Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:18 
doromboló írta:
Gratula Gabeszka !
Látom fogtatok egy lepkét ! :lol: ... Hát,.. szép pár ezek !...Egyforma a hobbyjuk !..... A francba, hogy nekem nem sikerült. Az első ágyasomat egy irodalmi szinpadon ismertem meg, a másodikat egyik autóversenyemen, a harmadikat meg....társkeresőn ( :oops: )...minden passzolt csak a madár nem jött szóba.. :lol: ..Most hogy abbahagytam a szavalóversenyeket, az autóversenyzést, maradtak a madarak...amiről az elején nem sok szó esett....Azért ellene nincs mert amíg siker van, addig tetszik neki, de hogy a konyhakredenc(...crealwater revivál)-be madarak...Hát attól Dunának menne !!! :shock:
Szóval Isten hozott lepkécske !....
De akkor ki a Moncsi ????? :?

:lol:

Erre nem lehet törekedni. Egy éve lakunk együtt, és csak most bújt ki a szög a zsákból! Ennyi a lappangási ideje! :P :lol:

Az a crealwater pedig clearwater. :twisted: Hát igen, tök jó, hogy van aki a 60-as évek zenéjére nosztalgiázik, mer' én akkor ezexerint siheder vagyok! 8)

A Moncsi elLepkésedett és fordítva, jelentem! :thumright:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:18 
Lepke írta:
Moncsi írta:
Szia Doromboló!

Egy csendes kanáribarát vagyok, aki nap mint nap élvezettel olvasgatta a fórumot, és szurkolt nektek, hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnétek :D !
Engem tavaly nyáron fertőzött meg a roller láz, amikor (lányom unszolására)
elmentem egy kereskedésbe és meghallgattam a csodaszép éneket! Persze, hogy a kis füttyössel és egy szép tojóval tértünk haza :lol:
Összel megörvendeztettek 3 kis fiókával is, a hím már gyakorolja a nagyok énekét!
Most csak 2 tojás van alatta, (a másik kettő rejtélyes módon eltünt tegnap :( ),remélem lesz belőle kis füttyös!
Moncsi

Szia Moncsi! :)

Azért én elárulok még Rólad annyit, hogy Nálad embernek és állatnak is nagyszerű helye van. Mint egy gondoskodó tyúkanyó vigyázod mindenki életét és megalkottál egy földi paradicsomot, amit remélem nemsokára láthatunk... :wink:

Moncsi!

Gyönyörűek a madárkáid, a sok helyért, ami rendelkezésedre áll, nagyon irigyellek!!!

Nekünk is van két repülő citromunk! 8) Egyszer még fotó is lesz róla... :roll: Tuti, hogy az egyik Huligánnak kanári volt az anyja, úgy gurgulázik! :lol:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 15:10 
doromboló írta:
Gratula Gabeszka !
Látom fogtatok egy lepkét ! :lol: ... Hát,.. szép pár ezek !...Egyforma a hobbyjuk !..... A francba, hogy nekem nem sikerült. Az első ágyasomat egy irodalmi szinpadon ismertem meg, a másodikat egyik autóversenyemen, a harmadikat meg....társkeresőn ( :oops: )...minden passzolt csak a madár nem jött szóba.. :lol: ..Most hogy abbahagytam a szavalóversenyeket, az autóversenyzést, maradtak a madarak...amiről az elején nem sok szó esett....Azért ellene nincs mert amíg siker van, addig tetszik neki, de hogy a konyhakredenc(...crealwater revivál)-be madarak...Hát attól Dunának menne !!! :shock:
Szóval Isten hozott lepkécske !....
De akkor ki a Moncsi ????? :?

