Sziasztok!
A hétvégén én is, mint a fórumról nagyon sokan, a szentesi Országos Bajnokságon jártam, ahol egy nagyszerűen megszervezett kiállításon vehettem részt. A szerdai napon már a madarak beszállításánál ámulatba ejtett maga a helyszín, ami méltó egy Országos Bajnokság megrendezéséhez. Én megmondom őszintén, Magyarországon ennél szebb helyszínen megrendezett kiállítás talán csak a Vajda Hunyad Várában megrendezett Pannónia Kupa, de inkább egymás mellé, mint egymás fölé rendelném a két helyszínt.
Nagyon tetszett az a gesztus, hogy már a megérkezéskor személyre szóló névjegykártyával fogadták a kiállítókat. A madarak bepakolásakor többen is segítettek, személy szerint tőlem ketten kérdezték meg, hogy boldogulok-e, és hogy miben tudnak segíteni. A kiállítási kalitkák, itatók tiszták voltak, pillanatok alatt el tudtam rendezni a madaraimat.
Szombat délelőtt tudtam visszamenni a kiállítás helyszínére, ahol nagyon jó volt találkozni régi és új ismerőseimmel. A kiállított színkanárik mennyiségével és minőségével meg voltam elégedve, szerintem a színkanári felhozatal méltó volt az Országos Bajnokság színvonalához. A látogatottságukról pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Én nem tudom, hogy Szentesen hányan laknak, de hogy szombat-vasárnap tömött sorokban érkeztek az emberek, az biztos, pedig nem ingyenes volt a kiállítás.
Szombat este 6 órától volt a díjkiosztó vacsora, ahová meg voltak hívva Szentes polgármestere, különböző minisztériumokból államtitkárok is. A díjkiosztó ünnepséget különböző programok színesítették: hastáncosok (Doromboló, ha ott lettél volna…), népitáncosok, kint volt a városi televízió is. Én ilyen színvonalasan megszervezett díjkiosztó vacsorán még nem vettem részt, pedig jártam már egypár kiállításon.
Nagyon tetszett, hogy végre nem vonták össze az osztályokat, kiadtak minden díjat úgy, ahogy ez elő van írva. Úgy érzem, hogy mi színkanárisok végre kaptunk is valamit, nem csak adtunk.
Gratulálok Dobos Andrásnak és Hegedűs Zsoltnak. Ami az ő feladatuk volt, azt ők maximálisan, profi módon teljesítették.
Mint másik topikokban olvasható, voltak apróbb szakmai hibák, de szerintem ez nem az ő felelősségük.
Gyönyörűek, egyediek, esztétikusak voltak a porcelán kupák, én még ilyent nem kaptam, pedig van már egypár serlegem.
Ha annyit sikerülne jövőre elérni, hogy a Megyeházán, egy helyszínen legyen megrendezve a kiállítás, a börze és a tenyésszemle, akkor azt hiszem Magyarország legszínvonalasabb kiállításává nőhetné ki magát.
Vasárnap sikerült találkoznom a roller szakcsoport tagjaival. Necoval már ismerjük egymást, de Dorombolóval és Iker Ferivel most találkoztam először. Necoról már tudtam régebben is, hogy kedveli a rock and roll-t, de most már tudom, hogy Doromboló is nagy Led Zeppelin rajongó. Együtt néztük végig a színkanári állományt.
doromboló írta:
Kössssssz !....Készült egy páros kép ahol a két szomszédudvar főkukorai összekapaszkodva dokumentálják a jó kapcsolatot....Benne van a papcsa gépében !...Ezután mindenki földhöz vágott egy előre odakészített roller és csapper championt, ezzel is nyomatékot adva - mint egy vérszerződés után - a további felhőtlen együttműködésnek.
...és ezek után a színkanári felpattant és tojó után nézett, a roller kanárit pedig ki kellet tömetnünk.
Az elért eredményekről néhány szó:
Én két Magyar Bajnoki címet szereztem, recesszív fehér egyéni és kolekció kategóriában, fehér egyéniben enyém lett a 2. és a 3. hely is, illetve a sárga kollekcióm 3. helyet szerzett.
Nyíri Feri 4 Magyar Bajnoki címet ért el, a többi helyezéseit pontosan nem tudom, de majd ő leírja.
Összegezve: én egy kicsit keserű szájízzel indultam el a Magyar Bajnokságra, a korábbi Magyar Bajnokság tapasztalataitól, de nagyon kellemesen csalódtam.
Köszönök szépen mindenkinek mindent, jövőre újra ott vagyok.
Képek: