MajinVegeta írta:
Amúgy ők általában nagyon zajosak?
Már próbáltam egyszer rávezetni téged, hogy ez az egész zajszint elég relatív dolog. Egyrészt függ nem csak a madár fajától, de magától a madártól is (egyedileg változó). Ráadásképp aki nyilatkozik erről annak is lehet teljesen más mércéje zajosság, hangerő tekintetében mint neked vagy a szüleidnek. Ennélfogva szinte lehetetlen megmondani, hogy az XYZ faj megvétele esetén téged/rokonokat/szomszédokat mennyire fogja majd zavarni az esetleges zajosság.
Példának okáért egy fészekaljból származó két madár közül az egyik mondjuk egyfolytában kiabál. Amikor meglát azért amikor nem akkor meg azért. Amikor unatkozik azért amikor éhes akkor meg azért. Ezek után a gazdája azt fogja neked mondani, hogy iszonyatos madarak ezek, ő is épp most adott túl rajta. Ugyanakkor a másik madár gazdája nevetni fog az egészen azt mondja majd, hogy szinte néma ez a madár, ideális akár panelbe is. Semmi gondod nem lesz vele. Na, akkor most kinek van igaza? Mindkettőnek. És közelebb vagy a kérdésed megválaszolásához? Nem nagyon.
Csak azt tudom mondani neked, hogy győződj meg róla saját füllel (tenyésztőnél, boltban, gazdinál), de nem 5 perc alatt, hanem sokáig figyeld, esetleg különböző időpontokban. Döntsd el te, hogy szerinted nektek mennyire lesz ez hangos/zajos. És ne paraméterek alapján dönts, hanem a szívedre hallgass. Ha az nem mond semmit, akkor marad a
Maine Coon mint a legjobb választás.
Ja igen. Még egy apróság. Bár már szerintem ezt többször kitárgyaltuk, de minden papagáj hallatja a hangját és tud zajos is lenni (kivéve Conure ajánlásában felvázoltak). Azon fajok is amik jellemzően csendesek nem épp szépségükről (bár ez is relatíve) vagy jó idomíthatóságukról híresültek el. Szerintem ennek alapján sosem fogsz tudni választani/dönteni.