Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 853 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 19, 9:29 
Hogyne becsülném már meg :) Alig vártam, hogy legyen egy kiskecském. :) A szüleik olyan lelkiismeretesen etetik, pedig féltem tőle, hogy első költés alkalmával milyen szülők is lesznek majd. eddig minde ok. A többi tojást nem mertem elvenni, nehogy megzavarja a tojót. Otthagyhatom ugye?

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 aug. 18, 20:35 
Betty írta:
Hagy dicsekedjek már Én is az egyetlen egy kis kecske fiókámmal :) Szerdán kelt ki a kis drága.
Kép
:thumleft: Meg kell becsülni az egykéket is,nálam is volt már kétszer is, és mind a kettő rendkívül szelíd,kedves madárrá serdült. :D

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 18, 20:07 
Jancsi, gratulálok a befogáshoz Én is. :) Sajnos saját kárán tanul az ember.

Hagy dicsekedjek már Én is az egyetlen egy kis kecske fiókámmal :) Szerdán kelt ki a kis drága. Testvérei nem lesznek, ugyanis a többi tojás üres. Csoda, hogy ez az egy is megfogant, ugyanis a tojó úgy vedlett a fészkeléskor, hogy a tollai úgy néztek ki mint egy molyrágta bunda :)
Bana Jancsi, ez annak a tojónak a fiókája akit Tőled kaptam, a kis szárnysérült. Apuka szintén tőled való. :)

Kép

Hozzászólás 2011 aug. 18, 9:28 
Jancsi ! Gratulálok a sikeres befogáshoz. :D
Nagy élvezettel olvastam én is a beszámolódat .
Csak hab lenne a tortán,ha néhány kép is készült volna a
szökevényekről és azokat közzé is tennéd. :mrgreen:

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2011 aug. 17, 21:53 
Jancsi nagyon-nagyon örülök.A szerencse és a több éves tapasztalatod is segített.Gratulálok!

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 aug. 17, 21:37 
Hello Jancsi,

nálam is meglépett egy tavalyi nagysanyi tojó, netalán megjelenne a ház körül, a módszert igénybe veszem :)

Grat a befogáshoz :)

Üdv.Sanyi

IDRE tag
Valódi név: Viszmeg Zalán

Hozzászólás 2011 aug. 17, 21:06 
Tompe73 írta:
Madaras grat a befogáshoz.

+1

Valódi név: Kálmán András

Hozzászólás 2011 aug. 17, 20:47 
Hatalmas sztori volt madaras :D Én szájtátva olvastam, szinte már izgultam a sorok végén :mrgreen:
És grat a befogáshoz :)
Amúgy a kecskék jelentem nagyon jól vannak, és őrületesen jó fejek!

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 aug. 17, 11:39 
Hát Jani, gratula a befogáshoz! Szerencsés vagy te is és a madarak is. (Remélem anyukád is megnyugodott. :D)

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 aug. 17, 6:21 
madaras86 írta:
Most meg halmozom az élvezeteket.
Azért azt én is megnéztem volna ahogy a nagyok párban kőröznek a ház fölött. :twisted:
Nem semmi kis történet,de minden jó, ha a vége jó. :wink:

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 aug. 17, 0:20 
Madaras grat a befogáshoz.

Hozzászólás 2011 aug. 16, 22:57 
madaras86 írta:
dino írta:
Happy End! :D Élvezettel olvastam a beszámolódat! Ismerős szitu kecskékkel.
Most már ne hagyd abba! Mi ez a sztori a törpékkel? :twisted:

Azokból is elrepült pár db reggel kipakolásnál....Nem az én napom volt.....Peti utána rohant, erre a fürj ott is felröppent és visszarepült, a kezeim közé:D
Durva, hogy 15 év alatt alig megy el madaram, most meg halmozom az élvezeteket. Egyébként benne lehet ebben az is,hogy rengeteg madaram volt most és olyan szállítókat is használtam, amiket egyébként nem szoktam.

Ezek után tarthatod a madaraidat szabadon....úgy is visszarepül Hozzád!...na jó, rossz vicc volt :D Reméljük nem fordul elő a következő 15 évben sem ilyen reptetés!

