Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 29, 17:35 
MajinVegeta írta:
Penanntot/Rozellát esetleg lehet együtt tartani Kecskepapagájjal?

Szia MajinVegeta!

Nem tudom, de úgy néz ki, hogy Te nem akarod azt, hogy jó legyen a madaradnak! Már ez előtt is írtam és most is azt írom, ha már van helyed két db madárra, akkor miért nem azonos fajút tartasz együtt???

Egyébként a pennant és a rozella is agresszív faj! Még saját fajtásaival is, nem hogy más fajjal! Költési időszakon kívül megvannak más fajjal is...

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2011 jún. 29, 14:57 
Én a szülők bénázására tippeltem, merthogy első nevelésük... De akkor megnézem a többi tényezőt is.
Köszi!
Üdv.: Ádám

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 29, 14:17 
Adams88 írta:
Észrevettem hogy a kicsik begye levegővel van felfújva. Volt hogy meg is "büfiztettem" őket.
Ennek ellenére 1-1 megintcsak elpusztult. Végül 3 maradt amit meg is tudtam gyűrűzni, de mára azokból is a legkissebbet halva találtam meg, úgy felvolt fújva mint egy lufi...

Inkább a betegséges topikba illik ez, de ... a beggyulladás kialakulhat ha a szülők bénáznak (nem ürül ki a begy rendesen), de sokkal inkább a fertőzött takarmány (zöldeleség!) vagy esetleg megromlott lágyeleség okoz ilyesmit.

Én a kajájukat nézném át először.

Hozzászólás 2011 jún. 29, 13:14 
Penanntot/Rozellát esetleg lehet együtt tartani Kecskepapagájjal?

Hozzászólás 2011 jún. 29, 13:11 
Warhawk írta:
MajinVegeta írta:
Legalább 30 fajta papagáj volt benne: a Rozellától kezdve a Jácintkék arán át, mindenféle papagáj volt, még pálmakakadu is.(És ez mind szabadon,ott repkedtek mellettem,volt pl. egy kis Inka kakadu amit még egy kis napraforgómagért cserébe meg is tudtam simogatni).

Ez hatalmas élmény lehetett! Tudtál fotózni is esetleg? Szívesen megnézném azokat a madarakat képen (vagy videón... vagy élőben is akár :D)

Igen,fantasztikus volt :) Persze,fotóztam bőven,pénteken feltöltök néhányat.

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2011 jún. 29, 10:46 
Sziasztok!
Van egy másfél éves ékes párom akik most költöttek először.
A tojó 7 tojást rakot, nagyon boldog is voltam, főleg mikor megnéztem és mind a 7 szemes volt.
A fiókák szépen ki is keltek mind a heten, de sajnos akik utolsónak keltek elpusztultak, eltaposhatták a nagyobbak.
Észrevettem hogy a kicsik begye levegővel van felfújva. Volt hogy meg is "büfiztettem" őket.
Ennek ellenére 1-1 megintcsak elpusztult. Végül 3 maradt amit meg is tudtam gyűrűzni, de mára azokból is a legkissebbet halva találtam meg, úgy felvolt fújva mint egy lufi...

Szerintetek minektudható be ez a felfújás? Csak a szülők kezdők és ne aggódjak vagy van valami más ötletetek is?

Köszi!
Jó madarászást!:)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 jún. 29, 3:13 
MajinVegeta írta:
Képzeljétek voltam ma a Mallorca-i Marine Land nevezetű helyen ahol delfin és fóka show a fő látványosság,de megláttam egy madárházat is.Reméltem lesz benne valamilyen papagáj,gondoltam benézek.Legalább 30 fajta papagáj volt benne: a Rozellától kezdve a Jácintkék arán át,mindenféle papagáj volt,még pálmakakadu is.(És ez mind szabadon,ott repkedtek mellettem,volt pl. egy kis Inka kakadu amit még egy kis napraforgómagért cserébe meg is tudtam simogatni). Fantasztikus élmény,aki arra jár semmiképpen se hagyja ki. :)

Mázlista :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 28, 19:53 
MajinVegeta írta:
Legalább 30 fajta papagáj volt benne: a Rozellától kezdve a Jácintkék arán át, mindenféle papagáj volt, még pálmakakadu is.(És ez mind szabadon,ott repkedtek mellettem,volt pl. egy kis Inka kakadu amit még egy kis napraforgómagért cserébe meg is tudtam simogatni).

Ez hatalmas élmény lehetett! Tudtál fotózni is esetleg? Szívesen megnézném azokat a madarakat képen (vagy videón... vagy élőben is akár :D)

Hozzászólás 2011 jún. 28, 18:32 
Képzeljétek voltam ma a Mallorca-i Marine Land nevezetű helyen ahol delfin és fóka show a fő látványosság,de megláttam egy madárházat is.Reméltem lesz benne valamilyen papagáj,gondoltam benézek.Legalább 30 fajta papagáj volt benne: a Rozellától kezdve a Jácintkék arán át,mindenféle papagáj volt,még pálmakakadu is.(És ez mind szabadon,ott repkedtek mellettem,volt pl. egy kis Inka kakadu amit még egy kis napraforgómagért cserébe meg is tudtam simogatni). Fantasztikus élmény,aki arra jár semmiképpen se hagyja ki. :)

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 jún. 26, 23:26 
Sziasztok, igaz nem papagájok de ...

