Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 22, 0:03 
Most illene írnom valamit de csak zavaros gondolatok gomolyognak bennem....
Életem egyik , ha nem a legszebb éve volt ez !...
Eszteró Lajossal való találkozásom után Küzmös Csabi belépése volt ennek a csodálatos esztendőnek az alapja. Ha ők nem invitálnak és nem biztosítják a lehetőséget, akkor valószínűleg sohasem találkozhattunk volna...Még belegondolni is szörnyű, hisz minden áldott nap reggel, délben, este ugrok a gépre, hogy mi történ a tyúkudvarba...ha ezt csak 2 napig nem tehetem meg már beteg vagyok, elvonási tüneteim vannak...
Nem is tudom pontosan mennyi évet töltöttem azzal, hogy ennek a különleges madárnak a HARZER ROLLER kanárinak nagyobb érdeklődést gerjesszek, ezért írtam a DM-ben is és próbáltam meg sokféleképpen népszerűsíteni a magam módján. Sajnos amennyi új tenyésztőt sikerült "megmérgeznem", annyi hagyta abba különféle okok miatt a roller tenyésztését. A különféle okokat most nem részletezném mert nem szeretnék ünneprontó lenni....
A kompjuterek világa volt az igazi segítség ! Óriási érdeklődés mellett sikerült beindítani a ROLLER image-t. Tisztában voltam, hogy pusztán azzal, hogy leírom e madár nacionáléját még nem fognak a kíváncsiságtól szétszedni, tehát a már annyiszor bevált játékos, néha
pajzán stílust kellet bevetnem, melynek hatására annyian bekéreckedtek hozzánk... Ma olyan világot élünk, hogy a merev tudományosság hamvában hal meg ! A legnagyobb professzorok is akkor tudnak hatást elérni a ma egyetemein, ha az előadásukat jó poénokkal fűszerezik.
Azért arra kinosan ügyeltem (legalább is az elején), hogy a lényeg a roller maradjon...Ma is így van ez. Éljük a topik bűbájos életét s közben rendezgetjük egymás tárgyi problémáit. Már mindenki tud egy egy jó gondolattal szolgálni egymásnak és ez nagyszerű, hisz ez volt a célom !
Már nem én prédikálok a rollerezés szépségeiről nehézségeiről hanem MI...TI !!! Megfogható közelségbe került a téma, a roller kanári sok családba költözött vissz sokkal igényesebb repertoárral, világszinvonalú tejesítménnyel. Nem hiszem hogy akad ebben az országban ember, aki a mára kifejlődött minőségi magyar rollerek hangját leminősítené, vagy a jól ismert csapperek fütyülése mögé helyezné...?! Több viszajelzést kaptam (épp az előbb is), ahol korábbról volt csapper a lakásban és a most hozzávásárolt roller éneke elvarázsolta úgy a családot, hogy már keresnek a színkanárinak helyet máshol...
Summa summárum...ez a virtuális lehetőség megmentette a magyarországi rollerezést !...Persze ehhez kellet egy olyan csapat is akik hogy, hogy nem belezúgtak a témába és elhitték azt amit írtam erről a csodálatos madárról...
Szárnyal a topik, a tyúkudvar, ahol már régen a tyúkocskák, libucik a főszereplők, bűbájos csicsergésük bearanyozza a legborostásabb lelkeket is ! ...Remek ötlet a téli nagytalálkozás, ahol a szakmai tapasztalatcserét követően ugorhatnánk is egyet egy jó rokizenekarra...
Tehát szép és eredményes volt a múlt és már látszik az eseményekben gazdag örömteli jövő !!!...
Ehhez kívánok minden "családtagomnak", vendégnek sok sikert, örömöket azzal a végszóval hogy : Köszönöm szépen......jó veletek !!!

Hozzászólás 2008 feb. 21, 23:12 
Mindenkinek Kívánok még nagyon sok közös szülinapot! Kezdeti nehézségek után azért én is merek már írogatni a fórumon először nem így volt hiszen annyira közösnek tűnt minden! úgy gondoltam utólag már nehéz beilleszkedni de tévedtem! nagyszerű emberek gyűltek itt össze és örülök hogy én és a Kedvesem is tagok lehetünk! A rollerek már tettek értünk valami nagyot ami nem kézzel fogható most rajtunk a sor mindent bele a fajfenntartás és népszerűsítés érdekében!
Az egyik etetőben találtam két tojit! :? Már csak párat kell aludni és NÁLUNK is indul a szezon már nagyon várom de persze türelmes vagyok!