:lol:

Erre nem lehet törekedni. Egy éve lakunk együtt, és csak most bújt ki a szög a zsákból! Ennyi a lappangási ideje! :P :lol:

Az a crealwater pedig clearwater. :twisted: Hát igen, tök jó, hogy van aki a 60-as évek zenéjére nosztalgiázik, mer' én akkor ezexerint siheder vagyok! 8)

A Moncsi elLepkésedett és fordítva, jelentem! :thumright:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 14:59 
Szia Doromboló! ;)

doromboló írta:
Kedves "egyensúly"...Kár hogy nem vagy rolleres...Kellene egy izig vérig rolleres ember idre, pont olyan mint TE !... Kifogástalan amit írsz, őszintén mondom nagyon szívesen olvaslak még így is, hogy "csak" házibarát vagy...El sem képzelhető, hogy beleveszejted magad a mi betegségünkbe ?... Még mit kell csinálnunk, hogy teljesen megfertőződj ?...

Megtisztelsz, köszönöm! :wink:
Ahogy elnézem, egy fából faragtak minket, én sem szeretem félig tenni a dolgom... 8) Az én fő fertőzésem már megvan: a hullámos papesz!
Hidd el, elég nemnormális egy madár ahhoz, hogy bolondulásig imádni lehessen. A majmok elbújhatnak mellettük, amit ezek csapatosan tudnak idétlenkedni :75: :lol:
:81: Épp azon gondolkodtam :51: , hogy megtanítsam a leendő Huligánokat Rollerül. :twisted: :lol: Van egy madaram, ami magától elég jó irányt vett ezügyben, szépen lágyan gurgulázik, hmmm! :59:
Ha gondolod, kölcsönadom Rollert oktatni! :92:

Egyenlőre csak annyit, hogy novemberben kezdtem újra madarászni (24 év után) és 15 Verébszerkezet, valamint 14 Huligán boldogít! Mind ez egy 34 nm-es garzonban! :06:

doromboló írta:
A neved egyedül ami nem tetszik !...Számomra nem létezik az ÉLŐ világban ilyen állapot, hogy "egyensúly", még akkor sem, ha biológusok, zoológusok, ornizológusok, herpeto....szóval sokan ezt a kifejezést gyakorta használják !....Gondolj bele, hogy ha a természetnek volna hoszabb egyensúly állapota az egyenlő lenne a kimerevített világgal az örökkévalóság végével...?! Egyensúly állapot a pillanatok törtrészénél nem tarthat tovább, mert nem tárgyakról, hanem élőlényekről van szó, melyek kiszámíthatatlan módon élnek-halnak, esznek vagy nem, párosodnak vagy nem...?!...és így tovább...
Ha azt a megállapítást mondanánk, hogy BIOLÓGIAI HARMÓNIA !...Az igen !.... De egyensúlytól mentsen meg az Isten....?!....Ezért sokkal jobban illene ez a kifejezés hozzád - "harmónia"....Amiket és ahogy írsz az maga a harmónia !...Őrülök hogy itt vagy velünk !.... (roller?)

Valóban, a mérleg nyelve sosincs középen: okból okozat lesz és fordítva. Ha a mérleg nyelve középen maradna, akkor mi még a fáról sem jöttünk volna le... :wink: Mert semmi értelme az egyensúlynak onnantól kezdve, hogy létrejött!!! Az egyensúlyra való törekvés, az utazás a lényeg, nem a megérkezés.

No, mivel én túlságosan a végletek embere voltam, jobban tettem ha közelítettem arra a bizonyos állapotra. De ezt is túlzásba vittem!! :93:

Nekem megteszi a Balance :wink: . A vihar egyensúlyban van a többméteres hullámmal harmónia nélkül! :twisted:

Én örülök, hogy idetaláltam és ÍGY befogadtatok! :idea:

:17:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 14:07 
Es mi az, hogy torzsája? :oops:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 14:06 
Najó, Herr Mathias, de nekem nicsen dohánygyárom, vagy nálatok ezt a piácon árulják? Hol szedsz te :flower: dohánylevelet?

