgyhogy nem biztos, hogy tökéletes, de nálam bevált.
Remélem segítettem.

Sziasztok
Azért mielőtt ezeket a kérdéseket feltetted végigolvashattad volna a fórum előző hozzászólásait mert le vannak írva.
Elsőre hullámos odú tökéletes, volt már hetes fészekalj mégis elfértek. Nagyobb azért fölösleges mert addig nem fognak semmit csinálni amíg egy tonna árat nem hordtak be és a végeredmény ugyanúgy egy kis hely marad. Tudják ők hogy mekkora helyre van szükségük. Persze ha olyan a pár hogy hordja az anyagot. A fűrészpor jó dolog de csak télen akkor is csak azért hogy amíg meghordják a fészket ne fázzanak az üres fán, ilyenkor fölösleges.
Hány napra kelnek és mikor repülnek ki? szerintem 1000 különböző körülmény határozza meg és ezekkel annyira fölösleges foglalkozni hogy nem is térnék ki rá. Amikor kikelnek ki lesznek kelve és amikor akarnak úgyis kirepülnek. 5 hét elteltével azért már tutira kiszedheted a tojásokat ha nincs fióka. De inkább ne piszkáld őket folyamatosan azzal hogy nézegeted az odújukat.
Fióka leválasztás kirepüléstől számított 2-4 hét, de ha kis helyen vannak és a tojó ismét tojt a hím bánthatja a kicsiket szóval érdemes figyelni. Idő előtt azért nem érdemes leszedni a kicsiket mert nem biztos hogy túlélik, bár ilyen tapasztalatom nincs.
Lutinónak az arca piros ha csak nem opalin amit kétlek szóval a sima rózsásoknál maradjunk inkább az arc pirosságánál illetve narancsosságánál.
Üdv
/ előbb olvasni aztán kérdezni/

Hozzászólás 2011 jún. 11, 8:51 
attila0407 írta:
hali
rózsásfejüek vannak és azt szeretném meg tudni hogy mekkora odu kell neki és milyen fészkelő anyag?

Hello
ÉN kereskedésben kapható, hullámosoknak szánt odút használok, de le fogom őket cserélni nagyobbra, mert szerintem ezek kicsik egy min. 3-as fészekaljnak.(16.5x17x18cm)
Fészkelőanyag:
Alulra 2-3 cm vastagon fűrészpor.
ezen kívül tegyél be a "kalitka" aljára szomorú fűz gallyakat és ők azt feldarabolják, a tojó pedig a tollai közé tűzi és fészket épít belőle.
21. napon kelnek és kb. 5 hetesen repülnek ki.
ÉN 7-8 hetesen szoktam őket leválasztani.
Ez attól függ, hogy a nagyok belevágnak-e egy újabb költésbe és persze a kicsik fejlettségi szintjétől.
Akkor mondjuk lutinónak, ha sárga a teste, de a feje piros.
Létezik narancsarcú lutinó is, annak narancssárga a feje.
EZEK A SAJÁT TAPASZTALATAIM, úgyhogy nem biztos, hogy tökéletes, de nálam bevált.
Remélem segítettem.

Valódi név: Balog Attila

Hozzászólás 2011 jún. 10, 22:23 
hali
segitséget szeretnék kérni a tenyésztésükel kapcsolatban

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 jún. 9, 23:27 
Frici írta:
Úgy tűnik mind a hat törpém olajzöld lesz. És már csípnek :lol: .

Kép

Frici grat a fiókákhoz, ahogy látom nem kicsit csíp a drága. Az enyémek nem csípnek, sem a pár sem a kicsik,sem a fekete fejű, neki viszont kellene egy pár egy tojó.Van valakinek?

Valódi név: Kálmán

Hozzászólás 2011 jún. 9, 21:42 
Azt hiszem elkelt a legutóbb említett párom.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 jún. 8, 22:41 
Sziasztok, pár friss kép.

Nagyobbik.
Kép

kisebbik
Kép

Valódi név: Kálmán

Hozzászólás 2011 jún. 8, 17:55 
Sziasztok!

Úgy esett, hogy el kell adnom a lutínó rózsás költőpáromat. Egy éve vannak nálunk, két hibátlan fészekaljat neveltek ki, és folyamatosan megy a 'családépítés', lakásban vannak tartva, nem szelídek, elég félősek, de egészségesek. Azt, hogy mennyi idősek, nem tudom, két év körül lehetnek.
Budapesten lakom, itt személyesen 8000Ft-ért már vihető a pár.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 7, 19:57 
Warhawk írta:
Frici írta:
Elintézik ők, szépen méretre vágják, le is levelezik :D .

Én amíg saját szememmel nem láttam el sem hittem volna, hogy mennyit képesek felszecskázni és felhasználni :lol:

Ajaj! Az én mandzsu füzem még alig két méteres fácska, tegnap óta kissé megviselt :eye: és még ott van a másik két törpe is! Azt hiszem kunyiznom kell a szomszédtól. :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 7, 19:39 
Frici írta:
Elintézik ők, szépen méretre vágják, le is levelezik :D .

Én amíg saját szememmel nem láttam el sem hittem volna, hogy mennyit képesek felszecskázni és felhasználni :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 122  Következő