Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 23, 21:22 
*Nóri* írta:
Igen, szegénykémet féltem is, de nagyon figyelek arra hogy változatosan egyenek, minden vitamint megkapnak.

Mármint vitamin készítményeket is adsz nekik?

*Nóri* írta:
Odú természetesen még nincsen bent Nekik mert nagyon fiatalok, tavasszal fogom betenni. Ha esetleg meglenne a 15. tojás is, akkor azt hagyjam a kalitka alján ahova tojta?

Nos, igen. Ott nem fog kotlani, bár az sem kizárt. De ha nem áll le, akkor ki kell találni valamit, akár még az odú is megoldás lehet.

*Nóri* írta:
Te mit javasolnál, mit adjak, és mit ne adjak Nekik?

Mindent adhatsz nekik, csak lágyeleséget ne, meg olyan vitaminkészítményt amiben E vitamin van.

Valódi név: Csáki Nóra

Hozzászólás 2011 okt. 23, 21:01 
Szia Warhawk!

Igen, szegénykémet féltem is, de nagyon figyelek arra hogy változatosan egyenek, minden vitamint megkapnak.
Odú természetesen még nincsen bent Nekik mert nagyon fiatalok, tavasszal fogom betenni. Ha esetleg meglenne a 15. tojás is, akkor azt hagyjam a kalitka alján ahova tojta?
Szoktam Nekik adni sárgarépát, almát, szőlőt, néha főtt rizst, főtt krumplit.... A főtt tojást most szüneteltetem éppen emiatt.
Te mit javasolnál, mit adjak, és mit ne adjak Nekik?
Előre is köszi a segítséget!:)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 23, 20:33 
*Nóri* írta:
Miért lehet káros az egészségére?

Ennyi tojás megterheli nagyon a szervezetét. Ha viszont megkotlik, akkor abba fogja hagyni (ha nem más amíg kotlik) a tojásrakást. Szóval ha nem maradna abba a tojásözön, akkor hagyd alatta, hiába is üresek, remekül ellesz rajtuk. Persze az is lehet nem kotlik, de a tojásgyártást valószínűleg abba fogja hagyni.

Mit adsz nekik jelenleg kaját amúgy? Nem attól "indult be"?

Hozzászólás 2011 okt. 23, 20:00 
Szia Tamás!

Miért lehet káros az egészségére?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 okt. 23, 14:09 
Szia *Nóri*!

Szerintem hagyd, hogy üljön rajta, még ha nem is lesz belőle semmi. Mert így káros lehet az egészségére...

Hozzászólás 2011 okt. 23, 0:03 
Sziasztok!

A múltkor írtam, hogy Sunnyka 13 tojást tojt. A 13. tojást október 18-án tojta, 4 napig nem volt semmi, örültem is neki hogy már nem tojik többet, mert a kis szervezetét csak megterheli. Most, ebben a pillanatban mit látok? Megvan a 14. tojás. Szerintetek mikor fogja abba hagyni? Szerencsére úgy viselkedik mint szokott, szépen repül meg eszik rendesen, de ez akkor is rengeteg. Esetleg van valakinek ilyen téren tapasztalata hogy miért tojik ennyit?
Előre is köszönöm!:)

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 okt. 21, 21:01 
robi83 írta:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni , hogy kinek van tapasztalata erkélyen teleltetésről?
Jelenleg az a rendszer hogy heti 3-4 reptetés, mellett egy 70x45x70-es kalitban vannak éjszakára letakarva egy pokróccal.
Ja nem kiugró erkély 3 oldala védett.
Szia Robi. Én is lodzsán tartom a kecskéimet,igaz hogy ők egész nap szabadok és csak éjszakára vannak 1,3köbméteres bokszokba zárva páronként.
Nekem semmi gondom nem volt velük az elmúlt télen.

Hozzászólás 2011 okt. 21, 19:48 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni , hogy kinek van tapasztalata erkélyen teleltetésről?
Jelenleg az a rendszer hogy heti 3-4 reptetés, mellett egy 70x45x70-es kalitban vannak éjszakára letakarva egy pokróccal.
Ja nem kiugró erkély 3 oldala védett.

Hozzászólás 2011 okt. 20, 21:46 
Szia Jancsi!

Én is örülök, szerintem sem fogom megbánni. :)
Jancsi, ez eszembe sem jutott hogy át lettem vágva! :) Te is ugyan úgy meglepődtél mint én. :D Már 2 napja nem volt tojás, úgyhogy szerintem nem lesz több egyelőre. Hihetetlen hogy tudott Sunnykám ennyit tojni egyszerre, megszakítások nélkül. Most már végre pihenhet a drágám. :) Sunny kicsit sem használja ki Oszikát, áll az etető mellet, és elvárja hogy etessék. :D Oszika hűségesen eteti, igazi férfi! :D

Hozzászólás 2011 okt. 20, 21:39 
Szia Betty!