Ma Pestmegye egyik részén jártunk (Szigetszentmiklóson) és egy igazi gyöngyszem
volt felállítva egy hotel mellett.A lakók galambok,1 liba,fácánok,némakacsák, 1 törpe cochin kakas, nyuszik
Íme a képek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 jún. 22, 0:53 
Isteni!! :lol: :lol: :lol:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 jún. 21, 23:44 

Szerintem tetszeni fog... akkor is ha nem papagájos

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 20, 12:16 
feketemarcsi írta:
Képfeltöltés menete itt olvasható. :wink:

Feltölteni csak visszaigazolt regisztráció után tudsz.

Nem a képfeltöltés a baj, hanem a megfelelő topik megtalálása....

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 jún. 20, 10:50 
Nekem se sikerült :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 20, 10:48 
feketemarcsi írta:
Nevezzétek a kis drágáitokat a szépségversenyünkre: http://www.gyorimadaraszok.hu/index.php ... Itemid=118

Én rögvest aknára futottam:

"Kép feltöltése a fórum megfelelő topikjába,..." - azaz hova?

Hozzászólás 2011 jún. 12, 17:44 
jojo írta:
Hőhatással sem lehet kiirtani a vérszívó madártetű atkát?Gondolok itt hőlégfúvóra, vagy gázperzselőre.

Mi van ha a falakat, az odúkat az ésszerű határon belül felforrósítom?

De, ebben igazad van, azzal ki lehet irtani, amennyiben van 5 kalitkád és benne 5 pár madár. Azt könnyen meg tudod oldani így. Egy madárház esetén már 100%-osan lehetetlen. Persze gyéríteni jó.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 jún. 12, 17:36 
Hőhatással sem lehet kiirtani a vérszívó madártetű atkát?Gondolok itt hőlégfúvóra, vagy gázperzselőre.

Mi van ha a falakat, az odúkat az ésszerű határon belül felforrósítom?

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 12, 17:35 
Jancsi, a tolla nincs megrágva, szép, rendezettek a tollai. Csak a nyakán vakarózik, de ez is csak egy madaramnál megfigyelhető. Ide csepegtettünk ivermectint tegnap. Elvileg 3 hét múlva meg kéne ismételni, de látván a madár riadalmát nem szeretném újabb stressznek kitenni, ezért is kértem a segítségeteket, hogy mit lehetne ivermectin helyett alkalmaznom. Ezt a neostomosant megkeresem a neten azért.
Köszi.

Hozzászólás 2011 jún. 12, 17:25 
Betty írta:
Jancsi mondjuk tetvekre vagy külső élősködőre gondoltam. Igyekszem a tisztaságukra ügyelni, így a kisebb madarakat hetente 2x, a nagyobbakat pedig hetente 1x takarítom és igazándiból megelőzésre szeretném használni.

Az egyik madaram (nagyobb) vakarózik kicsit, de nem tudom, hogy ez most a vedlés miatt van-e vagy lakik a tollában valaki.

Engem a férgek irtása jobban érdekelne. A tetveknél két féle típusra lehet elkülöníteni a dolgot. Biztos van több is, de ami esetünkben meghatározó: Tolltetvek. Na rájuk bármilyen állatgyógyszertárban kapott készítmény tökéletes. Nekem a tetvek díszbaromfik kapcsán jelentenek problémát, pl tolltetű ellen a legalapabb neostomosannal való permetezés totál jó. De lehet kapni egyszerűbb dolgokat, kézi spriccolós piretmix, stb.
Egyébként könnyen rájöhetsz van-e tolltetü a madáron, nézd meg, hogy éppek-e a tollak,vagy meg van rágva? Főleg a szárny alatt, kloáka környékén szoktak összegyűlni a kis dögök.
A másik típus a vérszívó madártetű atka ami viszont nem a madáron tartózkodik, hanem repedésekbe bújik el és éjszaka mászik rá a madárra vért szívni. Na ez az a típus ami kiirthatatlan, csak gyéríteni tudod az állományt. Bármit használsz rá, nem tudod 100%-osan kiirtani. Szinten tartás a kezelési mód..... Többnyire olyan készítményekkel amik madárra nem is kerülhetnek. Az ivermectint pl "kiröhögik". Állatorvosból is megkérdeztem párat, azt mondták esélytelen kiirtani. De főleg baromfinál probléma.

Hozzászólás 2011 jún. 12, 17:18 
Ez csak B vitamin koncentrátum, élősködökre biztos nem jó.

A tollmolyt még az almaecetes víz is elűzi, ha abban fürdik a madár. (savas hatása miatt) Állítólag :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 100  Következő