Hozzászólás 2011 aug. 16, 22:45 
dino írta:

Azokból is elrepült pár db reggel kipakolásnál....Nem az én napom volt.....Peti utána rohant, erre a fürj ott is felröppent és visszarepült, a kezeim közé:D
Durva, hogy 15 év alatt alig megy el madaram, most meg halmozom az élvezeteket. Egyébként benne lehet ebben az is,hogy rengeteg madaram volt most és olyan szállítókat is használtam, amiket egyébként nem szoktam.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 aug. 16, 22:37 

Hozzászólás 2011 aug. 16, 22:00 
Peti, menj te a........:D Jaj a törpéket nagyon megutáltam, miattuk kapkodtam annyira :(

Hozzászólás 2011 aug. 16, 21:49 
madaras86 írta:
Nem aggódtam, ekkor már tudtam, hogy meglesz ő is. Borzasztóan éhesek, szomjasak voltak. Újabb fél óra múlva vissza is jött! Viszont a csalimadarak nem érdekelték, kétszer ugyanúgy nem vágom át őket.....Ehelyett a költúpárok röpdéinek tetejére feldobált paradicsomra vetette rá magát. Merthogy nekem a röpde első 1m-e nyitott tetejű, ide szoktam feldobálni a zöldséget gyümölcsöt és innen szedik le a sanyik, kínák, királyok. Felmásztam egy létrára, kb másfél m-re lehettem tőle, szépen dumálgattam neki, gyanakodv anézett, de a kaja ott tartotta. Lecsaptam rá a hálóval, de elvétettem, éppcsak.......Elrepült, de csak a szomszéd ház tetejére. Ezt eljátszottuk még egyszer. Utána gondoltam egyet és feltettem a csali kalitot a röpdék tetejére, de a gyerek módszerrel, az alját levettem és kaját tettem alá. Aztán kitámasztottam alulról és kötelet feszítettem ki amivel kiránthatom a támasztékot. Pár perc múlva a sándor landolt a röpde tetején, de kb 10m-re. Szépen előre topogott, aztán nézegette a kalitkát, persze a rossz oldalról. Aztán körbejárta és bement!:) Viszont féltem kiráéntani a támasztéákot, nehogy az egész kalit felboruljon, így egész közel mentem ésd úgy húztam ki. MEGLETT!:) Szóval most nagyon boldog vagyok........:)

Köszönjük szépen a részletes beszámolót. Szinte filmet lehetne belőle csinálni :D
Tanulságos eset volt szerintem számodra is. És egyben szerencsés is. Legközelebb biztos kerül plusz drót minden szállítóra ;)
Azért a monori fürjeket még elmesélhetted volna ;) , hogy teljes legyen a sztori.

Hozzászólás 2011 aug. 16, 21:42 
Ja és bocs amiért itt osztottam meg, csak ha már itt kezdtem bele....Nameg itt vannak a hozzám legközelebb álló emberek....

Hozzászólás 2011 aug. 16, 21:40 
Cingiii írta:
Madaras,
nagyon grat... :mrgreen: :mrgreen:
örülök, hogy sikerült megfogni őket... :)

Hát még én!!!! Tanultam az ügyből, az fix, ezután szigorúan megy a drót biztosíték is a zár mellé, duplán bebiztosítok mindent:)

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 16, 21:36 
Madaras,
nagyon grat... :mrgreen: :mrgreen:
örülök, hogy sikerült megfogni őket... :)

Hozzászólás 2011 aug. 16, 21:32 
Nem aggódtam, ekkor már tudtam, hogy meglesz ő is. Borzasztóan éhesek, szomjasak voltak. Újabb fél óra múlva vissza is jött! Viszont a csalimadarak nem érdekelték, kétszer ugyanúgy nem vágom át őket.....Ehelyett a költúpárok röpdéinek tetejére feldobált paradicsomra vetette rá magát. Merthogy nekem a röpde első 1m-e nyitott tetejű, ide szoktam feldobálni a zöldséget gyümölcsöt és innen szedik le a sanyik, kínák, királyok. Felmásztam egy létrára, kb másfél m-re lehettem tőle, szépen dumálgattam neki, gyanakodv anézett, de a kaja ott tartotta. Lecsaptam rá a hálóval, de elvétettem, éppcsak.......Elrepült, de csak a szomszéd ház tetejére. Ezt eljátszottuk még egyszer. Utána gondoltam egyet és feltettem a csali kalitot a röpdék tetejére, de a gyerek módszerrel, az alját levettem és kaját tettem alá. Aztán kitámasztottam alulról és kötelet feszítettem ki amivel kiránthatom a támasztékot. Pár perc múlva a sándor landolt a röpde tetején, de kb 10m-re. Szépen előre topogott, aztán nézegette a kalitkát, persze a rossz oldalról. Aztán körbejárta és bement!:) Viszont féltem kiráéntani a támasztéákot, nehogy az egész kalit felboruljon, így egész közel mentem ésd úgy húztam ki. MEGLETT!:) Szóval most nagyon boldog vagyok........:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 853 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43  Következő