Az biztos hogy nagyon jó választás volt a Kecskepapagáj, imádom Őket! Annyira értelmesek, okosak meg ragaszkodóak. Nagyon szemetelnek az biztos, de a szeretetük mindent kárpótól. :) Olyankor szoktam becsukni a szemem amikor kitakarítok mindent, adok Nekik magot a tálba, és elkezdenek válogatni a kis lábukkal. Hát mondanom sem kell hogy olyankor mindenhol van mag. :D
Jancsinak tényleg gyönyörű madarai vannak. Tőle szerettem volna papagájokat mindenképpen, a börze pont jókor jött. :)
Szegény, sajnálom hogy soha nem fog tudni repülni. :( Régebben is olvastam a bejegyzéseidet, akkor is úgy sajnáltam szegénykét.
Én is gratulálok Neked a madaraidhoz, olyan gyönyörű mind, és persze a csöppségekhez is! :)
Tiéd a Jákó papagáj a képen?

Hozzászólás 2011 okt. 20, 18:35 
Szia Nóri!

Örülök, hogy sikerült rábeszélnem és ide is írtál:) Szerintem nem fogod megbánni, jó kis társaság van itt:)
És Nóri nem lett átvágva, a kecskéi tényleg nem voltak 3 hónaposak mikor letojt a tojó. Direkt frissen leválasztott madarakat vittem neki Monorra, mert mondta, hogy szelidíteni akarja őket. Nekem eddig 3 hónapos volt a legfiatalabb kecske amiről hallottam, hogy tojt, ez most rekord. A tojásszám pedig uhhhh........Ivarérett madártól is durván sok lenne. Ráadásul nem is két csapat tojás, mert nem volt megszakítás.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 okt. 20, 18:27 
Nóri, nagyon jó választás volt a kis kecskepapagáj, hisz tüneményes kis dögök :) Én imádom őket annak ellenére is, hogy olyan koszt csinál egy pár madár, mint 20 másik pár együtt :D

Jancsitól Én is hoztam már madarakat, hisz nagyon szép állománya van. Tavaly kaptam tőle egy szárnysérült kis tojót, aki erős, élni akaró madárka volt már fióka korában is, de sosem tud majd repülni, hisz a szülei elrendezték a repülni tudását :(Külön volt a többitől mert akkor nem volt mellé való fiatal hímem. Nálam is letojt a földre, etetőtálba, össze-vissza már 6 hónapos kora előtt. Odút nem tettem fel neki csak később mikor kapott egy párt. Első odúba tojásánál mindig kidobálta a tojásokat, rendezkedett, összetörte a tojásokat, ügyetlenkedett. Augusztusban az első igazi költésénél egy nagyon szép kis tarka tojót nevelt fel a párjával és most is két fiókát nevelnek.
Szerintem ha tavasszal adsz nekik odút az bőven elég, viszont a sok tojástól valóban legyengülhet a tojó szervezete. Jól teszed ha adsz nekik vitamint, almát és sok sárgarépát. :) Lágyeleséget ne adjál nekik mert az beindítja még jobban őket. Biztos nagyon jó helyen vannak nálad. Itt a fórumon pedig biztos kapsz majd nagyon sok segítséget :)

Hozzászólás 2011 okt. 20, 17:17 
Sziasztok! :)

