Most illene írnom valamit de csak zavaros gondolatok gomolyognak bennem....
Életem egyik , ha nem a legszebb éve volt ez !...
Eszteró Lajossal való találkozásom után Küzmös Csabi belépése volt ennek a csodálatos esztendőnek az alapja. Ha ők nem invitálnak és nem biztosítják a lehetőséget, akkor valószínűleg sohasem találkozhattunk volna...Még belegondolni is szörnyű, hisz minden áldott nap reggel, délben, este ugrok a gépre, hogy mi történ a tyúkudvarba...ha ezt csak 2 napig nem tehetem meg már beteg vagyok, elvonási tüneteim vannak...
Nem is tudom pontosan mennyi évet töltöttem azzal, hogy ennek a különleges madárnak a HARZER ROLLER kanárinak nagyobb érdeklődést gerjesszek, ezért írtam a DM-ben is és próbáltam meg sokféleképpen népszerűsíteni a magam módján. Sajnos amennyi új tenyésztőt sikerült "megmérgeznem", annyi hagyta abba különféle okok miatt a roller tenyésztését. A különféle okokat most nem részletezném mert nem szeretnék ünneprontó lenni....
A kompjuterek világa volt az igazi segítség ! Óriási érdeklődés mellett sikerült beindítani a ROLLER image-t. Tisztában voltam, hogy pusztán azzal, hogy leírom e madár nacionáléját még nem fognak a kíváncsiságtól szétszedni, tehát a már annyiszor bevált játékos, néha
pajzán stílust kellet bevetnem, melynek hatására annyian bekéreckedtek hozzánk... Ma olyan világot élünk, hogy a merev tudományosság hamvában hal meg ! A legnagyobb professzorok is akkor tudnak hatást elérni a ma egyetemein, ha az előadásukat jó poénokkal fűszerezik.
Azért arra kinosan ügyeltem (legalább is az elején), hogy a lényeg a roller maradjon...Ma is így van ez. Éljük a topik bűbájos életét s közben rendezgetjük egymás tárgyi problémáit. Már mindenki tud egy egy jó gondolattal szolgálni egymásnak és ez nagyszerű, hisz ez volt a célom !
Már nem én prédikálok a rollerezés szépségeiről nehézségeiről hanem MI...TI !!! Megfogható közelségbe került a téma, a roller kanári sok családba költözött vissz sokkal igényesebb repertoárral, világszinvonalú tejesítménnyel. Nem hiszem hogy akad ebben az országban ember, aki a mára kifejlődött minőségi magyar rollerek hangját leminősítené, vagy a jól ismert csapperek fütyülése mögé helyezné...?! Több viszajelzést kaptam (épp az előbb is), ahol korábbról volt csapper a lakásban és a most hozzávásárolt roller éneke elvarázsolta úgy a családot, hogy már keresnek a színkanárinak helyet máshol...
Summa summárum...ez a virtuális lehetőség megmentette a magyarországi rollerezést !...Persze ehhez kellet egy olyan csapat is akik hogy, hogy nem belezúgtak a témába és elhitték azt amit írtam erről a csodálatos madárról...
Szárnyal a topik, a tyúkudvar, ahol már régen a tyúkocskák, libucik a főszereplők, bűbájos csicsergésük bearanyozza a legborostásabb lelkeket is ! ...Remek ötlet a téli nagytalálkozás, ahol a szakmai tapasztalatcserét követően ugorhatnánk is egyet egy jó rokizenekarra...
Tehát szép és eredményes volt a múlt és már látszik az eseményekben gazdag örömteli jövő !!!...
Ehhez kívánok minden "családtagomnak", vendégnek sok sikert, örömöket azzal a végszóval hogy : Köszönöm szépen......jó veletek !!!