Hozzászólás 2008 feb. 21, 22:42 
Boldog szülinapot Mindenkinek!
Köszönjük az osztálynaplót és a megemlékezést Gabesz. Az idézet nagyon frappáns! És a jellemzések is:)
Amaryl nagyon ügyes háziasszony vagy! Jó kaja, kellemes zene. Indulhat a buli:)
Öröm Veletek lenni, közétek tartozni! Nélkületek soha nem lett volna rollerem. És sokkal szegényebb lettem volna nélkülük.

Betettem Fifo-t Lifo kalitjába. Két perc múlva lett olyan verekedés, amilyet még nem láttam. Ijedtemben kikaptam az egyiket. Most Lifo mosolyog rám Fifo kalitjából. Csak a tekintetükről tudom őket megkülönböztetni. Fifo tekintete felnyársal, Lifoé szelíd, kedves.
Nem tudjátok ki vert kit és miért?

Kedves Gabeszem! Hogy van a pici madár?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 21, 19:41 
Hát Amaryl !

Jól kidöglesztettél....

kihangosítottam a zenét és felkértem a bordámat egy táncra, hát alig kapok levegőt....
Kép

..de jól esett...

és miért várjunk 5 évet ... azt a nem virtuálisat decemberben megejtjük, ha fene - fenét eszik is, hiszen két napos lessz a verseny és nincs kifogás.. mindenki úgy készűljön!!!!!!!!!!!!!!!!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 21, 17:10 
Gabesz írta:
Boldog születésnapot, rollerosok!

Nos, lássuk akkor azt a bizonyos osztálynaplót :lol: ! Kérem, aki hallja a nevét, füttyentsen (pfeife)!

DÚÚÚ.......DÚÚÚ......DÚÚÚÚÚ......(jó melyen, hosszan, 18 pontot érőn) :wink:

Aranyosak vagytok, büszke vagyok rá, hogy közétek tartozom! :55:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 21, 16:59 
Gyerekek !....Nagyon elérzékenyültem....hát nem vagyok egy kemény férfi azthiszem.... Most nem tudok írni....csak azt tudom hogy csodálatosak vagytok !!! Egy igazi csapat !!!.....Majd késő este írok egy kicsit értelmesebbet ...Bocsánat !... :cry:

Hozzászólás 2008 feb. 21, 14:38 
Hali ifjúság!!! este 8-9 közt Veletek,itt...egy virtuális koccintásra,termet,kaját,piát megrendeltem,zenét a neco,és doromboló rollerei szogáltatják,mi majd énekelünk hozzá,valahogy így: /meghallgatni kötelező,mert aki nem fújja velünk,az csalt!!!!!és az nem kap pezsgőőt!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=m44z-223 ... re=related

a ma esti számla kifizetését természetesen a főkukori vállalja magára,
Kép

és az 5.szülinapon meg kéne egy össznépi bulit ejteni nemvirtuálisan is!!!!!!! :08: :06: Akkor már lesznek sikerek,kudarcok,sztorik...szóval a lényeg,Veletek,akkor is,ugyanitt!! :40:

Hozzászólás 2008 feb. 21, 14:21 
Ja, amit kérdezni akartam. Olvastam egy újságban, hogy egy alakkanárit be lehet színeszni. Én ezt nem értem, mit jelent? Tudom hogy egyes nők a haját színeszi, de madár???? :?: :oops:

Hozzászólás 2008 feb. 21, 14:16 
Amaryl, gratulálok (és irigyelek), remélem, minden sikerül rendre szerint! Gabesz, te tényleg egy királylány vagy, ez az írás nagyszerü! Mi lett a második toiglival? :37:

Hozzászólás 2008 feb. 21, 13:17 
Szia Csaba !

Az élménybeszámolók közé fel kellene rakni Gabesz elöbbi hozzászólását....

Hozzászólás 2008 feb. 21, 13:15 
nagyon szeretem a tortát máris harapok...
Képbelőle...

Gabesz Te vagy a rolleresek nagykövete és krónikása is egyben.....szép munka volt.... :31:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 21, 12:33 
Boldog születésnapot, rollerosok!

Kép

A rolleros topik 1 születésnapja alkalmából megsütöttem a virtuális szülinapi tortát és kisütöttem a virtuális rollerszakosztály névsorát :wink: . Előtte azonban idézem Dorombolót, Főkukori tanár urat: „2007. február 21. 11:23, Bejártam az internet összes zegzugát, mire végre idekeveredtem ! Kifújom magam és jelentkezem egy nálunk majdnem elfelejtett, de a világon töretlenül szárnyaló tekintéllyel a roller kanárival.” Majd aztán: „Őszintén reméltem, hogy egy - két "zug"rollerost sikerül befognom az internet hálójával, de sajnos nem sikerült erősíteni... Igaz nem olyan egyszerű rábukkanni a rejtekhelyünkre, én is véletlenül estem be "idre" „…Továbbra is szívesen segítek bárkinek aki érdeklődik a legszobább szobamadár, a kedves kis roller kanárival kapcsolatban.”