Én még új vagyok itt. A fórumot már régóta olvasom, de még soha nem írtam ide.
Nekem 2 sárga Kecskepapagájom van, a hímet Oszkárnak hívják, a tojót pedig Sunnynak. :) Mind a két papagájt Jancsitól vettem augusztusban, a monori börzén. Mindketten gyönyörű, egészséges madarak! :) Sajnos nekem (még) nincsen madárházam, egy jó nagy kalitkában tartom Őket a szobámban. Mindenképpen szerettem volna minél fiatalabb papagájokat venni, hogy könnyebben megtudjam Őket szelídíteni, és hogy minden nap kitudjam Őket engedni a szobámba repülni. A szelídítésükkel semmi gond nem volt, minden könnyen ment, a sok foglalkozásnak meglett az eredménye. :)) Amikor hozzám kerültek, akkor még 2 hónaposak sem voltak.
Képzeljétek el, kb. 1 hónapja észrevettem, hogy Sunny úgy csinál, meg olyan hangot ad ki mintha tojna, de hát mondom biztosan nem, olyan kicsik még. Egyik este megyek haza, látom hogy ott van a kalitka sarkában, nem gubbasztott, csak ott volt. Benyúltam a kalitkába hogy megnézzem, attól féltem nem-e megsérült. Nem tudna megsérülni, de nem tudtam elképzelni, hogy miért van ott. Megsimogattam, hagyta is, utána pedig felrepült a rúdra. Érdekesen viselkedett, meg érdekes hangot adott ki, aztán már lent is volt egy tojás a földön. Először azt hittem nem jól látok, annyira meglepődtem. Nagyon féltettem Sunnykámat, mert sok helyen olvastam már, hogy az odút sem szabad betenni Nekik amíg kölykök, mert elakadhat bennük a tojás, meg bele is halhat a madár. Az nyugtatott meg, hogy előző este is ki voltak engedve, rendesen repült, meg ahogy megtojt utána evett, repült, meg mászott a kalitkán, ugyanúgy viselkedett ahogy szokott. Jancsi azt tanácsolta, hogy vegyem ki a tojást, ki is vettem. Másnap nem tojt Sunnykám, de a következő nap megint lett egy. Attól a naptól kezdve hogy megtojta az első tojást, minden másnap tojt egyet egészen a mai napig. Engem az lepett meg nagyon, hogy fiatalok még, és ennek ellenére is tojt. Amikor az első tojást tojta, akkor nem volt még 3 hónapos sem. Összesen most 13 tojás van! Hihetetlen! Mindegyiket elvettem Tőle, felesleges lenne költenie, mert Oszika biztos hogy nem ivarérett még. Tavasszal már belehet tenni Nekik az odút, alig várom már hogy legyenek kicsik! :) Remélem hogy idén már nem lesz több tojás, szegény Sunnykámat úgy sajnálom, olyan megterhelő lehet ez a kis szervezetének. Az biztos hogy nálam nagyon jól élnek, mindig foglalkozok Velük, kiengedem Őket, és arra is nagyon figyelek, hogy változatosan egyenek, minden vitamint megkapnak. Annyira imádom Őket!
Nagyon büszke vagyok Sunnykámra hogy ilyen ügyes volt, Oszikámra meg azért, mert ott van Sunny mellett, eteti ha kell ha nem, meg udvarol Neki. :)) A napokban egyre többször látom hogy párzanak, elég korán kezdik. :))
Ti mit szóltok a 13 tojáshoz? Minden tanácsot és segítséget szívesen fogadok! :)
Imádom ezt a fórumot, annyira jó témák meg hozzászólások vannak! :))
A képek rovatba tettem fel képeket a drágáimról. :)

Nóri

Hozzászólás 2011 okt. 15, 8:02 
Az ugráló szerintem totál kecske jellegű madár, költés területén is. Legalábbis van olyan ismerősöm aki már 15-20 éve is tenyésztette, nem jelentett különösebb problémát.
Sokan egyébként meg se tudják különböztetni és párba teszik a kecskével. Gyanítom, hogy ilyenkor a kecske üt inkább vissza a kölyköknél. Börzén láttam, illetve nem egyszer hallottam olyat, hogy "hibás színű kecske". Egyébként szerintem a zöldben is szebb a kecske, de ízlések és pofonok. Valószínűleg csak szebb a többség szerint, mert ez terjedt el. Régen szerintem több volt az ugrálókból. Aztán jött a kecskénél is a sárga mutáció, ami által a zöld feledésbe merült, akkor egy időben mindenkinek a sárga kellett, sokkal élénkebb szín, a laikusnak is sokkal jobban tetszett. Hullámosban is a zöldet nem szereti a vevő ugyebár. Ha pedig a sárga kecskét és sárga ugrálót nézzük, annál már egyértelműen és szerintem vitathatatlanul a kecske a szebb.
Egyébként bár nem voltam sokat külföldi börzéken, de amin voltam, azon se volt jellemző az ugráló. Lehet rosszabb a marketingjük:)
A sokszínűnél mondjuk más a helyzet, ott az énekesnél véleményem szerint nehezebben tenyészthető fajról van szó, ami ráadásul nem is oylan rég kezdett el terjedni nálunk. Ráadásul jóval drágább volt mint az énekes, így nyilván kevesebben választották. Aztán jöttek az énekeseknél is a mutációk, amik egy laikus számára szintén sokkal szebbek, színesebbek egy sokszínűnél.
Törpékhez meg hülye vagyok....
Azért szerintem sokszor sokat jelent egy faj elterjedésénél, a beszerzési ára, az eladhatósága, a tartási nehézségek, pl fűtött helyet igényel télen, stb.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 okt. 14, 23:30 
Aha, értem.

