Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 nov. 17, 23:20 
Sziasztok,osztozzom a Pappcsa véleményén,nekem is nagyon tetszett az a dolog,hogy kaptunk és nem kevesett mint madarászok,értem itt a nevezés,szendvics,kávé és a vacsora,tánc,múri és nem csak arról szólt,hogy bevétel legyen,hanem volt kiadás is bőven.

A szakmai részben volt azért hiba,de ezt nem lehet a Dobos András és a Hegedűs Zsolt múlasztása,mert ők ezt a részt megprobálták megoldani de sajnos aki(k) ezért felelősek voltak,nem igazán tudták végrehajtani,de remélem a jövőben már többen melléjük állnak és a szakmai dolgokban támogatják öket,akár szekcíóként,kanárisok,egzotások,papagályosok,stb.

Gondolok itt elsősorban,hogy olyan személyek kéne besegítsenek a külömböző szekcíókba akiknek már van tapasztalatuk és nem az nekik a fontos,hogy saját magukat emeljék ki a díjkiosztó vacsorán,mert sajnos ezt tapasztaltam és szánalmasnak találom.

Ezt az észrevételt nem csak én állítom hanem többeknek is megszúrta a szemét és ahogy Kuvik írta,sajnos azokat elfelejtették mint azt a 16 éves srácot akinek egy serleg sokkal többet jelent mint nekem vagy akiknél már roskadoznak a serlegek.

Kihangsulyoznám ezzel a Dobos Bandinak és a Hegedűs Zsoltnak a sponzoroknak, a Szentesi polgármesternek meg akik segítettek csak gratulálni tudok,mert nagyon jól sikerült az elöbbi évekhez képest ez a Magyar bajnokság,remélem majd talán jövöre többen besegítenek nekik,hogy a szakmai rész is a helyén legyen,mert ez is fontos gondolom a magyar madarászat felendítésére.

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 17, 21:19 
Sziasztok!

A hétvégén én is, mint a fórumról nagyon sokan, a szentesi Országos Bajnokságon jártam, ahol egy nagyszerűen megszervezett kiállításon vehettem részt. A szerdai napon már a madarak beszállításánál ámulatba ejtett maga a helyszín, ami méltó egy Országos Bajnokság megrendezéséhez. Én megmondom őszintén, Magyarországon ennél szebb helyszínen megrendezett kiállítás talán csak a Vajda Hunyad Várában megrendezett Pannónia Kupa, de inkább egymás mellé, mint egymás fölé rendelném a két helyszínt.

Nagyon tetszett az a gesztus, hogy már a megérkezéskor személyre szóló névjegykártyával fogadták a kiállítókat. A madarak bepakolásakor többen is segítettek, személy szerint tőlem ketten kérdezték meg, hogy boldogulok-e, és hogy miben tudnak segíteni. A kiállítási kalitkák, itatók tiszták voltak, pillanatok alatt el tudtam rendezni a madaraimat.

Szombat délelőtt tudtam visszamenni a kiállítás helyszínére, ahol nagyon jó volt találkozni régi és új ismerőseimmel. A kiállított színkanárik mennyiségével és minőségével meg voltam elégedve, szerintem a színkanári felhozatal méltó volt az Országos Bajnokság színvonalához. A látogatottságukról pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Én nem tudom, hogy Szentesen hányan laknak, de hogy szombat-vasárnap tömött sorokban érkeztek az emberek, az biztos, pedig nem ingyenes volt a kiállítás.

Szombat este 6 órától volt a díjkiosztó vacsora, ahová meg voltak hívva Szentes polgármestere, különböző minisztériumokból államtitkárok is. A díjkiosztó ünnepséget különböző programok színesítették: hastáncosok (Doromboló, ha ott lettél volna…), népitáncosok, kint volt a városi televízió is. Én ilyen színvonalasan megszervezett díjkiosztó vacsorán még nem vettem részt, pedig jártam már egypár kiállításon.

Nagyon tetszett, hogy végre nem vonták össze az osztályokat, kiadtak minden díjat úgy, ahogy ez elő van írva. Úgy érzem, hogy mi színkanárisok végre kaptunk is valamit, nem csak adtunk.