Minden úgy kezdődött, hogy Kuzmi Admin bábáskodásával Doromboló megszülte a rolleros topikot, majd a keresztelőn sorra dörrentek a nagyágyúk:
Eszteró Lajos: már láttam más fórumon a topikod ajánlatát, biztosan jönnek a kérdések is nemsokára. Nagyon érdekesek az írásaid. Gratulálok!... Azt hiszem ha nekem lenne ilyen dalnokom akkor az enyém lenne a legnótássab…
Neco: De úgy látom érdeklődők már vannak itt a fórumon is. Lehet hogy lassan többen leszünk, és megmozdul e fajta körül valami? Jó lenne, mert egy csoda ez a kis madár. Ahogy egy félkörömnyi fióka a tenyésztő szeme elött formálódik, alakul napról-napra dalnokká, az talán több is mint a természet csodája. Benne van egy kicsit a száz évvel ezelötti tenyésztők munkája, és talán ezt sem szabadna hagyni elveszni.
Ckuzmos: „…nekem ez a törzskönyv dolog nagyon felkeltette az érdeklődésemet! Mi ez? Hogy néz ki? Mi van rajta?”
Ja, és elkárálta magát a topik „törzstojója” is: nagyon valószínű, hogy roller hímem van a kanári háremben… Markáns alak, szigorú sastekintet, izmos lábak… És akkor a rengeteg hasznos szakmai anyag mellett hozta formáját is a mi Dorombolónk: „Lehet hogy neked szirti sasod van ?! Amikor tappog nincs a lába alatt egy mezei nyúl ?....Hihi ! Ne haragudj, én egy vidám pali vagyok és ezt a "szigorú sas tekintet".. ezt le kellett csapnom !” Segítőkészsége is megmutatkozott: „Kicsit bonyolultra sikeredett. Ha valamit nem értesz írj !” Ahhoz, hogy egy év múlva vékonyodva a cérna: Húúúú ! Ezt ha megérted akkor kezdeményezem az EL-nél hogy tömessünk ki és az IDRE székház előtt felállítunk....mármint téged !” :lol: Lehengerlő humorával és segítőkészségével azt hiszem elérte célját: népes tábort gyűjtött maga mellé, nagycsaláddá kovácsolva a topiklakókat akik egyidőben jártak-járnak virtuális rollersulit és szórakozni akár két tyúkólba is teletöltve kéttopiknyi helyet itt a fórumon :D .

Nos, lássuk akkor azt a bizonyos osztálynaplót :lol: ! Kérem, aki hallja a nevét, füttyentsen (pfeife)!

:study:
Doromboló, a Keresztapa avagy a Főkukori
Neco, Délceg Tarajos
El, az IDRE Atyja, vagy maga a Mikulás, ha a jókedv úgy kívánja
Ckuzmos, az Idre MindenhatÓ- (köszi, Kuzmi a szülinapos bevezetőt!)
Gabesz, a Főliba
Lexiből lett Podesz
Nagygabe, kiről kiderült, hogy génjeiben hordozza a rollerezést
Robi- nagyágyú
Gyzslm, keresztnevén Gizmó, „a nem hétköznapi csapat udvari lelkésze”, azaz „villanypásztor”
Tangara, a dezertőr
Amaryl, a nagy titok tudója: „ a rollerezés az örök fiatalság titka”
Rsanyi
Kisfüli
Katica, a „gyönyörű Tangaráné”
Umari
Pociló- Csilla
Bero
Ákos, a fotós
Díszmadár, becenevén Hegedűs Zsolt, ki időközben nagyágyúvá avanzsált
Acca, a terrorista
Nyuzilla, kiről kinyomoztuk, hogy Adrienn, a képtelen nőszemély
Perényi László, a lódoktor, ki „alig várta, hogy belecsöppenjen (a rollerezésbe) és megrészegedjen tőle…”
Norb
Salaam, ki zsidó vallásból átkeresztelkedve lett Zsolt Topolyáról
Iker, Délceg Tarajos, ki maga is nagyágyú
Margó, kedves barátném, a „lipokrom mozaik”
Mona, Liba kollegina, ki nyitotta a kitömöttek sorát
Stephan 01, na ő kihúzta nálam a dugót…
Almamag, tojó két csibével
Candynka
Kynyoo kiskakas
Kophiphi
Gesztor
Péter
Madárka
Raina, a mi napsugarunk
Trubadúr és az erdélyi kopó
Kuvik, a Huhogó Tarajos
Szmolai vagy Imola, ki a drága cuccot favorizálja
Delphi
Márti, Iker felesége
Szili Felvidékről
Robipécs
Elaci
1018
Béla, a második
Balance, kitől megtudtuk, hogy bizony létezik egy fontossági sorrend…
Rollerbird is rollerolna
FMP, Kinga avagy Kynyooné
Fegyverneki Attila is eljátszott a rollerozás ötletével…

A virtuális rollersuliban az a szép, hogy ide nemrolleros kanárisok is járhatnak okulni kanáritudományt, sőt, SOS szakosztály is működik és szomszédos tanólakból is idejárnak Tarajosdoktorok tudományt csepegtetni a buta csibék fejébe 8) ! És hogy mi minden történt az éves rollertanodában? Ajaj! A tömény tananyag mellett oltári sok baromság mindannyiunk egészségére :lol: .

No, és akkor megkértem ezt a négy fickót, sütne nekünk egy akkora tortát, hogy azokat is megkínálhassuk, akik még ugyan nem szóltak hozzá :roll: , de rendszeresen olvasnak minket. Parancsoljatok,szeljetek :wink: !

Kép

Végezetül Dorombolónak szeretettel:
„Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve fölfedezze azt, amit már addig is tudott.” (Paulo Coelho) …És „Irány Horány!”

Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 feb. 21, 18:47-kor.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 feb. 21, 11:00 
Sziasztok,

Had invitáljalak meg benneteket egy kis nosztalgiára!
Doromboló 2007 Feb. 21, 11:23-kor nyitotta meg ezt a "kis" topikot. Ma egy éves! :63:
Az egy év alatt 2553 hozzászólás (vagy beszólás? :) ) született, valamint a már 128 oldalt átfogó eszmecserét 113230 oldalletöltés teszi a forumunk leglátogatottabb témájává.

Azt hiszem mindenki tisztában van az elmúlt egy év alatt elért eredményekkel, főbb eseményekkel.
Azonban én mégis felszeretném kérni Dorombolót, a Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetsége Roller Szakcsoport elnökét, kérem ossza meg velünk, ez alatt az egy év alatt menyire változott a helyzet. Hogy látja jó irányba halad e a Roller kanári népszerűsítése, vagy egyáltalán, menyivel gyarapodott az elmúlt egy évben az egyesületi tagság.

További kellemes eszmecserét és sikeres tenyész szezont kívánva:
Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 feb. 21, 9:42 
Nagyon szépen köszönöm a képeket Gabesz! Gratulálok a kicsihez!

Hozzászólás 2008 feb. 20, 22:02 
Kedves Amaryl, Gratulálok! Ezt ügyesen megbeszélted a madaraddal :wink: !
Ezek szerint teljes nyugodtsággal tehetnéd az összes pénzed a lottóra :lol: !!!

Hozzászólás 2008 feb. 20, 18:14 
halihóóóó!!! mit szóltok,így lenne ötösöm, (igaz,nem lottózom).. megvan az első tojás!!!! :flower: :04:

Hozzászólás 2008 feb. 20, 16:30 
Nagyon cuki lehet apici, láttam egyszer fényképet egy könyvben, mint kis földönkivüliék. Nagyon szurkolok a testvérkének és a másik kismamának, de te is tudod, mintegy hogy mi, vagy hány, fő, hogy egészséges! :lol:

Hozzászólás 2008 feb. 20, 16:10 
Sziasztok! Szia, Raina!

Látom, itt vagy :D , ezért hamar beírkálom a nap fejleményeit, különben lehet, hogy vártam volna estig... Mewrthát a toji még ugyanúgy van, ahogy a reggel hagytam. Még nincs pici :( , de még nem haladta túl az időt, úgyhogy reménykedem... Pindurom kapott enni a mamától, már több rendben is megfigyeltem, persze tisztes távolságból 8) . A cérnavékony nyakacskáján bunkó nagy fej két gülü szemecskével és pár szál antennával a fején nagyon aranyos :lol: . Csak már jönne a testvérke!

És Ilusom is megörvendeztetett egy gyönyörű szép tojáskával!!!! :D Tőle azért többet várok el, hisz ő már gyakorlott kismama (2 éves) és Illésem is szépen belejött a férfias munkába!

És látom, hogy lassan, fokozatosan indul a mókuskerék, mindenkinél szépen felgyorsul a tempó, az események egymást fogják követni :wink: ! Köszönöm, hogy szurkoltok nekem :D , én is ugyanúgy drukkolok a Ti sikereiteknek! Húzzatok bele!

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 20, 16:07 
Hajra Gabesz! Nagyon örülök neked és remélem, a lusti is kijött a tojásból. Csak most ne szúrj el semmit, várom a folytatást! :55:

Hozzászólás 2008 feb. 20, 11:24 
Szép napot! a tizennyolcaskám,amelyik megfúrta a fészket,már bent trónol,a fiú meg körüludvarolja!! nagyon jó köztük az egyetértés)))tojás még ugyan nincs,de ma még akár lehet is! :01:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 261  Következő