De én ezt egy kicsit problémásnak érzem, hogy azért mert valami el van terjedve akkor már a kevésbé elterjedtebbet már nem is keresik.

Bár nem tudom, hogy az ugráló papagáj mennyire könnyen tenyészthető, de ha nem nehéz akkor nem értem, hogy miért nem tartják többen.(A tetszetősség megítélése tényleg szubjektív, mert sztem. az ugráló sokkal szebb mint a kecske de ez ne is legyen vitatéma mert tiszteletben tartom annak véleményét is aki fordítva érzi.)

Azért mert csak külföldön szerezhető be néhány szép pár?

Ez tartana vissza mindenkit?

Most, hogy egyre több olyan papagájt néztem ki magamnak (szürkefejű törpepepagáj, narancsfejű törpepapagáj,hegyi törpepapagáj, szenegáli papagáj tirika papagáj, hooded papagáj, aymara papagáj stb) az az érzésem, mintha az emberek megrettennének a nehezen tenyészthető fajoktól.Nem hiszem, hogy mindig a pénz számít mert még azok sem próbálkoznak akik nem nem gond a zsé.Vagy csak macerától ódzkodnak?
De az is szomorú, hogy még azok sem veszik ezeket akik csak tényleg egy szép madarakat szeretnének társnak.

Most láttam először élőben hegyi törpepapagájokat, és mondhatnám, hogy baromi szépek.Már annyi rózsást, fischerit,feketefejűt láttam a mutációikkal egyetemben, hogy már csömöröm van tőle, már felüdülés volt végre valami más törpét is látni.Ugyanezt érzem az énekeseknél is, sztem. méltántalanul kevesebb sokszínű papagájt, és még kevesebb hooded papagájt tartanak pedig ezek sokkal szebbek mint az énekesek.

Mindenesetre mivel nálam nem elsődleges az anyagi haszonszerzés, tervezem, hogy a fenti ritkaságokból (meg amit nem is említettem) szeretnék valamit szaporítani, "urambocsá" tenyészteni.

Hozzászólás 2011 okt. 14, 22:43 
Szia Jojo!

Szerintem a legnyomósabb érv az, hogy a kecske elterjedtebb. Ugrálóból nehéz vérfrissítést is beszerezni, meg alapból egy szép párt is nehéz beszerezni. Szerintem nem is olyan szépek, mint egy kecske, de ízlések és pofonok. De ha már a kecskénél is nehéz megoldani a jó minőségű idegen madarak beszerzését, akkor mi van egy ugrálónál, amiből többnyire csak 1-2 van a piacokon az is sokszor kecske keverék.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 okt. 14, 21:10 
off

Hali!

Minden hátsó szándék nélkül és csak tényleg kíváncsiságból kérdezek.Ha esetleg rossz helyen akkor kérem a modikat helyezzék át.
Azért kérdezem itt mert itt a helyzetből adódóan több kecskepapagáj fun van itt mint a "csevegő" topikban.

Már többször néztem az ugráló papagájokat és sztem. vonzóbb látvány mint a kecske papagáj. Van olyan nyomós érv ami miatt sokan inkább a kecskepapagáj mellett döntöttetek?Mi szól ennyire a kecskepapagáj mellett?

Nekem még nem volt egyik sem, tehát nem tudom mi az oka a kecskepapagáj népszerűségének az ugráló papagáj ellenében.

Tudom, hogy minden szubjektív, de én furcsállom..
Lehet, hogy gyerekes a kérdés, , hogy "miért ezt és miért nem mást". Kevés ugráló papagájt láttam a börzén, amik elsőre vonzóbbnak tűntek mint a kecskék.

on

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 okt. 13, 21:03 
Gangar, gratulálok az első párodhoz :) Meglátod nemsokára lesz egy tucat kecskéd és nem tudsz majd megállni a vásárlást illetően :wink:

Én sem vagyok "még" egy jó felismerő, de a kép alapján tisztán látszik, hogy párról van szó. A hím sokkal nagyobb és ez a pupilla is mérvadó lehet.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 okt. 13, 6:44 
gangar írta:
Kép
Sziasztok!
Az első kecskéim, ami remélem egy pár.
Megtudtok ebben erősíteni?

Sziasztok,csak annyit fűznék még hozzá hogy ezen a képen jól látszik hogy a hímnek be van szűkülve a pupillája,mert izgatott.
Ez a tojókra nem jellemző.

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2011 okt. 12, 22:41 
Hali!
gangar írta:
Kép
Kép
Kép

Sziasztok!

Az első kecskéim, ami remélem egy pár.
Megtudtok ebben erősíteni?

Hím és tojó :wink: :mrgreen:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 143  Következő