Hozzászólás 2008 feb. 28, 13:51 
Elnézést ,hogy közbek kukorékolok de preventíve dohánylevél torzsálya beakasztva a szekrény sarkába. meg előzné a :twisted: betelepedést.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 13:43 
szia lepke! Szerintem, te inkább pillangó vagy! De hogyan takarítasz ezt a szekrényt, mármint ha megérkeznek a picike piros jogcím nélküli lakósok :twisted: ? Gőzölő? Ecetbomba?

Hozzászólás 2008 feb. 28, 13:36 
Tisztelt rangidős kakas úr, a jércék terelgetése legyen az ön dolga. Én csak kapirgálok és felszedem a morzsákat, én is szeretnék azon a jó uton haladni . Köszönöm a segítségeteket.

Hozzászólás 2008 feb. 28, 13:29 
Ja és ma délután SZEX! Csak hogy le ne szúrjon Neco! :68:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 13:27 
Hello Doromboló!
Nem gárgyultam meg ezért is kérdeztem, ma is ugyanolyan! Érdekesnek találtam! A fészket megfúrta ő is! A tenyészkalit kész volt mielőtt mentem volna hozzád! Amúgy egy törzslap nem jó nem azonos a madárral! Jó hamar rájöttem mi??? :42:
Nekem a 19-1603/07 madáré van meg! Ha valakinél ez a madárka van akkor szívesen elküldöm neki! Nekem meg a tojóm a 27-1603/07! Erről a madárról leírsz valamit ha még megvannak a papírok? Kösz

Hozzászólás 2008 feb. 28, 12:02 
Mona írta:
Szép jó reggelt (mit reggelt, délelőttöt!) Mindenkinek!

Lepke, drága, kezdem sejteni hova rakjam az égőt. Én kicsi LED-re gondoltam, az nem erős fényű, nem melegít annyira, és ad annyi fényt a madárnak, hogy visszataláljon a fészekre. Vagy ennél azért erősebb kell? Nappal világos van bent, mert az ablak mellett van a szekrény, még a nap is süt rájuk. :05:

Szia Mona!

Bocs, az itteni helyzetből indultam ki :oops: nálunk ugyanis elég sötét a lakás, sajnos.

De ha Nálad világos van, akkor elég a LED is szerintem, sőt, ha süt rájuk a nap, akkor talán világítás a szekrényben csak estefelé kell, meg a borúsabb napokon.

Majd mesélj, hogy sikerült megoldani! :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 11:43 
Moncsi írta:
Sziasztok!

Doromboló! Köszi, és számítok a madarakra :D , természetesen mind a 3-ra!
Igen, olvastam a pároztatás módjáról és egy kis füzetbe már jegyzetelem is a tudnivalókat! A fórumon olvasottak érthetöbbek számomra mint a "szakirodalom" :D
Esetleg ha pü. ben irnál egy számot, hogy sacc/kb. mire lehet számítani az árat illetően, az jó lenne.

Gabesz! Igen, valóban több madaram van. Egy pár zebrapintyel kezdödött két éve az "örület" és már vannak gouldok, rizspintyek, sirálykák, gyémántgalambok, egy pár vöröscsőrű szövő, és egy pár kacagó gerle is ahol most szintén ott figyel a fészekbe 2 kicsi :D , és persze a kanárik. Azt hiszem most összesen 45 szárnyas jószág boldogít, és akkor még a "szárnyatlanokról" nem is meséltem. A volier az előtérbe kapott helyet a többi kalittal együtt, oda szépen besüt a nap ( végig üveges a déli és a nyugati oldala) jól szellöztethetö, azt hiszem igazán jól érzik ott magukat a madárkák. A kanári pár és egy pár a rizsekből valóban a konyhában van, ott is legyen egy kis élet és madárdal! A volier mérete : 150 magas (+50 centi láb), 3 méter hosszú és 80 centi széles, jelenleg az 5 újjonnan előbújt zebrafiókával együtt 28-an vannak. Egy igazán szines és békés kis csapatot sikerült összehozni bele. (már készül az ujabb volier terve, remélem tavaszra meglesz)Azt hiszem az előterem szép lassan madárszobává alakul :lol:

Igazán gyönyörű a kis madárkád! Gratulálok hozzá, és a többieknek is nagyon szorítok, hogy jól és problémamentesen menjenek a dolgok!!!