Gratulálok Dobos Andrásnak és Hegedűs Zsoltnak. Ami az ő feladatuk volt, azt ők maximálisan, profi módon teljesítették.

Mint másik topikokban olvasható, voltak apróbb szakmai hibák, de szerintem ez nem az ő felelősségük.

Gyönyörűek, egyediek, esztétikusak voltak a porcelán kupák, én még ilyent nem kaptam, pedig van már egypár serlegem.

Ha annyit sikerülne jövőre elérni, hogy a Megyeházán, egy helyszínen legyen megrendezve a kiállítás, a börze és a tenyésszemle, akkor azt hiszem Magyarország legszínvonalasabb kiállításává nőhetné ki magát.

Vasárnap sikerült találkoznom a roller szakcsoport tagjaival. Necoval már ismerjük egymást, de Dorombolóval és Iker Ferivel most találkoztam először. Necoról már tudtam régebben is, hogy kedveli a rock and roll-t, de most már tudom, hogy Doromboló is nagy Led Zeppelin rajongó. Együtt néztük végig a színkanári állományt.
doromboló írta:
Kössssssz !....Készült egy páros kép ahol a két szomszédudvar főkukorai összekapaszkodva dokumentálják a jó kapcsolatot....Benne van a papcsa gépében !...Ezután mindenki földhöz vágott egy előre odakészített roller és csapper championt, ezzel is nyomatékot adva - mint egy vérszerződés után - a további felhőtlen együttműködésnek.
...és ezek után a színkanári felpattant és tojó után nézett, a roller kanárit pedig ki kellet tömetnünk. :D

Az elért eredményekről néhány szó:

Én két Magyar Bajnoki címet szereztem, recesszív fehér egyéni és kolekció kategóriában, fehér egyéniben enyém lett a 2. és a 3. hely is, illetve a sárga kollekcióm 3. helyet szerzett.

Nyíri Feri 4 Magyar Bajnoki címet ért el, a többi helyezéseit pontosan nem tudom, de majd ő leírja.

Összegezve: én egy kicsit keserű szájízzel indultam el a Magyar Bajnokságra, a korábbi Magyar Bajnokság tapasztalataitól, de nagyon kellemesen csalódtam.

Köszönök szépen mindenkinek mindent, jövőre újra ott vagyok.

Képek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 16, 20:37 
Sziasztok.
Nemrég értem haza a Szentesi Madárfesztiválról,(Magyar Nemzeti Bajnokság),nagyon örültem hogy egy ilyen szép környezetben és ilyen nívós körülmények között megrendezett díszmadárkiállításon vehettem részt.Jó volt találkozni régi és új ismerősökkel és jó volt beszélgetni egyszerűen a madarakról...
Gratulálok Papp Csabinak,Nyíri Ferinek,Marlok Jánosnak és persze mindenkinek,akik kiállítottak ezen a kiállításon,mert valóban nagyon szép madarakat láthattunk!
:D Személy szerint is elégedett vagyok,sikerült egy második és egy harmadik helyet szereznem,ami talán mégjobban inspirál a következő évi tenyésszezonra.

Hozzászólás 2008 nov. 16, 19:39 
doromboló írta:
Szia keegen ! Látom te érted ezeket a számolásokat, de hogy ezt a Feri miért nem tudta azt nem tudom !?...Azt tudod hogy hány madárral szabad indulni ?...

Hallod Doromboló,mint látod ez van Magyarországon ha én rakom fel,akkor ezer kérdés,ki,mit,hogy,miért,így legalább megválaszolta más és kutatott és talált és így nem én mondtam,mert tudom eddig még kanaris nem igazán hozzott semmit nemzetközi szinten ennek az országnak,szerencsére vannak aki ezt nem rossz szemmel tekintik,vannak akiket meg irigység tőlt el.

Tudod eddig is azt hallottam,hogy én azért nyerek a kíállításokon idehaza mert mindig ott vagyok és bla-bla-bla,de azon nem gondolkodtak el,hogy mindig ennyi véletlen,hogy jöhet össze,de már megszoktam és ezért nem is igazán izgat a dolog.

Pedig jó lenne elgondolkodniuk,hogy ennyi véletlen nem lehet,te mit gondolsz?

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 nov. 16, 0:38 
Szia keegen ! Látom te érted ezeket a számolásokat, de hogy ezt a Feri miért nem tudta azt nem tudom !?...Azt tudod hogy hány madárral szabad indulni ?...

Hozzászólás 2008 nov. 15, 22:02 
Holnap reggel találkozunk Tibi..... www.aocesena.it!!!

Hozzászólás 2008 nov. 15, 21:10 
keegan írta:
Én is foglalkozom kanárikkal, többetekkel már személyesen is találkoztam. Rendszeresen olvasom az IDRE oldalakat. Megdöbbentem, a mostani hozzászólásokon. Hogy érte el a Nyíri Feri az 1059-es pontot?? Rá kell menni az EB honlapjára és el kell olvasni: a 10 legtöbb pontszámot kapott madárért külön jutalmat-kupát ajánlott fel a tartomány: 5db 89 pontos+ 5db 88 pontos + 2 db 87 pontos= 1059 pont!! Így!!!

Szia Keegan!

Elküldenéd az EB webcímét?

Hozzászólás 2008 nov. 15, 20:04 
Javítom magam!!! A legjobb 12 természetesen!

Hozzászólás 2008 nov. 15, 20:02 
A Trófea-Kupa hivatalos elnevezése: "Trofeo Provincia Forli Cesena" Egyébként földije vagyok a Neconak és a Vörös Tibinek.

Hozzászólás 2008 nov. 15, 19:59 
Én is foglalkozom kanárikkal, többetekkel már személyesen is találkoztam. Rendszeresen olvasom az IDRE oldalakat. Megdöbbentem, a mostani hozzászólásokon. Hogy érte el a Nyíri Feri az 1059-es pontot?? Rá kell menni az EB honlapjára és el kell olvasni: a 10 legtöbb pontszámot kapott madárért külön jutalmat-kupát ajánlott fel a tartomány: 5db 89 pontos+ 5db 88 pontos + 2 db 87 pontos= 1059 pont!! Így!!!

Hozzászólás 2008 nov. 15, 0:35 
Néhány kép még:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 14, 23:13 
doromboló írta:
Ez szuper !...Madarat csak olyannal cserélnek a nagyok akiket tartanak valakinek !... Bár őszintén szólva még lehet izgulni, hogy sikerüljön vele a költés, mert mint írtam lennebb az is lehet, hogy a vásárolt szuper madár végtermék ha érted mire gondolok !...A recesszív örökletes alapokat gyakran testvér pároztatásokkal tudják biztosnak látszó eredménnyel rögzíteni ! Persze ezt senki nem vállalja be de én is tudok ilyenről !...
Sokkal nagyobb érték lett volna a szülőpár megszerzése de gondolom az megfizethetetlen vagy aranyárban adta volna ha persze azok rendes genetikailag hibátlan egyedek lettek volna !....És azt is tudod biztosan, hogy ellentétben az előbb olvasottakkal, két 93 pontos szülőnek egyáltalán nem biztos hogy 93 pontos utódai lesznek, mint ahogy az is igaz hogy két 90 pontos szülőnek lehet 93 pontos utóda nem is egy !....
Nagyon kiváncsi leszek hogy megtalálod e az igazán hozzávaló párokat a te madaraid között !?...Kívánok hozzá sok szerncsét, a többit úgyis tudod....

Köszönöm a jókívánságot,de hidd el már megvan hozzá az alap itt mert a tavaly is hoztam már kobaldokat Linzből és a Gerld Bründ-től a tavaly a fekete-fehér kobaldokkal ő lett a világbajnok,de vettem tőle fekete-pirossat is és vannak már nállam hordozok,csak összegyúrok valamit,de majd jövöre meglátszik,de van még egy másik vérvonalam is,de majd az idő majd megoldja a dolgokat.

Hozzászólás 2008 nov. 14, 20:58 
Ez szuper !...Madarat csak olyannal cserélnek a nagyok akiket tartanak valakinek !... Bár őszintén szólva még lehet izgulni, hogy sikerüljön vele a költés, mert mint írtam lennebb az is lehet, hogy a vásárolt szuper madár végtermék ha érted mire gondolok !...A recesszív örökletes alapokat gyakran testvér pároztatásokkal tudják biztosnak látszó eredménnyel rögzíteni ! Persze ezt senki nem vállalja be de én is tudok ilyenről !...
Sokkal nagyobb érték lett volna a szülőpár megszerzése de gondolom az megfizethetetlen vagy aranyárban adta volna ha persze azok rendes genetikailag hibátlan egyedek lettek volna !....És azt is tudod biztosan, hogy ellentétben az előbb olvasottakkal, két 93 pontos szülőnek egyáltalán nem biztos hogy 93 pontos utódai lesznek, mint ahogy az is igaz hogy két 90 pontos szülőnek lehet 93 pontos utóda nem is egy !....
Nagyon kiváncsi leszek hogy megtalálod e az igazán hozzávaló párokat a te madaraid között !?...Kívánok hozzá sok szerncsét, a többit úgyis tudod....

Hozzászólás 2008 nov. 14, 19:04 
doromboló írta:
Ja ! Még eszembejutott olvasás közben hogy a Feri serleggel gatya nélkül jöhetett haza !... :lol: Ennyi madarat venni, mikor írod hogy nem a 10-30 eurós madarakat kell behozni !....Komolyra fordítva a szót, gondolom ebben voltak cserék is.. ?!

Igen,voltak cserék az europabajnokkal aki a melaninjaival első lett egyénibe és összetetbe is,azzal cseréltem:

1 kobaldhordózó hímért kaptam egy barna-piros kobaldhordozó hímet és egy kobald tojót

1 bronz bézs tojóért(fekete láb és csőr) meg cseréltem vele egy kobald intenziv hímet

Hozzászólás 2008 nov. 14, 18:59 
eszterolajos írta:
Szia Feri !

Lenne még egy kérdésem :

Rajtad kívűl volt-e benevezve Magyar tenyésztő, és milyen eredményeik voltak ?

Rajtam kivül nem volt egyetlen magyar tenyésztő se,de megmondom egészen normálisan viselkedtek,"normálisan?" szerintem annál jobban sőt kérdezték milyen mifelénk a madarászat és higyétek el látták egy kicsit konyitok a madarakhoz,meg hamar leszürik,hogy mit látsz mit nem.
Sőt beszélgettem velük a sorozatok összepárosításáról,mit mivel de nem írom le mert akkor megint kezdődik a genetika és az okoskodás,pedig ebben van elásva a titok kulcsa,csak sajnos egyesek ez a dolgot "kutyulásnak" nevezik amit nem is csodálok mert sokan tényleg "kutyulnak",de ha jól "kutyulsz és céltudatosan igaz évek munkája de meghozza az eredményt.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 nov. 14, 18:14 
Szia Feri !

Lenne még egy kérdésem :

Rajtad kívűl volt-e benevezve Magyar tenyésztő, és milyen eredményeik voltak ?

Hozzászólás 2008 nov. 14, 18:07 
fric32 írta:
Kynyoo írta:
doromboló írta:
Ha hallgattál vona bölcs maradtál volna kynyó !.....

Nem hinném hogy hallgatnom kellett volna mert nem akartam! Egy másik topikban lehet olvasni hogy összesen két fő érdeklődött a szövetségnél az EB után! Nos a Feri nem csak érdeklődött és nem csak a szája járt mint sok más embernek akik csak kritizálni tudnak mindent hanem ő el is ment... Azt hogy teljesen mindegy miért kapta nem szó szerint értettem tisztában vagyok vele hogy nem mindegy hogy Eb első valaki vagy csak részvételért kap valamit! (bár ez se elhanyagolható hiszem nem sokan kívánkoznak EB-re menni!)Én annak tudatában írtam már ezeket hogy tudtam hogy nem részvételi serlegről van szó!!!
Ahogy Lajos bá írta:
Amit Olaszhonban megkaptál, ez a 3. helyezett azt jelenti, hogy állományod egy stabil és figyelemre méltó szakmai munkával kialakított tenyészet, mely a hazai pályán példa értékű és ígéretes jővőt előrevetítő, a többiek számára is követendő tevékenység.
Itt ez a lényeg semmi más az hogy a 3.helyet éppen hogyan miként számították valamiért kapta, a lényeg ennyi és nem azért kapta mert benn volt a bírálaton vagy pedig azért mert nagy dumája van!

Jól látod Kynyó,tudod sokan azt nem értik,hogy nem azt az egy madarat kell megfizetni hanem az elötte lévő munkát,mert nekem is azért 5 év tudatos tenyésztés van a madaraimba.

Én teljesen tisztában vagyok ezzel hogy itt sok éves munka és tapasztalat jött ki az eb-n! Pl nálam is vannak Röder rollerek és puff no kismadár ennyi, sok hiba semmi eredmény! Ennél már csak az rosszabb ha nem akarnék ezen javítani és menekülnék! Akinek rengeteg pénze van összevesz a világba mindent 1000euróért/stück meg még többért összeteszi őket és következő évben előadja hogy ezt ő tenyésztette ki! Vannak ilyen magyarok is!!! Amúgy ezeknek a csúcsmadaraknak a költésre bírása se egyszerű és nagy tapasztalat kell hozzá nem is becsmérlem csak azzal nem értek egyet hogy másokat becsap ezáltal! De nekem aztán tök mindegy én annak a híve vagyok hogy saját magam csináljak valamit és évek múlva úgy tekintsek vissza hogy ez hosszú évek munkája volt! Nézzétek ha mindenki ebben az országban csak egy kicsit lenne annyira segítőkész mint ti itt a fórumon (szándékosan nem ezt a topicot írtam csak) akkor sokkal több hozzám hasonló zöldfülü de tennivágyó fiatal kezdene madarászni.

Hozzászólás 2008 nov. 14, 17:44 
Kynyoo írta:
doromboló írta:
Ha hallgattál vona bölcs maradtál volna kynyó !.....

Nem hinném hogy hallgatnom kellett volna mert nem akartam! Egy másik topikban lehet olvasni hogy összesen két fő érdeklődött a szövetségnél az EB után! Nos a Feri nem csak érdeklődött és nem csak a szája járt mint sok más embernek akik csak kritizálni tudnak mindent hanem ő el is ment... Azt hogy teljesen mindegy miért kapta nem szó szerint értettem tisztában vagyok vele hogy nem mindegy hogy Eb első valaki vagy csak részvételért kap valamit! (bár ez se elhanyagolható hiszem nem sokan kívánkoznak EB-re menni!)Én annak tudatában írtam már ezeket hogy tudtam hogy nem részvételi serlegről van szó!!!
Ahogy Lajos bá írta:
Amit Olaszhonban megkaptál, ez a 3. helyezett azt jelenti, hogy állományod egy stabil és figyelemre méltó szakmai munkával kialakított tenyészet, mely a hazai pályán példa értékű és ígéretes jővőt előrevetítő, a többiek számára is követendő tevékenység.
Itt ez a lényeg semmi más az hogy a 3.helyet éppen hogyan miként számították valamiért kapta, a lényeg ennyi és nem azért kapta mert benn volt a bírálaton vagy pedig azért mert nagy dumája van!

Jól látod Kynyó,tudod sokan azt nem értik,hogy nem azt az egy madarat kell megfizetni hanem az elötte lévő munkát,mert nekem is azért 5 év tudatos tenyésztés van a madaraimba.

Hozzászólás 2008 nov. 14, 17:16 
Na ! Ez a beszéd ! Mi külsősök nem fogunk beleszállni semmilyen veszekedésbe pedig attól tartok majdnem sikerült felízzítani a tüzet kinyesz !....Sosem szabad uszítani...Főleg amíg a másik felet nem hallottuk...Mert a Ferit szerettük volna hallani és te meg aztmondtad, hogy beszéltél a Papcsával aki ugyanúgy nem tudott sokkal többet mint mi...Na örülök hogy megértettél....Vasárnap meg halljuk - legalább is én - a részletes élménybeszámolót...

Hozzászólás 2008 nov. 14, 16:47 
Hello!

Én nem akarok veszekedni mert érdemben nem tudok hozzászólni a dolgokhoz és jobb ha csendben maradok!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 134  Következő