Mégegyszer köszönöm a szíves fogadtatást, nagyon jó közétek tartozni! :D

Drága Lepke! Ne maradj a háttérbe, kár lenne :D

Szia Moncsi! :D
Igyekszem azért aktivizálni magam. 8)

Már nagyon kíváncsi vagyok a madárkáidra, meg Rád, és a lányokra is. Remélem jövő héten már mesélhetek itt a paradicsomodról. :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 28, 9:41 
Szép jó reggelt (mit reggelt, délelőttöt!) Mindenkinek!

Nálam ma letojta a 4. tojást a madárka, be is tettem így hozzá a másik 3-at, szépen üli. Nagyon remélem, hogy ezeket nem fogja félúton kidobálni! Ha minden simán megy, március 13-án kelnek a bébik!
A másik tojóm ma tojt tojni, maradt az egy tojás. Ő most kezdte a pályafutását, lehet, kicsit döcögősebben megy neki. :D
Viszont eléggé gombóc formájú lett, hogyan látni a tojásvisszamaradást? Mik annak a jelei, mit kell észrevegyek?

Gabesz, csúcs ez a madárka! Méghogy csúnya??? Gyönyörű! Vigyázz ám rá nagyon! :96:
Az antennás képet is várom! :wink:

Lepke, drága, kezdem sejteni hova rakjam az égőt. Én kicsi LED-re gondoltam, az nem erős fényű, nem melegít annyira, és ad annyi fényt a madárnak, hogy visszataláljon a fészekre. Vagy ennél azért erősebb kell? Nappal világos van bent, mert az ablak mellett van a szekrény, még a nap is süt rájuk. :05:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 28, 8:12 
...de azt is írta hogy csak a mellecsontja áll ki, kis zsirréteg van a hasán !...Mondon a Kinyóóó meggárgyúhatott !?...
Asszony !...Mi van a Kinyóva ? Nem vetté észre nála mostanában furcsa dógokat....pl. fényre összerándul, fordítva közeledik rád...vagy ilyenek ?
:57:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 28, 1:27 
Hy!

Nem hiszem, hogy Kinyónál tojásdugulás lenne a gáz, mert nem gubbaszt a madár, élénk. Ezért írtam, hogy a kondis kaja, meg a magányos elhelyezés sztem a gyógyszer.
Füttykalitokkal meg ne foglalkozzatok egyenlőre, mert még nem estek kútba az olasz segélykalitok, azokat meg butaság lenne nem kihasználni.
Szólok időben, ha ez ügyben mindenkinek magának kell lépni.
(különben szólhatok most is :lol: meglátjátok hány fiatal lesz júliusra, és annak a fele kalit kell okt. elejére :wink: ez három hónap, ezalatt be lehet szerezni, le lehet gyártatni mindent )

Nagygabe, nálad mi a helyzet? Simán mennek a dógok?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 feb. 28, 0:12 
Szia ! Matiasz !...Itt mi rolleresek vagyunk ill. van aki a legjobb úton van !
Érezd jól magad....vannak szép kis jércéink is akikkel elég sok bajom van mert egyre nehezebben tudom beterelni őket a tyúkólba ! Egyik sem kiadó azért próbálkozni lehet... :wink:
Szóval a tápba nem kell semmi ! Az úgy jó ahogy van ... Az almával pedig óvatosan mert nagyon hamar oxidálódik... Hasonló a helyzet mint az uborkával, csak frissen !!! Max 1 órára legyen csak előttük...annyit kell adni ami ez alatt elfogy. Annyit tehetsz a táppal hogy a nagyobb darabokat összemorzsolod. Ne is vizezd mert 5-6 óra alatt savanyodik !
Csak szárazon, majd a tojó iszik hozzá annyi vizet amennyi kell...

Hozzászólás 2008 feb. 27, 23:36 
Érdekelne, hogy Quiko táp reszelt almával elkeverve adható-e a most kelt madárkáknak? Szeretnék sok kellemes emberrel ismeretséget kötni. :king:

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 feb. 27, 22:43 
Sziasztok!

Doromboló! Köszi, és számítok a madarakra :D , természetesen mind a 3-ra!
Igen, olvastam a pároztatás módjáról és egy kis füzetbe már jegyzetelem is a tudnivalókat! A fórumon olvasottak érthetöbbek számomra mint a "szakirodalom" :D
Esetleg ha pü. ben irnál egy számot, hogy sacc/kb. mire lehet számítani az árat illetően, az jó lenne.

Gabesz! Igen, valóban több madaram van. Egy pár zebrapintyel kezdödött két éve az "örület" és már vannak gouldok, rizspintyek, sirálykák, gyémántgalambok, egy pár vöröscsőrű szövő, és egy pár kacagó gerle is ahol most szintén ott figyel a fészekbe 2 kicsi :D , és persze a kanárik. Azt hiszem most összesen 45 szárnyas jószág boldogít, és akkor még a "szárnyatlanokról" nem is meséltem. A volier az előtérbe kapott helyet a többi kalittal együtt, oda szépen besüt a nap ( végig üveges a déli és a nyugati oldala) jól szellöztethetö, azt hiszem igazán jól érzik ott magukat a madárkák. A kanári pár és egy pár a rizsekből valóban a konyhában van, ott is legyen egy kis élet és madárdal! A volier mérete : 150 magas (+50 centi láb), 3 méter hosszú és 80 centi széles, jelenleg az 5 újjonnan előbújt zebrafiókával együtt 28-an vannak. Egy igazán szines és békés kis csapatot sikerült összehozni bele. (már készül az ujabb volier terve, remélem tavaszra meglesz)Azt hiszem az előterem szép lassan madárszobává alakul :lol:

Igazán gyönyörű a kis madárkád! Gratulálok hozzá, és a többieknek is nagyon szorítok, hogy jól és problémamentesen menjenek a dolgok!!!

Mégegyszer köszönöm a szíves fogadtatást, nagyon jó közétek tartozni! :D

Drága Lepke! Ne maradj a háttérbe, kár lenne :D

Hozzászólás 2008 feb. 27, 22:32 
Kinó ! Mi a f..sz van veled ?...Ennyire ne légy már almafabuta !...Volt már madarad nagyon jól tudod mit kell tenni a lerobbant tojóval de én is leírtam meg a neco is most megint !...Azért írtam hogy tedd melegre mert azzal hogy kínzod őket már nem tudom mióta , lehet hogy tojásrekedése van szerencsétlennek...ezért kell a meleg...közel kell tenni a fűtőtesthez és víz legyen bőven mert kiszárad...Meg ne kérdezd hány fok mert sosem mértem, csak meleg ! Melegebb mint a teremben mert az ezek szerint kevés volt neki... A Kalitka meg olyan a legjobb ami van ! Nekünk azért ilyenben vannak a madarak mert ilyen lett és ezt jobban be tudjuk tenni a takarásba, dobozba , szekrénybe...
Te még ne ezzel foglalkozz hanem a tojók helyével ! Ha így megy tovább, attól tartok nem kell gondoskodnod a füttykalitokról....
Mikorra lesznek már meg a tojató kalitkák ?...Miért nem szóltál ? Itt lett volna bútor szerű ill. most is van még....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 261  Következő